automoto.ee foorumid

Täisversioon: K: mida teha keevituse käigus lohkutõmbunud plekiga?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
mida teha kui keevitusega plekk kõvasti ära tõmbab?
tõmbas ikka väga kõvad lohud kergelt kumerale plekile sisse...pahtlikiht saaks ilmselt väga paks sinna peale...
Soovitan kasutada otsingut ja vaadata ka Unicwebi foorumit.

Üks õpetlik jutt näiteks siin:
http://www.unicweb.ee/modules.php?name=F...topic&t=43

Edu õppimisel!

Vallo
aga sealt mai leidnud et mida ikka teha kui ta on juba kõvasti ära tõmband, uuesti välja lõigata ei tahaks:S
Gaasiga keevitasid, co-ga või hoopis elektriga?

Omast kogemusest võin öelda seda, et gaasi ja elektriga paras keevitada jämedamat metalli, co-keevitus on pleki keevitamiseks parem kuna jahutab maha kohe ega tõmba kõveraks.

Mina teeks nii (kui on co-keevitus olemas) keevita lohukülge mingi nael vms ning siis ürita sellega väljatõmmata lohk, hiljem lõika seee naelake ära ja lihvi tasaseks.
Raske on kohvipaksu pealt ennustamine. Pane mõni pilt, siis oskab paremini soovitada.´
Plekk peaks keevitamisel mõlki minema seetõttu et kipib paisuma ebaühtlaselt. Asi on sarnane paberilehega, mis on pisut vett saanud ning ühele või teisele poolele tirimine või löömine ei muuda midagi.
Lahendusena olen näinud tehtavat sedasi, et gaasikeevitusega lastakse paisunud kohas üks punkt tulipunaseks ja jahutatakse see veega kiiresti maha, see pidavat natuke plekki sellest punktist kokku tõmbama. Nii tehakse ligikaudu kümme punkti (kui plekk on mõlgi saanud, mõlk välja löödud ja löömise käigus pisut veninud), kuni paisunud koht on korras ning saadud tulemuse silumist teostatakse omakorda pahtliga.
Sellist pinda saab kuumutada CO keevituse komplektis oleva söe pulgaga, mis ei teosta keevitamist, kuid kuumutab pleki punaseks ja siis saad seda haamri ja pleki töö vahendeid kasutades muhku kokku lüüa või lohku välja venitada.
mis söe pulgaga? minul küll midagi kaasas polnud....kuigi mul suht vana masin kah...
aga okei kui jälle varsti maale lähen siis saan pilti ka teha...
Andres!
Mig keevituse komplektis pole kunagi söepulka näinud, peale selle ei sobi Mig keevituse agregaat eriti sellise tegevuse jaoks. Kui sul on olemas elektrood keevituse agregaat, siis võid söepulga leida vanakooli patarei seest, kaasaegsed Duracellid ja muud sarnased ei sobi.
See ongi nii tehtud,et kõikide CO keevituste juures ei olegi seda söepulga sisestust/väljundit.Ikka hinna ja sortimendi laiuse huvides.Mõnele piisab,kui keevitus ainult keevitab.
Minul on co keevitus aparaat valmistatud Eestis ja nimetuseks on " Purtse". Saab keevitada ka tavalise el. keevitusena ja komplektis on söe pulk läbimõõduga 18mm. ning selle kinnitus käpp.
Väga edukalt saab söepulga toiteks kasutada vana veneaegset 220/12 V kohtvalgustuse trafot.