automoto.ee foorumid

Täisversioon: masina registreerimine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
mure j2rgmine:
kuidas saaks auto ymber registreerida oma nimele, kui 6ige omanik on surnud ning endal on vaid volitus (kuid volitus ei peaks ju siis enam kehtima, kui omanik on surnud)? kui suur see t88 oleks? kust alustada ja kuhu j6uda? ja eriti veel, kui pole sugulane omanikuga?
kurjad keeled r22givad, et peab notari juurde minema, kust suunatakse edasi veel mitmesse kohta, ning mingi hetk peab minema veel omavalitsusse, kes paneb auto okstionile?
Auto kuulub nüüd omaniku pärijatele ning volitus tõepoolest enam ei kehti. Siit küsimused: kas surnud isik on koostanud testamendi või pärimislepingu kust tuleneks pärija? Kui neid ei ole, toimub pärimine seaduse järgi ning vara läheb sugulastele (eeskätt abikaasa, lapsed, seejärel õed-vennad). Vara ning sellega kaasnevad õigused ja kohustused (sh õigus sõiduk võõrandada) lähevad pärijale üle peale pärandi vastuvõtmist.

Kui ei ole teisi pärijaid, on seadusjärgne pärija pärandi avanemise koha kohalik omavalitsusüksus. Nii et omavalitsus tuleb mängu ainult siis kui sugulasi-pärijaid ei ole.

Kui sa pärijate kohta midagi ei tea võiksid vaadata nt http://www.ametlikudteadaanded.ee/, kas sinu masina endise omaniku kohta on midagi avaldatud, saaksid teada asjaga tegeleva notari nime. Lisaks on pärimist selgitavaid materjale www.notar.ee.