automoto.ee foorumid

Täisversioon: invaliidi auto mootor (iz planeta)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Tere

Sai siis soetatud selline mootor mingi 1300.- eest ja mootor on peaaegu uhiuus. Lisadeks on sellel v6rreldes tavalise planeta mootoritega see et on olemas starter ja sundjahutus.Samuti on ka olemas generaator ja kogu systeem on 12V. Esmasel vaatamisel oli ilus, siis keerasin nats asju maha ja vaatasin ka sisse, ka seal k6ik korras. K2igud l2ksid sisse ilusti. Mootorit saad k2ivitada kahte moodi, kas kick starteria v6i siis vooluga. Ostes oeldi mulle et see mootor max 5h tood teinud ja ma ka usun seda sest oli kyll korralik. sain ka kaasa karburaatori K-36E. Mis oli sellel peal. Mootor k2is ilusti ringi ja puha.

Kysimusi kah nyyd:
1) Millist releed kasutada selle mootori puhul?
2) Kuidas m66ta sellel mootoril 6litaset, sest varrast ma ei leidnud?
3) Kas sellel on ka 2 6likambrit? Sest karteri all on 2 punni.
4) Palju tuleks lisada 6li sinna sisse.

hetkeks siis k6ik, l2hip2evadel hakkan otsima s2det.
Ja mootorit ei pane sinna auto peale, vaid plaanis panna see Planeta raamile. Eks n2is mis saab.

Indrek
Mootori siduripoolsel kaanel peaks olema õli kontrollava. Kallad niipalju sisse, kuni sealt õli tulema hakkab. Kindlasti kasuta transmissiooniõli mitte mootori oma, spetsiaalse 2-taktilise mootoriõli pead lisama bensiini hulka. Teine punn on ilmselt mõeldud karteri (väntvõlliruum) liigsest kütusesegust tühjendamiseks.
Käigukasti mineva õli kogus jääb liitri piiresse.
Vaatasin j2rgi ja kontrollava puudus. Proovisin kas mootoril s2de olemas ja oli kah.
Oleks oodatud ka k6ik muu ja huvitav selle mootori kohta.
sain siis mõni päev tagasi ka proovitud, kas käivitub. ja minu rõõmuks läks peale natukest nokitsemist (juhtmed külge ja bensiini) käima. käivitasin teda vändast ja maa peal.
Mootor muidugi aus aga mootorrattale panna ... Jääb ju jube lai see mootori osa, samuti ei mahu generaator kusagile, pead raami ringi tegema. Kas lihtsam poleks õige mootor ratta raamile panna?
Eks näis mis saab Wink, Hetkel ei jõua sellele mõelda, sest käsil teine asi, aga kui asi sinnamaale jõuab siis otsustan mis teha ja kas teha.


Indrek
Lisasin kah mootori dok. pildid http://fotoalbum.ee/photos/indrek1000/sets/317831/


Indrek.
Neid mootoreid on mootorrataste peale pandud küll. Vene saitide pealt päris mitmeid nähtud.

Aga mootorratta peale pannes võta sundõhkjahutus maha, vaheta sidurikaas ära (hädavajalik, ilma selle tööta sa käiguvahetusvänta sinna ei mahuta) ja pööra silindripea nii, et ribide vahed oleksid mootoratta sõidusuunaga paralleelselt. Alalisvoolugeneraatori asemele katsu mingi 12V auto vahelduvvoolugenekas genekas panna - juhul, kui praegune on 6V, tuleks ka starter asendada. Auto genekaga saad head tuled, võid vabalt ette halogeeni panna. Kui rattal on laibarauad, on see elektristarter seal talutav, kui laibakaid ei ole, on see seal üks paras tüli. Eriti veel siis, kui ratas külili peaks käima.
Praegune peaks ikka kah 12v olema Wink. Ja miks ei peaks olema, kui orig. on sellel 12v starter, kas sellejaoks, et peale auto ostmist saaks genekat vahetama hakata? Big Grin
ma olen ka sellist masinat maas käivitanud
Täpsustaks, et masin on vast ikka vähemalt kahel rattal liikuv. See on ikka mootor. Wink

Indrek
indrek1000 Kirjutas:Praegune peaks ikka kah 12v olema Wink. Ja miks ei peaks olema, kui orig. on sellel 12v starter, kas sellejaoks, et peale auto ostmist saaks genekat vahetama hakata? Big Grin

See praegune tundub alalisvoolugenekas olema, neid tehti igasuguseid. Soovitaks kaasaegsema vaheldvvoolugeneka vastu lihtsalt vahetada, endal vähem peavalu ja asi töökindlam.
Jap Smile
Silmasin ühte pilti : http://www.imz-ural.com/community/travel...pics/9.jpg
Kas inva mootoril seal peal jõudu kah on? Smile
Asjalik küsimusSmile Selle traktori peal on mootoril täpselt sama palju jõudu kui invaliidi auto või mootorratta peal. Või mis asi see jõud on? Tõelised spetsid küsivad, et ega moto lahjaks ei jää?Big Grin
Aga küllap on tal seal seda jõudu ikka ka, oleneb muidugi ülekannetest ja sellest, mida masinaga teha tahetakse.
Minupuhul spetsialistist asi kaugel. Big Grin Ma vb tehnikahuviline Wink
Aga arvan isegi, et selle jõuldus peaks olema piisav, sest vastasel korral poleks seda sinna peale "aretatud". Smile
sinu mootor oli ka t25 peal
rauno600 Kirjutas:sinu mootor oli ka t25 peal
???Rolleyes
Lehti: 1 2