automoto.ee foorumid

Täisversioon: Simson K51 1979 ja 1980 taastamine Retro MC klubi noorte poolt
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Soetasime klubile kaks Ida-Saksa mopeedi Simson K51.
Mopeed 1979 a.v. on kolemkäiguline ja 1980 a.v. on neljakäiguline.
Erinevusi on ka mootori ehituses ja keredetailides,kuid sellest juba poiste endi postituste vahendusel.
1979 a Simson on Väike-Moto (taastamises)
1980 a Simson on Dnepr Man (taastamises)

NB!Isiklikult arvan,et need mopeedid on kõige kiiremad tavakasutuses olevad.Max kiirus 80 km/h!!!
Tsiklimeister Kirjutas:Soetasime klubile kaks Ida-Saksa mopeedi Simson K51.
NB!Isiklikult arvan,et need mopeedid on kõige kiiremad tavakasutuses olevad.Max kiirus 80 km/h!!!

Küsiks üle, et kas tegu on Schwalbe'ga või on "tavaline"?
Lihtsalt sellepärast küsin, et simsoni K51 markeeringus masinat ei tule endale silmeette...
Rolleristiili Shwalbe on "KR51" ja mootorrattavälimusega mopeedid "S51"

P.S. >45kmh valmistajakiirusega <50cc masinate puhul ei ole tegu mopeedide vaid 50 kuubikuliste mootorratastega koos kõigi sinna juurde kuuluva paberimajanduse ja sõiduõigusega.
Tavakasutuseks mõeldud vanade "mopeedide" kiirusvõimekusest ja potensiaalist ülevaate saamiseks soovitan uurida natukene Kreidlerite kohta.
Jah,sul Jaan on tuline õigus KR51.
Juhtumisi oli R vahelt ära jäänud.
Kiiruse ja jõu kohta ütlen vaid nii palju ,et kahte täiskasvanut sõidutas Jurmala mererannas liiva sees üliedukalt ja mootorrattaks liigitada seda pisikest mopeedi oleks vist liiast.
Soovitan kõigile kellel on võimalik soetage endale selline roller ja saate elamuse!!


www.retromc.ee
Olen natukene kade kah - nüüd siis eestis teadaolevalt (mis ei pruugi muidugi olla ainukesed) 3 simson shwalbet (1 juba paar aastat pärnus ja nüüd siis ka 2tk lõunaeestis, nagu ma aru sain). Olen ka ise juba tükkaega selle eksemplari oma teistele mopeedidele seltsiks hankimisele mõelnud... aga kuna kohalikult turult neid võtta ei ole ja siiani ei ole ma ise sobiva tühja transpordivahendiga, kuhu mopeed mahuks, Sakasamaalt siiapoole liikunud kah ning transporti tellides või spetsiaalselt tooma minnes tuleb masina omahind jälle liiga ebameeldiv, siis olen siiani seda aktsiooni edasi lükanud.
Retro sõidul Jurmalas sõitis üks mees oma naisega Simsoniga ja peale seda kui sain teha proovisõidu sellega,pidin iga hinna eest selle endale saama.Hinnaks kujunes 200.- euri.
Eelmine nädal helistas mulle sama sell ja pakkus veel ühte,aasta vanemat.Ei mõelnud kaua ja õhtuks oli Riiast teine ka minu töökojas.
Seekord oli hind veidi odavam 170.- euri.
Kui tuleb pakkumine ,siis tean kellele teada annan!


www.retromc.ee[/font]
Minul on üks kahest retro mc valduses olevatest simsonitest täpsemalt 3 käigune 1979 a ja kollast värvi olev simson. Simsonit soovitan kõigile kellel on vähegi võimalik see endale soetada. 80km\h on karanteeritud ja see on palju odavam kui mõni uuem masin ja minu arvates kellel on mini chopper (hinnaga 23500) on 170 eurone simson sellest alati üle.
Keegi oli ilusa kollase üle värvinud valgeks tean seda kuna lihvides tuli alt ilus kollane värv välja. Niiet teadke kui te näete punast või kollast simsonit kuuluvad need Retro mc klubi liikmetele