automoto.ee foorumid

Täisversioon: Küsimus seoses ARK-iga
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kui auto vahetab omanikku kas auto peab kaasas olema arkis kui paberied ümberkirjutatakse, eriti kui auto on värvitud teist värvi?
http://www.ark.ee/atp/?id=232 Wink

Edit: selgemalt - jah, peab küll näitama. Vähemalt ARK ise nii väidab.
võid ka ark töötaja kohalekutsuda ja ei pea autot transportima, kogu jutt jällegi kõik ARK lehel kirjas
kui tahta uude passi teist värvi, siis peab. Kui aga tahta vaid omanikku vahetada ning ülevaatus kehtib, ei pea.

muudatus: et ma ei propageeriks kahtlaseid ja illegaalseid toiminguid, siis: "antud teemapüstituse korral peab ARKi töötajale näitama". Lihtsalt kohati on olukordi, kus "eesmärk pühitseb abinõud" - näiteks võib suvepuhkuste ajal kohati ARK inspektorit ootama jäädagi ning vana omanik ei pruugi just alati kõige kannatlikum olla...
Mul ka küsimus. Ma nimelt tahan eelmise aasta detsembris soetatud Ikarus-bussi nüüd ümber vormistada oma nimele aga ostu-müügi leping kehtib teatavasti vaid 5 tööpäeva peale lepingu sõlmimist. Ja küsiks: Kui palju üldse ostu-müügi lepingu kehtivust vaadatakse? Olen kuulnud ja ka bussi omanik teadis rääkida,et sellest (lepingu sõlmimise ajast) suurt ei hoolita.
Ei taha ka tühja käiku(ja raha kulutada) teha ning 2 korda joosta. Mõtlen,kas teeme omanikuga lihtsalt uued ostu-müügi lepingud või lähen selle olemasoleva lepinguga ARK-i.
Või mida kaasfoorumlased oma kogemustest teavad rääkida? Ise ütlen ausalt: Mina pole enda elus siiani mitte ühtegi korda ARK-is käinud!
to: EdR
Ostumüügileping kehtib terve elu. Kust see on kirjas, et ta kehtib 5ööpäeva. Kunagi sai arkis sellel teemal vaieldud.
Seejärel väideti, et kehtib aastaid....
Minul igatahes oli ostumüügi leping 3 kuud vana ja ei huvitunud keegi selle kuupäevadest. Usun et sa oled luulusid kuulnud (naised saunas rääkisid)
unimüts Kirjutas:to: EdR
Ostumüügileping kehtib terve elu. Kust see on kirjas, et ta kehtib 5ööpäeva.

5 TÖÖPÄEVA peale sõlmimist. Info on ARK-i kodulehel olemas,vähemalt viimati talvel oli....
Mitte ostu-müügi leping ei kehti 5 päeva, vaid ostjal on kohustus 5 päeva jooksul sõiduk ümber registreerida. Samas ega see nõue vist ARK-i eriti ei huvita, läksin hiljuti üle kuu aja pärst ostu-müügi lepingu sõlmimist autut ümberregistreerima ja mingit probleemi igatahes ei olnud.