automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kuullaagrid?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

vada

Tere,
Kas keegi teab mis viga võib olla ,et kui sõidan aeglaselt siis tuleb sealt rataste juurest niuke kahtlane hääl , kas võivad olla kuulaagrid või äkki mingi muu probleem ?

Lugupidamisega,
Laulval laagril on see omadus, et teatud kiirusel (sõiduauto taval. 50-80 vahemikus) hakkab ta üsna valjult undama-laulma-kõrisema, samas veidi teistel kiirustel jääb hääl palju vaiksemaks või hoopis vakka.

Soovitan KOHESELT auto üles tõsta ja ratast ringi ajades kõrv lähedal kuulata. Ja defektsed (laulvad) laagrid tuleks ESIMESEL VÕIMALUSEL vahetada. Laulmist tekitab laagrirulli või veerepinna väsimusest tekitatud mikromurenemine ning see on loterii, kas ta käib laulvana veel mõni tuhat või juba mõnesaja km järel tekib tööpindade ahelmurenemine ning sellest põhjustet laagri totaalne kinnikiilumine.

Kõige mustem stsenaarium on see, kui vasak esiratta laager kiilub suurel kiirusel (nt 70-80 km/h) sõites kinni ning auto kaldub seetõttu järsult vastassuunavööndisse, põrkudes seal kellegagi kokku ja tehes kabelimatsu. Usun, et kui ekspertiis tuvastab, et laubakas oli põhjustet purunenud rattalaagrist, siis just 5 aastat vanglat ei tule, aga 2-3 aastat tingimisi kindlasti ja võibolla siiski miski aastakene türmi... Iga juht ju vastutab ISE oma auto tehnilise korrasoleku eest.
Ega see undav laager pole naljaasi jah,mul endal kogemus olemas Sierraga libedal teel jooksis parem esirattalaager käuksti kinni ja kraav teretas valusastiSad.Mul selle laagriga oli pidev jama iga 2 kuu tagant vahetasin kuni siiber sai ja sõitsin unnates edasi kuni selle kraavini,peale seda ostsin lammutusest terve laagripuki ja sain tihedast laagrivahetusest lahti.Vana pukki uurides sain ka tihedale laagrijamale jälile:rattavlantsil oli tolmukatte kohalt niivõrd kulunud,et tihend ei pidanud midagi kinni ja kõik pask otse laagrisseSad.