automoto.ee foorumid

Täisversioon: UAZ-i kütus??
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Millist kütust kasutada soovitate UAZ-ile, ma alles sain omale mittetöötava UAZ-i ja nüüd sain tööle - 95-ga, aga olen kuulnud et see ei tee mootorile head, kui sõita ülearu kõrge oktaaviga...kas võib segada nt. õli või naftaga???
Söna oktaav on üldiselt muusikaline möiste,niiet söita sul sellega kahjuks ei önnestu.On aga veel olemas oktaanarv,mis bensule kuulub,sellega on lood juba paremad.Üldiselt ei soovitaks bensu sisse peale pliiasendaja väga palju muid aineid segada,vöib hoopis halvemaks köike teha.Pliiasendaja hoiab klappe pölemise eest,seda vöid panna julgelt.Köik vanad autod on sunnitud tänapäevaste kütetega söitma,see tuleb neil üldjuhul ka üsna hästi välja.
badass Kirjutas:Söna oktaav on üldiselt muusikaline möiste,niiet söita sul sellega kahjuks ei önnestu.On aga veel olemas oktaanarv,mis bensule kuulub,sellega on lood juba paremad.Üldiselt ei soovitaks bensu sisse peale pliiasendaja väga palju muid aineid segada,vöib hoopis halvemaks köike teha.Pliiasendaja hoiab klappe pölemise eest,seda vöid panna julgelt.Köik vanad autod on sunnitud tänapäevaste kütetega söitma,see tuleb neil üldjuhul ka üsna hästi välja.

kui palju pliiasendajat tuleks lisada?...Ja vabandust kirjavea pärast Big Grin
Tegelikult UAZ'il peaks niipalju uuem mootor olema (ehk siis sarnane GAZ-24-le), et tollele pole vist pliiasendajatki vaja. Sõidab 95-ga ka uhkelt.
Mul sõidab juba 3 aastat 95-ga.Ei ole mingeid lisandeid kasutanud. UAZ-452D aastast 1982. Seni pole küll mingeid probleeme olnud.
Pliiasendajat lisatakse vastavalt bensu kogusele,see on tavaliselt selle aine purgi peal kirjas,et mis vahekorras.Ilma selleta söitmine ei pruugi kah eriti midagi halvemaks teha,paljud söidavad nii.Tuli meelde,et ühe tuttava Volga mootoril sulas kogu aeg ära bensupumba membraan tänapäevase bensuga,aga selle vastu vist rohtu pole.
badass Kirjutas:Söna oktaav on üldiselt muusikaline möiste
kitsalt vaadates on jah muusikaline, aga laiemalt vaadates tähendab igasugustel sagedustel kahekordset sageduste erinevust - niiet ärme piira sagedusi tühise 20kHz-ga Toungue
tõsi, praktikas ei kasutata sides väljendit "oktaav" - aga raadiosagedustest rääkides on ta kooliseinte (ja ilmselt ka teadusasutuste / arenduslaborite seinte) vahel ikka kasutusel. Praktika ja teooria erinev lähenemine tuleb ilmselt sellest, et on ju igal seadmel oma töösagedused ning nende võimalikud väärtused ei ole mõõdetavad teps mitte oktaavides.

Teet,
sidemees ja ka muusikamees (vabandab OT pärast)