automoto.ee foorumid

Täisversioon: Soovitage õlisid
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

Bensiin

Ehk keski teab soovitada mõnda head ja usaldusväärset poolsünt. õli neljataktilisele lääne rattale(soovitavalt ka mõistliku hinna eest)või mõnda kohta, kus oleks ka valida mootorratta õlisid?Laiskuse tõttu ei viitsi erinevate poodide vahet väga kärutada.
www.neti.ee
sinna otsi mootoriõli ja vaata esindused läbi või jaluta otseteed teletorni alla poodi:eureka
Mina kasutan Valvoline õlisid ja ei kurda . ostnud olen stokkerist ja kui hätta jääd küsi müijatelt.
mina soovitan addinolist eemale hoida. valvoline on hea ja mobil ka. kõik on muidugi suhteline...
Küsiks kahetaktilise õlide kohta kah siis. Siiamaani olen sõitnud Autooliga aga see tossab hirmsasti. Täna just käisin poes tsiklile õli ostmas ja müüja ütles et Vene rattale ikka vene õli. Lääne omaga pidi kokku jooksma. :lol
Ma seda eriti ei uskunud ja kõndisin teise poodi kust võtsin Valvoline 2T Motorcycle Oil. Pudeli peal öeldud et on välja töötatud tahma ja põlemisjääkide vähendamiseks. Ideaalne kasutamiseks väiksemates ja vanemates mootorites. Liitrihind 50.-

Mis õlisid siis rahvas oma Jawades ja Izh-ides kasutab?
no kokku ta nüüd küll ei jookse, kui bensu hulka paned lääne õli. aga muidu on probleem olemas, sest autodel lükkab kvaliteetõli sita liikuma ja see ummistab nii mõnegi kanali ära.
jawas ja izhis on täissünt veidi liiast. iseasi, kui mootor tutikas. kasutatud mootorile seda panna on vist veidi liialdus. see 50 kroonine on mineraal, valvoline´i mineraal, ajab asja edukalt ära. ise panen küll mobili poolsünti. kui 4-liitrine nõu osta, tuleb umbes 75 krooni liiter, saab ka odavamalt. need vene õlid on ikka liiga jamad. on ju üldteada, et venelastel õli valik oli vilets ja soovitatud olid need õlid ainult seepärast, et polnud midagi saada. minuteada oli zhiguli õli esimene kvaliteetsem õli, mis valmis tehti.
Mul on küll veidi mootorrattaväline kogemus, aga panin 1973.aasta \"kopikale\" sisse 0w-40 täissünteetilise õli. Mootor oli enne seda sõitnud tavalise õliga ja suht kulunud (läbisõitu ei tea, masina kaevasin välja naabrimehe põõsast) Smile .

Vene mootoritele omistatavat sünteetilise õli väljavalgumist polnud märgata, õlikulu jäi ka endisega võrreldes samale tasemele. Huvi pärast sai mõõdetud ka õlisurvet mehaanilise manomeetriga ja see oli väga hea. Üldiselt päästis sünteetiline ka mootori kokku jooksmisest, kui õlipumba ajam mul maantee peal otsad andis, tulemuseks töötav mootor ja mittetöötav pump.

Mootor on ise siiani sõitev, talvel sai teda kasutatud lumerajal sõiduks ja ta on siiani töökorras. Läbisõit oli selle aja jooksul umbes 30.000 km.

Samas õlivahetuste ajal olen ma teinud läbipesemise nii spets pesuvahendi kui ka vene õliga ja alles seejärel pannud siis uue filtri (tavaliselt MAN) ja uue õli.

Seega, alati on mõtet kasutada parimat õli, mida sa suudad osta.

Asp,
plaanib Golfile
Castrol R-i sisse panna

Raitz

Tsitaat:Niimoodi kirjutas: klaabu
mina soovitan addinolist eemale hoida. valvoline on hea ja mobil ka. kõik on muidugi suhteline...
Sama jutt... et addinoli ei soovitaks vaenlasele kah...
ma ei tea kuhu see õli sobib, aga vene kahetaktilisele küll mitte.
Ise kasutan praegust 2T \"sae õli\" roheline mineraal. Maaletoojalt \"Erimell\" 35.- liiter (OMV toodang) Ei suitse, ei kuumene. See jutt vene avtooli parimast sobivusest tundub kuidagi kahtlane, kuigi mulle ka öeldi, et vene mootor jookseb Lääne õliga kohe kokku...
No siiani pole jooksnud...
kuule ehk täpsustaksid, kus esindus asub. prooviks ka ära, saaks jälle kogemuse võrra rikkamaks.

Raitz

http://www.erimell.ee/
Erimell siis firma, mis OMV-d maale toob.
Tegelikult vist suunitletud hulgimüügile ja suurtele klientidele, aga mulle Rakvere esinduses pole s*** öeldud, kui ma 1 litrit ostmas olen käinud
Oma ja tuttavate autod ka kõik OMV täis sündi peal sõidavad Cool
Mul isegi muruniitjas OMV Täissünt.
Ja noh, maaletooja hind ikka midagi muud kui poehind Smile

See on see argument miks ma OMV-d Valvolinele ja Castrolile eelistan

BTW, need kes remondijuures kindaid armastavad kanda siis sellised õhukesed, kootud kindad olid Rakveres 3.80 paar, ostes hulgi e. pakendi 12 paari oli hind 34 kopikatega Smile
Et mina neid poest 7 kr paar enam ei osta...
Cool
Nüüdseks natuke eelmainitud Valvoline 2T Motorcycle Oil -i (liitrihind 50 kr) kasutatud ja pean ütlema et mina olen rahul. Sõidetud küll vaid paarkümmend kilomeetrit aga seni pole kokku jooksnud nagu poemüüja mulle väitis. Asja suur pluss on see et suitsu peaaegu polegi. Panin 1:25 nagu enne Autooligi aga tulemus on küll teine. Autooliga sõites oli ikka pool kilti suitsujutt taga, Valvolinega ei saa minutiga garaazigi vingu täis.

Nii, et mina julgen oma väheste kogemuste põhjal soovitada küll.

Antero

Jah, valvoline on hea, samas olen mina
ka kasutanud pennzoili ja too on ka hea

kolmpool

Einoh, ma ei tea, miks rahvas Addinoli nii kehvaks peab, aga ometigi kipun arvama,et sellest õlist, mida 20a tagasi kasutati on ta küll parem. Endal Jawas kasut´usel mineraal 2t Addinol ja täitsa normaalne. Ei tossa ka üldse palju.
ja mitte mingil juhul ei tohiks kahetaktiliste paadimootorite õlisid panna. need mootorid on ülihästi jahutatud ja nende õli kõrgeid temperatuure ei kannata.