automoto.ee foorumid

Täisversioon: minski probleem
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Nii probleem on järgmine:kui tsikkel on natukese seisnud,siis on säde.Kui proovin käivitada siis äkki kaob säde ära.Süütepool on korras,küünal korralik,piibujuhe on ka korralik.Kuna tegemist on elektronsüütega siis ei hakka mõistus peale.Kas keegi oskab nõu anda mida ja kuidas tuleks kontrollida?Ootan huviga.
Asi võib olla selles, et sul on vesi magneetos.Mul oli sama viga kunagi ja jurasin sellega tükk aega, kuna ei leidnud viga üles.Tee puhuriga kuivaks ja korralik tihend vahele.
tihend kaane vahele?
Kuidas keegi süüdet paika paneb?(elektronsüütel)
Kontrolli ühendused ja juhtmed üle, kui kõik annab ühendust siis vaheta kommutaator ära. (ka generaatori sees tuleb mähiste ühenduste korrasolekus veenduda).
Võta tester ja mõõtma.

Süüte seadistamiseks on vastav stroboskoop ja indikaator kell.

Teadmiseks veel, et säde ei tekki siis, kui anduri magneti pooluste vaheline soon ja anduri ots täpselt kohakuti on! säde tuleb varem, kusagil kui anduri ots on poole soone peal alles(see muutub natuke sõltuvalt mootori pööretest kaa) ja silma järgi seadistades on eksimisvõimalus kuni paar mm.
Ega see kontrollimine pole ka nii kerge.Raske on mõistada kus mis käib.
Minsk on veel lihtsa elektrisüsteemiga ratas. Tegelikult ei ole seal midagi keerulist.
Otsi omale minski elektriskeem abiks, see vist siin foorumis kaa olnud.
Vaatasin otsingust järele.Sealt ei leidnud küll midagi eriti.Nii palju kui ma aru olen saanud on minske siis kahte sorti nn. uued ja vanad ja vanad on vist kontaktidega ja uuemad elektronsüütega?
Jutt ammendatud,sain minski tööle.Viga oli selles ,et ploki juurest oli üks klemm lahti.Enne seda sai katsetatud süütepooli ja süütemäng laiali võetudBig Grin