automoto.ee foorumid

Täisversioon: Ford Transit 2.5D ei lähe soojaks
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tegin ka siis foorumisse selle teema kunas auto24 foorumist ei saanud mõistliku vastust. Siin tundub teadjam seltskond olema.

Kui väljas temp alla -10ne siis mootor ei lähe soojaks. (Vaevalt 40 C) Kui külma vähem, siis ilusti O ja R vahel ja tuleb salongi sooja ka.
Termostaat kaks korda vahetatud, et selles viga pole. Radiaator ka eest kaetud u. 20x20 ava lahti. Lisasoendust pole.
Selline pilt oli siis eile peale 50 km läbimist kiirusega 90-100 km/h.
http://uaz.planet.ee/Transit_album/slides/Temp.html
Eelnevalt olin eemaldanud jahutusventilaatori ja kattnud mootori mistraga pealt kinni ja radiaator kaetud ava u. 20x20 cm.
Peatusin tanklas, et tankida siis katsudes oli radiaatori ülemine lõdvik külm.
Täna panin käima, lasin kohapeal töötada u. 10 min. ja siis tegin linnas 5 km sõidu ja koju tagasi. Selle ajaga ei jõudnud osuti sinise jooneni.

Äkki on kogemusi?
tegemist võib olla sellise asjaga nagu seda on termostaadi pesa. termostat ise ei istu hermeetiliselt paika ja hakkab läbi andma. ning tulemuseks külm auto.Sad
Samas Jokker väidab, et ülemine lõdvik on katsudes külm ja see asjaolu ei lähe termostaadi ebatihedusega kokku. Kui termostaat lekiks, oleks suur ring tuntavalt soe. Soovitan katsuda kas väike ring ja salongiahju lõdvikud on samal ajal soojad. Sel juhul on teoreetiline võimalus et termostaat küll toimib kuid salongiahju radikas on katlakivi täis või ummistunud ja mootori temp.andur ei tööta õigesti.
Ilmselt on kuskilt midagi umbes.
Teema lõpetuseks siis järgmist:

Eile aga ostsin Volta autost uue termostaadi, küsisin kohe et vaja +92C-st, alguses öeldi et ei ole sellist Transitile, et kõige kuumem on see +88 aga pikema otsimise järel tuli ka välja see kuumem, maksis 140 eeku ja oli õhutusnippliga. Eilse 0C juures läks küll isegi tühikäigul käies sinna NORM sektori algusesse ja sõiduga linnas sinna R tähe juurde. Praegu olen igatahes rahul, aga ei oska öelda mida ta teeb näiteks -20C-ga.
Täna võttsin radiaatori eest katte ära ja panin tagasi termosiduriga jahutusventilaatori. Temperatuur hakkas juba NORM skaala lõppu trügima.
Seega teemat praegu lukku ei paneks, ootame külmemad ilmad ära ja siis lisaksin kommentaarid teema lõpetuseks.

Ma arvan, et see teema on kasulik nii mõnelegi.
Tänud kõigile senistele aitajatele