automoto.ee foorumid

Täisversioon: goonster15: Elektriline sõiduk
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tervist kaasfoormlased!
Kuna vahepeal jäi mul teatud põhjustel Minski ''krossika'' ehitus pooleli, siis
näitaksin Teile millega siis hakkama olen saanud.Smile
Kuna juba sugulane ammu oli pinda käinud, et ma talle elektrilise tõukeratta ehitaksin. Ta tahtvat sellega suviti tööl käia.
Sai siis hakatud asjaga tõsisemalt tegelema. Sai ostetud siis 125 krooniga naabri poiste käest tõukeratas( Mingi tavaline pask oli mõtlesin , et küsin, et kas müüvad. Ennäe ja saingi endale). Palun vaadake pildi vasakusse ülemisse nurka: http://fotoalbum.ee/photos/kabbakas/4259965 . Too sama sinine. Kuna mina olin selles projektis nii öelda ''neeger'' siis sugulase ülesanne oli mulle asju kätte toimetada. Mõne aja möödudes olidki mul käes spetsiaalne tõukeratta mootor, mis ebayst sai tellitud ning akud koos laadijaga.
Akusi on 2 tükki. Ahjaa- mootori võimsus on 280 w.
Ega kaua mööda ei läinudki kui olid valmis raam ning peal mootor.
Muide sellest sinisest tõukekast oli vaja ainlt seda esimest osa kus lenksad ja kael on. Raam sai ise keevitatud. Ega jah alguses nagu eriti välimusele rõhku ei pannudki kuna peamine eesmärk oli ikkagi , et asi sõitma hakkaks.
Kõige jamam oli leida sobivat ketti ja hammakaid. Lõpuks kookisin kuskilt kastide põhjast välja Minski 125 roostes selle siduri keti ja hammakad ka.
Sellega oli suur mure leidnud lahenduse ning sai hammakad külge ning sõit võis alataSmile Täitsa kenasti liikus. Aga siis avastasin et mootoris on midagi katki nagu et ei ole jõudu , või nii. kruvisin mootori lahti '' opaa'' Magnetid seest lahti( ilmselt sattus migni praak mootor) magnetid uuesti epoga kinni ja ''voila'' Peavad siiani.
Muide see liikur liigub 13 km/h Cool Täista mugav asi.
Ah ma võingi siin lobisema jääda sellestBig Grin . Näitan parem pilte.
http://fotoalbum.ee/photos/kabbakas/5731455
http://fotoalbum.ee/photos/kabbakas/5731456
http://fotoalbum.ee/photos/kabbakas/5731458
http://fotoalbum.ee/photos/kabbakas/5731459
http://fotoalbum.ee/photos/kabbakas/5741278
Ja lõpp tulemus on siis: selline. http://fotoalbum.ee/photos/kabbakas/5811970
Ma ise mõtlesin, et panen sõidukile nimekski '' Power Commander'' Aga ma ei ole veel sugulasega selle nime teemal nõu pidanudSmile
Jään kommentaare ootama! Smile
Seda ka veel, et rolleri signaal on ka pealSmile
Räigelt kõvasti undab kui annad.
Igati tunnustust vääriv leiutis ja nupukalt teostatud.Küsimus oleks et kuidas lahendasid pidurite süsteemi ja kas mootoriga on kaasas kiiruse reguleerimise plokk või aretasid selle ise.Kas ka võimsamaid mootoreid on saada.
Pidurid, kuidas nüüd seletadagi. Nimelt esiratta koral on selline porilaua moodi asi. Sinna külge viisintrossi. Nii , et kui hoova vajutad siis see porika moodi asi pressib nagu ratta pihta ja nii see toimibki. Loomulikult ei võta need pidurid nüüd plokki aga hoo võtavad ilusti maha.
Ei olnud kaasas mingit plokki. Lülitiks on tavaline ON/OFF lülitit. Tegelikult on see väga mugav,kui tee on enam vähem korras ja ei ole põhjust eriti kiirust maha võtta.
Kindlasti on võimsamaid aga need omakorda vajavad kangemaid akusi.