automoto.ee foorumid

Täisversioon: jawa 634 kolvid
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Tere, mure siis järgmine,et ei leia põhjust miks jawa mootor kolvi koguaeg puruks lõõb. õige kolb on õigel pool. Kuigi see ei saa sellist asja põhjustada. Juba teine kolb on puruks. ja kummale poole peab olema kolvi peal olev nool ?
Loodan et saite murest aru.

Timmo
100% sõidusuunas. Ehk siis nool peab näitama esikahvli peale.
Peaks olema kõikidel 350ccm jawadel nii.

Kust sul kolvi puruks lööb tahaks teada? Sellel on tavaliselt ka mingi põhjus. Ise ajaks põhjust taga, mitte ei laoks uusi kolbe sisse.
Lõhnab kuigi vigase vända järgi...

tehasemõõdus kolvid silkud
Vaata, et peale noole oleksid sul ka silindri peal olevad numbrid samad( kolvil on ka peal mingi number).
Ma proovin homme pildi teha, siis näeb kust ta katki ta lõõb.
http://www.zone.ee/p6tsik/IMG_0014.JPG?2 , nii lubatud pilt on siin. Kui sellest abi on.
minu üks arvamus on et kolb on kas liiga kulunud või vale mõõduga. sellest tulenevalt hakkab kolbi silindris risti vedama ning lõhub kolvi ära. Parandage, kui eksin.
ats97 Kirjutas:minu üks arvamus on et kolb on kas liiga kulunud või vale mõõduga. sellest tulenevalt hakkab kolbi silindris risti vedama ning lõhub kolvi ära. Parandage, kui eksin.


Jõudsid just ette.
Pakkuks ise et silindri "auk" ei ole enam täpses mõõdus.
Tahab nn hoonimist saada. Esimene lõhkumine võis jätta metalli silindri seina külge vähendades sealt silindri "augu" läbimõõtu. Mistõttu läks sul ka teine kolb "pekki".
Teine võimalus on, et sul on sattunud valed kolvid (täppisriistadega peaks üle mõõtma nii kolvi kui silindi ava) Kuskil Teemas olin sama probleemi ees...
Või siis on sattunud ovaalsed kolvid sul mootorisse.
kolvid on õiged, ja ei ütleks et nad väga kulunud oleks , suht tihkelt on sela sees, ma ise arvasin et järsku on viga väntvõllis, kas see ei saa põhjustada seda?
Kui tihke on "suht tihke"? Kuidas saab viga väntvõllis olla kui selgelt on näha, et kolvi serv on just silindri aknasse kinni jäänud? Võib-olla probleem ongi selles, et kolb istub silindris liiga väikese lõtkuga ning paisudes jookseb serv aknasse.
Mootor ei jõudnud väga kuumakski minna, mootori oli õrnalt soe, kui ta lõi kolvi uuesti purusk, esimest korda lõi, siis ei jõudnud eriti leigekski mootor minna, arvate, et asi ei ole siis väntvõllis? lihtsalt kaks uut kolbi otsida millel oleks sama remont peal? nii kolvdel kui silndril?
Kas mootorit on pooleks võetud? Kas väntvõlli on lahti pressitud? Ega sellele vändale ausaltöeldes eriti muud viga ette ei kujuta, kui et võib-olla on keps natuke kõver.
stretch Kirjutas:Kas mootorit on pooleks võetud? Kas väntvõlli on lahti pressitud? Ega sellele vändale ausaltöeldes eriti muud viga ette ei kujuta, kui et võib-olla on keps natuke kõver.

Pane mootori poolte vahele tugev papi tihend siis on sama efekt ehk Kõvera kepsu effekt. LIhtsalt pinge on sees ja lööb kolvil tüki välja...
Olen paari sellist mootorit poolitanud ja imestanud.
Türklane teeb kohe komplekti jawa mootori tihendite jaoks, kus on see vahetihend ka sees...
638le komplekt:
http://www.zone.ee/laatsitalu/Uued_asjad...lekt.JPG?2
(pildi autor mart91)
Eino türklane teeb üldse imeasju. Näiteks Türgis toodetud uutel 559-le mõeldud leegitorudel on paindenurk nii vale, et neid on väga raske kui mitte võimatu ilma ümber tegemata külge panna.
mootorit pooleks võetud on küll jah! aga väntvõlli lahti küll ei ole pressinud... võtsin nihtkaliibri kätte vaatasin endist kolbi mille ta puruks lõi, siis altpoolt oli kolb suurema diameetriga kui ülevalt, selle tagajärjel võis puruks lüüa kolvi?
altpoolt peabki natuke suurem olema kuna ülemine osa kuumeneb ja paisub rohkem - füüsika! Palu "piiblit" soovitan siinjuures lehitseda!
Jah,tõesti A.Palu raamatus on sellest juttuWinkMul sõbral täpselt sama värk 634-ga ja tal on ka 2 kolbi purunenud.Viga pole veel avastanud.
Oli mul kunagi sama häda,et kolb sealt ära murdus.Põhjus oli ilmselt maha
kukkunud silinder,mis oli pisut ovaalne alt otsast.Kuna teist silindrit polnud,
sai kolvil murdunud koht ilusti maha lõigatud ja nii ta peale läks.Niimoodi
sõitis ta mul 2 aastat ja minna sai kõvasti antud.Kuna sai maha müüdud
siis ei tea mis tast edasi sai.Ilmselt sõidab seniajani.
Kui ei leia põhjust siis mina teeks nii:ajada kolb keevas vees kuumaks ja vaadata,kas mahub silindrist vabalt läbi.Kui mahub,siis mootor uue kolviga kokku ja lasta korraks soojaks töötada ja siis silinder maha ja vaadata,kus kolvil jäljed peal on.Kui õige koht leitud,siis sealt peene viiliga maha võtta.
Parandage kui ma eksin , aga kas asi ei lähe nii tasakaalust välja kui see osa välja korralikul lõigatud ja uuesti sisse pandud?? võibolla eksin.
Minu 634 kolvidel on see alumine osa ära lõigatud ja töötab ilusti juba pikemat aega.
TimmThaler Kirjutas:Parandage kui ma eksin , aga kas asi ei lähe nii tasakaalust välja kui see osa välja korralikul lõigatud ja uuesti sisse pandud?? võibolla eksin.

Ei muuda nii väike asi Jawal midagiWink
Kuna see mootor nagunii eriti tasakaalus pole,siis võibolla saab just tasa-
kaalu.
Lehti: 1 2