automoto.ee foorumid

Täisversioon: Pole sädet
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

mmftav

Autoks mul ford orion 91 aasta 1,4l bensiin. Jätsin masina nädalaks seisma ja enam käima ei lähe. enne olid ka suured tõrkumised käima minemisega. Kontrollisin kas küünaldesse vool läheb, tuli välja et süütebooli läks vool aga sealt edasi küünaldesse enam ei läinud. milles võib probleem olla?
Äkki võib olla viga jagaja juhtmetes. Kas mitte ükski küünal ei anna sädet? Võib-olla on viga vanades küünaldes?

mmftav

kas pühimõtteliselt on nii et juhtme üks ots on jagajas ja teine läheb küünlasse?
juhe läheb süütepoolist jagaja keskele. Jagajast lähevad edasi küünaldesse ikka.

mmftav

Arvasin et asi on nii. Kui asja maha võtsin siis läksin poodi et üle kontrollida et kas on ikka jagajaga tegu. Nemad ütlesid et see on hoopis süütebool. Tõsi see on loogiline kuna peale vaadates tundub et seal sees on kas juhtmebooli millest on läbi raudsüdamik. Jagajal peaks olema eemaldatav kaas, see oli kõik ühes tükis. Usun et see on siis süütebool. Kus kohas on siis jagaja, kui seda üldse sellel masinal on?

mmftav

Kas on võimalik et süütebool ja jagaja on mõlemad ühes pundis ühe korpuse all?
Jagaja peab olemas olema. Süütebool on tõesti ühes tükis kust tuleb üks jämedam juhe ja läheb jagajasse. Jagaja on eemaldatava kaanega ja kaane peal on arvatavasti 5 auku, 4 ringis, 1 keskel. keskmisesse tuleb jäme juhe süütepoolist ja ülejäänud 4-st august läheb igasse küünlasse
Siin üks pilt vanemast orioni kapotialusest. Loodan, et sul sarnane Smile
[attachment=25103]
Antud pildil on punase rinigiga ümbritsetud süütepool ja rohelise ringiga jagaja.

mmftav

mul on küll vähe teistmuudi see asi aga leidsin vist ülesse jagaja. Kas ei võinud küünalde üks ots lihtsalt olla kontakstis mingi induktiivanduriga?

mmftav

lisasin pildi mis on sarnane minu orioniga. Kas jagaja asub sellel seal?

http://www.zone.ee/mmftavreload/6360354.jpg?2
Seda pole ma küll kuulnud. Arvan siiski et küünalde juhtmed lähevad käik jagajasse. Kui keegi teab täpsemalt, siis hõigake.

mmftav

Pildil sininisega ümbritsetu on ühes tükis

http://www.zone.ee/mmftavreload/26360354.jpg
jagaja on alloleval pildil punase ringiga märgituid, sinu pildil olid küünlad ja plokikaas märgitud Smile Soovitaksin asjade lihtsam,a leidmise mõttes lugeda 4-taktilise mootori tööpõhimõtte4id, siis leiab palju asju hoopis kiiremini üles. Süütepooli (bool on jook, puuviljadest) leiad sa üles, kui jälitad seda ühte keskmist juhet seal jagajas, mis ei lähe nende 4 juhtme juurde, vaid läheb eraldi eelpooltoodud pildil nimetatud süütepooli sarnase silindrikujulise asja külge.

edit: unustasin pildi

mmftav

suured tänud

mmftav

aga see sinu pildil on ühes tükis.

mmftav

tegin telefoniga pildi.
Kas see on siis jagaja?
Kui on siis seal ma küll mingit kaant ei näe.
http://www.zone.ee/mmftavreload/15ccd20d6208b0ba.jpg?2
mmftav Kirjutas:aga see sinu pildil on ühes tükis.

jah, ta peabki olema, muidu see ei töötaks, nii nagu kunagi ammu mitmesilindriliste bensiinimootorite väljatöötamise ajal mõeldi Smile

pole küll orioni kapoti alla vaadanud, aga ma kipun kahtlema, et tal süütepool ja jagaja ühes tükis on, sest seljuhul jagaja kuumeneks mootori soojusest tingituina üles. Ja mis siis juhtuma kahhab, on siin foorumis palju räägitud Smile

otsi umbes rusikasuurust silindrilist jublakat, kuskile auto külge (mitte mootori külge) kruvitult, üks jäme juhe (nagu küünlajuhe) ja vist 2 väiksemat juhet küljes

mmftav

scorpio foorumist sain sellist infot et see vidin on induktiivandur ja et mu orionil ei olegi jagajat. mis te sellest arvate?
Jutt väga õige uuematel mudelitel pole jah eraldi jagajat ja süütepooli,need on ühes tükis ja uus nimetus on induktiivandur.
Fordiga mul igasugused kogemused puuduvad, aga neil automarkidel, millega lähemat kokkupuudet on olnud, kutsutakse toda jagajata süütesüsteemi (DIS - distributorless ignition system) detaili inglise keeles coil pack. Täpset maakeelset terminit ei oska nimetada, rahvakeeli kutsutakse ikka süütepooliks. Süüte juhtmisega seotud andurid peaks vast kuskil väntvõlli otsas asuma.