automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kuidas saab ratta paagist mõlgi välja?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
[Pilt: molk.jpg]

Kas keevitada mingid vardad külge ja siis nende abil tirida lüüa?
Ka see on võimalus. Mõnes edulisemas autoplekitöökojas võib lasta ka spotteriga välja tõmmata.
Laur Kirjutas:[Kas keevitada mingid vardad külge ja siis nende abil tirida...

Saab ka nii. Vaata ainult, et Sa keevitamisega hiigelpauku ei korralda... Wink
http://www.hdc.ee/index.php?alam=75

Antud teenus võib arvatavasti paljudele kasulikuks osutuda.
Oleneb mõlgi või lohu iseloomust aga kui paagiplekk on parajalt õhuke ja mõlk on mitte just väga sügav, siis võiks minu arvates proovida paagimõlki natuke suruõhuga või suruveega "ehmatada". Selleks tuleb konstrueerida stutseriga hermeetline paagikork ja ühendada mõne võimsama kompressori külge. Ma olen saanud ühelt õhukeseseinaliselt vaskpudelilt nõndaviisi lohu välja.
madka007 Kirjutas:http://www.hdc.ee/index.php?alam=75

Antud teenus võib arvatavasti paljudele kasulikuks osutuda.

See töökoda ratta paake ette ei võta.

Suruõhk teeb enne ilmselt paagi põhjale liiga kui mõlgile mõjuma hakkab.
Laur Kirjutas:See töökoda ratta paake ette ei võta.

Mis põhjusel?

p@just.curious
pppp Kirjutas:
Laur Kirjutas:See töökoda ratta paake ette ei võta.

Mis põhjusel?

p@just.curious

Tulemus ei pidanud hea saama, palusid pildi saata ja vaadata kuid olid väga kahtlevad. Rääkisin neile, et saab ehk niipalju välja, et kannatab pahteldada.
Lubasid õhtul vastata eks näib mis saab.
Ma nägin ühel motoreksil spets mõlkide väljatõmbajat, asi toimis nii et spets varras mis keevitub mõlgi keskele ja siis kasutades jõuõlga tõmmati mõlk välja. Toimis nagu punktkeevitus.
spotter on see.
Nii teravat mõlki spotteriga ilmselt niisama ei tõmba, plekk lihtsalt katki. Algul lükkad seestpoolt enamvähem välja, siis spoterdad. Aga kuna spotteril on omadus plekk sageli katki teha siis tuleb parandatud koht kindlasti üle tinutada.
Spotteri puudumisel võib väikse mõlgi kohe tina (kereparandustina) täis lasta.

tervitustega
W.
eberhard Kirjutas:Oleneb mõlgi või lohu iseloomust aga kui paagiplekk on parajalt õhuke ja mõlk on mitte just väga sügav, siis võiks minu arvates proovida paagimõlki natuke suruõhuga või suruveega "ehmatada". Selleks tuleb konstrueerida stutseriga hermeetline paagikork ja ühendada mõne võimsama kompressori külge. Ma olen saanud ühelt õhukeseseinaliselt vaskpudelilt nõndaviisi lohu välja.
Kuulsin hiljuti, et reservuaaridest võetakse mõlki nii välja, et lastakse vett ääreni täis ja nüüd hakatakse suruõhuga "meelitama"
Kui nüüd Muuseumipapa vee appi tõi, siis naljaga pooleks: Kui oleks õues miinus 20 siis võiks lasta sellise ümarate vormidega paaki vett ja kui on käes parajalt aega, minna õuepeale füüsikaseadusi testima. Kõik ju teavad mis juhtub plekist kastekannuga või mistahes plekk-anumaga kui olete talle põhja talveks vett jätnud-anuma põhi läheb kummi! Järelikult paagi mõlk peaks sellise külmakatse eksperimendiga leevenema aga vaat keevisõmbluste säilimist ei saa ma garanteerida-need võivad rebeneda. Mõlgiga koht peaks olema veesamba all-siis on külmuval veel pind mida suruda.
Siis võiks ju ka proovida auru jõudu.Paak vett täis ja kork tihedalt peale.Ja siis mõlgikohta hea suure gaasipitsiga kuumutama......Kuigi arvan,et vesi peaks olema sisse kallates juba hästi kuum või isegi keev.Muidu jahutab vesi ise soojenduskoha maha(tekib noolutamisele sarnane efekt).Aga ehk panna siis justkui põrsa lõkkele varda peale küpsema....
Niih, mõlk väljasBig Grin Töö tehti ühes autoesinduses, mitteametlikult.
Töödeldud koht tinutati üle ja tööraha küsiti 300.-
[Pilt: molk2.jpg]