automoto.ee foorumid

Täisversioon: Alumiiniumile tinatamine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Ei tea kui õigesti sai nüüd seda tegevust nimetatud, kuid oleks vaja täita alumiiniumist külje karbil paar "vagu".
Nimelt olen vahepeal sattunud Discovery pealt tulevate auto restaureerimis saadetele, ning ühes näidati kuidas väheke mõlkis kohale sulatati tina peale ja lihviti siledaks. Seda tegevust nimetatakse vast tinatamiseks vms.
Kas seda meetodit kasutatakse ka alumiiniumil? Ja mis tina kasutakse?

Üldiselt kui see on teostatav, siis mis nippe selle asja juures veel on, et kas näiteks kasutatakse mingit joote vedeliku ka või midagi?
miks see just tina peab olema, miks pahtel ei kõlba?
ilma spetsvahenditeta ei saa alumiiniumi tinaga joota. tänapäevaste kemikaalide ja toodetega pole kursis, aga omal ajal sai saltseriga jännatud ja mingi juhe vist isegi õnnestus alumiiniumplaadi külge meelitada...Paraku seda enam ei mäleta, kaua pidas ja kas oli kõrvalmõjusid (näiteks saltseri söövitavast mõjust tingituna).
Tevalo müüb järgmist joodist alumiiniumi jootmiseks tinaga:
http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.c...nr=650-168

Samuti on neil olemas joodis nikli jaoks:
http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.c...=80-841-23
Huvitav kuid üsna kallis keemia. Ehk oleks kroomimise eeltöös kasutatav, peale nikeldamist siis. Kroomitud pindadesse tekkinud aukude täitmine oleks üleüldse üks huvitav ja omaette teema...
Mitte tina ei sulatatud sinna peale, vaid spetsiaalset alumiiniumsulamit, mis sulades, tõepoolest, oma käitumiselt pisut meenutab tina...

Lähemalt võid lumiweld`imisest lugeda ntx siit: http://freepages.pavilion.net/nickfull/welding.htm
Maakeeli olen sellest kirjutanud ka siinsamas foorumis:http://forum.automoto.ee/showthread.php?...611&page=2

Mul on need asjad olemas, kui huvi, anna privasse teada...
Odav see lõbu, muidugi, ei ole.
Voh, suured tänud, sain ka sellel ala targemaks Wink

Kuid nagunäha, müüakse neid komplekte kümne ja rohkema varda kaupa, kuid mulle piisab vaid ühest, sest mul on vaja täita lihtsalt paar suuremat kriimustust. Arvatavasti jääb selle asja juures lumiwedimine tegematta, ning peab asja siiski pahtliga lahendama. Kuid kui midagi suuremat ette teuleb, peaks selle kindalsti ära proovima. Jutu järgi jääb see keevis isegi neli korda tugevam kui alumiinium.


praud Kirjutas:Tevalo müüb järgmist joodist alumiiniumi jootmiseks tinaga:
http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.c...nr=650-168

Kuid kas keegi sellist lahendust ka proovinud on? Ja mida see endast kujutab?
Olemas on mingid pastad-pulgad (kahekomponentsed??, vedelmetalli sarnased???). Täpselt ei tea, pole kasutanud, soovitas üks alumiiniumikeevitaja just selliste defektide varjamiseks-täitmiseks. Alumiiniumile alumiinuimi oma, teistele metallidele oma. Kust saada, ei tea, Paides vist on kaupluses Vaaros, kus mujal laias ilmas, ei tea.
kass Kirjutas:Olemas on mingid pastad-pulgad (kahekomponentsed??, vedelmetalli sarnased???). Täpselt ei tea, pole kasutanud, soovitas üks alumiiniumikeevitaja just selliste defektide varjamiseks-täitmiseks. Alumiiniumile alumiinuimi oma, teistele metallidele oma. Kust saada, ei tea, Paides vist on kaupluses Vaaros, kus mujal laias ilmas, ei tea.
Kas sa mõtled Loctite'i tooteid?Kui neid,siis neid saab ka autokauplustest,olen isegi neid kasutanud ja tulemustega olen rahule jäänudSmile
Siis peab ette võtma ja uurima neid Loctite'i seeria vedelmetalle.
Arvatavsti on jah neid autokauplustes ja minu mäletamist mööda on Viljandis Würthis ka neid. Eks peab uurima Wink