automoto.ee foorumid

Täisversioon: Uus õhufilter Planetale
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tervist, rahvas.
Mul oleks tarvis Planetale uut õhufiltrit, kuna originaal ei pea õli kinni ja on suhtkoht mõraline. Ehk siis, pole õli, pole filtrist filtrit. Suht palju on kruusa peal sõitmist, seega mõtlesin et koonus ei ole vist see kõige õigem valik. Masinal on peal Jawa karburaator. Kuidas koonus tolmuses keskonnas on või on selleks mingid tihedamad koonused? Või siis, on võimalik kuskilt mõni motikatele mõeldud normaalne õhufilter saada. Mõningase ümbertegemisega vast saab mopeedi oma kah külge panna?
Korralikku tervet Õhupuhastit ei taha we? Mul üks ülearune.
Uhh, ära sa jah seda odavat koonust peale pane, mille hind on 600 eegu juures, katsetasin omal nahal ära (endal oli ka palju kruusal sõitu)! Hakkasime kutsuma seda koonust - liblikavõrguks! Küll on selle hooldamiseks ettenähtud spets õli, aga ei olnd sellest kah tolku. Tolmu abrasiiv sõi rõngad väga kiiresti ära!
parim variant on originaal/telliskivi mõõdus õhufilter.
Mõni paberfilter ei sobi nagu seda on vanadel Jawadel ja mopeedidel? Originaal on õliga, aga vot ilma õlita kuiv filter meeldiks mulle väga... Mul see õlikas garaazis seisab. Aga külge ma seda panema ei hakka, mõra sees. No ja kuiv filter oleks minu arust etem kah.
Müüakse eraldi peos kohe sellist, madratsi moodi materjali (õhuline, auguline, nagu vene poroloon)! Lõikad sellest õhupuhasti põhja suuruse tüki ning immutad selle kergelt õliga läbi ning saad filtri mis suguse! Aga õhupuhasti pead ikkagi ära lappima, kuna muidu pole tolku!
Fly Kirjutas:Müüakse eraldi peos kohe sellist, madratsi moodi materjali (õhuline, auguline, nagu vene poroloon)! Lõikad sellest õhupuhasti põhja suuruse tüki ning immutad selle kergelt õliga läbi ning saad filtri mis suguse!
Millises poes Sa seda materjali näinud oled? Kas oli ka erineva paksusega variante?
Kurja,

ise sain sellise vihje kuidas head õhu puhastit teha Tartust Raadilt, aga pole siiani endi oma teha jõudnud.... seega ei tea ka täpset poodi nimetada....
Käisin vahepeal Tartus Braueri motopoes kolbi toomas. Seal oli konifiltrite (koonuste) valik kirju, aga jätsin ostmata. Saasta ma nüüd kah ei taha. Ma isegi ei küsinud nende kohta.

Kas mõne rolleri paberfilter tasub aretamist? Oluline on mul see, et filter õhku hästi puhastaks ja et hooldamine lihtne oleks. Mingit õliga jamamist (nagu P2 originaalfiltril) ei tahaks, niigi vaja õliga oma "põmbul" jamada. see õli sai seal mingi 15m x 25m põllu freesimisel juba räiged liivaterad sisse, mis siis veel mootorrattaga kruusateel laustolmus sõites juhtub (mul mingi Honda 160 kuubise mootoriga põmbu, sellel sama süsteemiga filter).

Muidu seda porolooni san ma väikeste, umbes jupiteri kolvi suuruste rullidena ema töö juurest, mingi tabletipurgi sees on sihuke material. Aga see laseb õhku kergemini läbi kui koonus.
rallitaja Kirjutas:Muidu seda porolooni san ma väikeste, umbes jupiteri kolvi suuruste rullidena ema töö juurest, mingi tabletipurgi sees on sihuke material. Aga see laseb õhku kergemini läbi kui koonus.

See materjal tuleb ikkagi õliga läbi immutada....