automoto.ee foorumid

Täisversioon: Jahutus sÜsteemi anomaalia
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Ostsin auto...
Oli seisnud paar kuud kuni suvest garaaazhis kuna gene ei laadinud...
Ja kuna ostja oli suht tuttav , siis usun et ta ei valetanud eriti mulle..

Panime siis masina käima ja veendusime et jahutusvedelik on normis,
aga sutsu oli puudu(ilma paisupaagita variant)
aga radiaator oli seest puhas, tema lisas sinna kanistrist tosooli(aga äkki oli hoopis aknapesuvedelik?) Igatahes mesit kumbki ei veendunud et see on tosool..
No paar päeva möödus ja avastasin et ei lähe soojaks grammigi(ennem oli läinud saunaks)...
igtahes keerasin radiaatori korgi maha ja sealt voolas yle sellist näiliselt nagu Paska*(pruun plöga, meenutas nagu vene plastiliini, v6i siis seda kitti , mida igalepoole pragudesse topiyi, yhes6naga kleepuv ja äärmiselt ebameeldiv)
lasin siis voolikuga suure surve soenduseradikasse ja sealt siis m6ne hetkepärast lendas suuur kogus seda paska* välja...
ja lasin ka mootorist seda igast augustr ja radikast ka läbi....(seda protseduuri olen teinud juba mitmeid kordi)
vähemalt enam ei lähe keema...
aga seda jama on seal veel
ja veel..
auto on toodud suvel soomest...
äkki siis reageeris see meie tosool(v6i siis aknapesuvedelik)
näiteks siis mingisuguse lekke peatamis pulbri v6i millegiga?
Nyyd siis kysimus?
1 Kuidas seletada selle jama tekkimist?
2kuidas k6rvaladada see jama?
3 kas tohib kasutada äädikat? torusiili? v6i soovitage midagi suht odavat kodukeemiat , mitte mingeid kalleid ja erilisi vahendeid , mida leiab ainult kuskilt linnadest?
aitähh vastajatele



*kes arvab et s6na pask on ropp , siis v6ib selle s6na asendada siis m6ne leebema s6naga.
Jahutusvedelik ja mootoriõli moodustavad koos sellise pruuni plöga. Seega on väga tõenäoline, et plokikaane tihend õhtal. Kas mootoriõli on puhas või ka selline pruunikas?
Aknapesuvedelik ja jahutusvedelik ei tohiks küll mingit paksu möksi tekitada.
Veel on võimalik, et jahutussüsteemis on enne olnud mingi leke ja selle peatamiseks on kasutatud mingit "lekkepeatajat" ning nüüd ongi soojendusradikas umbes jne.
hmm...
6li ei ole t6esti märganud vaadata...
kuigi kaanetihend on vahetatud hiljuti...
ja ma teda keetnud ka ei ole,
aga see on selline kleepuv, mitte et ainult määrib , see on nagu tainas, sihikene veniv ja nagu liimuv , igtahes veega maha ei pese , aga kaltsuga tuleb maha , yhes6naga väga ebameeldiv asi..
(ja minuteada on nissani-datsuni mootor kah suht töökindel , et tihendikaela esialgu veel ei aja)
KILLER666 Kirjutas:kuigi kaanetihend on vahetatud hiljuti...
...ja mis põhjusel kaas maas käis? Üldjuhul neid ju kas summutist väljuva aurupilve ja/või plögase jahutusvedeliku tõttu näpitaksegi Wink
13piisab Kirjutas:...ja mis põhjusel kaas maas käis? Üldjuhul neid ju kas summutist väljuva aurupilve ja/või plögase jahutusvedeliku tõttu näpitaksegi Wink

sest mahlad olevat segunenud, aga peale seda liikus ta veel paar kuud, aga seisma jäi kuna generaator andis saba...
ja masin ise ka väga heas korras, ei usu siis et moootor nyyd siis hooldamatta on jäetud, samas kui sillajuppidest k6ik uued on?
KILLER666 Kirjutas:sest mahlad olevat segunenud,
Ise küsid ise vastad- kui ihuvedelikud kord juba segunenud olid, siis järelikult see löga, mida uurid ongi õli või õli ja jahutusvedeliku vahune suspensioon (hmmm- oli ikka vedelik-vedelikus süsteem suspensioon??). Hunt seda teab kas värskelt segunenud või kusagilt mootoriuuretest irdunud vana saast. Igatahes kui autot ära tappa ei taha, siis otsi mingi korralik jahutussüsteemi pesuks mõeldud vedelik ja pese kogu süsteem läbi, äädikad ja soodad unusta parem heaga ära!
Ishijupp Kirjutas:Igatahes kui autot ära tappa ei taha, siis otsi mingi korralik jahutussüsteemi pesuks mõeldud vedelik ja pese kogu süsteem läbi, äädikad ja soodad unusta parem heaga ära!
katlakiviga võitluses on äädikas 100x asjalikum kui (Valvoline) radiator flush. Mulle tundus see "pesuks mõeldud lisand" igatahes väääääga mõttetu. Õli puhul aitab ehk pigem torusiil vms Smile muudatus: "torusiili-osa" oli nali - ärge jumala eest kodus proovige!
minu katlakiviga sõdimine: http://tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=2...790#198790
Ainult soendusradiaatorit julgeks ka mina äädikaga loputada, aga siin on vaja läbi pesta terve süsteem. Pealegi- tegemist pole mitte katlakivi vaid õliga, mille puhul on äädikas kasutu. Torusiili mootorisse???... Loodan, et sa seda päris tõsiselt ei mõelnud.
Ishijupp Kirjutas:Ainult soendusradiaatorit julgeks ka mina äädikaga loputada, aga siin on vaja läbi pesta terve süsteem. Pealegi- tegemist pole mitte katlakivi vaid õliga, mille puhul on äädikas kasutu. Torusiili mootorisse???... Loodan, et sa seda päris tõsiselt ei mõelnud.
kui tsiteerimine oli küsimus, siis jah - tegin rumalat nalja Smile

poisikesed kasutavad ju torusiili paugu tegemiseks - kui temasse lisada hõbepaberit, siis hakkab mingi protsess pihta, mille tulemuseks on plahvatav pudel. Seega ei sobi aine ilmselt alumiiniumiga kokku panekuks...
(vabandan rumala nalja eest - ega's kõik pruugi taolisi asju kuulnud olla ning nalja tõena võtmine võib olla ebameeldivate tagajärgedega)