automoto.ee foorumid

Täisversioon: mix vanadel autoraadiotel mitu BAND nuppu?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mind huvitab , miks vanadel näiteks neil makkidel mis 2106 on, v6i siis vanadel lääne omadel, mitu seda sageduse valimis nuppu on?(m6tlen neid raadioid/makke , millel kahel pool ääres suured keeratavad nupud on(vol ja tuning)
Vedeleb mul yks vana blaupunkt coburg ja seal on ka M, M ,U, U ,U ja ARI
Milleks m kaks on ja u sid koguni 3?
ja mis nupp see ARI on?
Ise m6tlesin et mingi mehhaaniline mälu , aga ei suutnud neid kuidagi häälestada...
Neid sellepärast rohkem,et nende alla saab salvestada endale lemmikud raadio sagedused.Kui õieti mäletan siis käis see nii et keerad nupust sobiva jaama paika,siis tõmbad selle U välja ja vajutad uuesti sisse ja nii see salvestamine käibki.
ARI nupu kohta ei oska midagi öelda.
Vähemalt Blaupunktil peaks mehaaniline mälu olema jah, vene imede kohta ei oska öelda. Salvestamine peaks käima vastavat nuppu välja tõmmates, aga ma ei ole kindel kas see sellel konkreetsel mudelil ka nii käib.
Iga nupu all on miski vahemik lainepikkust e. sagedust, mille raames siis "nastroika" nupuga täpselt jaama pääle kruttida.
IIIFFFAR Kirjutas:Iga nupu all on miski vahemik lainepikkust e. sagedust, mille raames siis "nastroika" nupuga täpselt jaama pääle kruttida.

Kui jaam on mälustatud klahvi väljatõmbamisega, ei ole vaja nastroika nuppu keerata, vaid klahvivajutusega "hüppab" ise automaatselt juba eelnevalt mälustatud jaamale.
Kui ühe klahviga mälustada näiteks skaalal jaamaotsingu osuti algseis vasakus piirasendis ja teise klahviga paremas piirasendis, siis vajutades ühelt klahvilt teisele ei ole nende nuppude all "miski" lainepikkus, vaid kogu laineala, seda näitab nüüd osuti kargamine ühest äärest teise. Sellised mälustatavad raadiod on näiteks vanadel Volgadel, kaasa arvatud ka väga vanadel "uutel" Volgadel 24.
ähhh..., arvasin et sain ka miskit tarka öelda...... sittagi. kõrvade kaudu infovahetus toimib küll, elektromagnet- ja raadio- ja igast- muud- lained aga......
ARI peaks vast olema Autofahrer-Rundfunk-Informationssystem ehk siis maakeeli liiklusinfosüsteem. Pisut pikemalt saab selle kohta lugeda näiteks siit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Autofahrer-...ionssystem
Mehhaaniline mälu oli kõige enam levinud lahendus enne varikappide (pingest sõltuva mahtuvusega diood) ilmumist. Tegelikult tehti automaatne sagedusregulaator küll varikappidel, kuid kogu FM-laineala katmiseks pinge muutumisel ligikaudu 1,5...12V nende mahtuvuse muutusest ei piisanud. Mehhaaniline mälu oli kasutusel vist isegi kõrgklassi radioolades (Viktoria 003 stereo).
Hei KILLER666 sa mulle maha ei taha seda blaupunkti müüa ?
50 eeku , aga kasett ei toiminud päri
KILLER666 Kirjutas:50 eeku , aga kasett ei toiminud päri

annab parandada .
kus asud muidu ?