automoto.ee foorumid

Täisversioon: Akusüütelt kontaktivabale süütele
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tervitusi foorumlastele. Mina jälle omadega kimpus.

Mul tsiklil akusüüde peal. On mis ta on, aga vot kui kontaktid korraks musta saavad, siis peab kuramusega jälle vaeva nägema, et tööle saaks. See selleks.

Mõtlesin, et ehitaks selle Planeta kontaktivabaks. Mopeedi genekat peale panna ei taha, kuna ma arvan et heledaid tulesid on mul ikka vaja. Ja ei viitsi 12V süsteemi kah 6V peale kolida.

Siis aga tuli mõte... Delta süüte andurist ja hallist karbist. Nojah, see ju 7V- ei ole mõtet edasi mõeldagi.

Aga järsku käis peas hele plaks ja peast sähvatas läbi mõte: keegi pani oma võrrile vist halli anduriga süüte? Teeks omale kah sarnase... Aga vot, ma ju täpselt ei tea, mida ja kuidas ma tegema pean. Põhiline, et ma oma 12V juurde jääda saaks. No ja seda ka, et see süsteem mu niigi väikest eelarvet lõhki ei ajaks. Autode juppe saaks kohalikust lammutusest- seega nendega probleeme ei ole. Ja asi ei pea tingimata halli anduriga olema. Võib ka V-50 mootoriga sarnane süsteem olla. Aga vot V-50 originaal ei sobi, kuna mul veidi kõrgem pinge.

Võite ka ise mulle miskit välja pakkuda, peaasi et töökindel värk oleks ja vähe hoolt nõuaks. Umbes sarnase küsimusega pöördusin ka Tevalo foorumisse, seal neid elektroonikuid on. Kes teab, mis nad välja nuputavad.

Parimat!
Kasutasin otsingut ja leidsin üht-teist.

Kasutaja vootele kasutas vist võrri peal halli anduriga süüdet. Detailidest oli tarvis Samara elektroonikaplokki, süüteandurit ja terasketast, millel sälk sees... Kui eksin, parandage mind.

Tundub et selline süsteem ei tule ka väga kallis, kuna aku on olemas ja lammutusest leiab need Samara jupid kah. Ainus asi, mis probleemiks- kuidas ma need kokku pean ühendama? Selles asjas oleks targemate abi vaja. Keegi oskab vast elektriskeemiga aidata...
El skeem pole midagi müstilist, mine romulasse vaata mõni vana Passat või golf välja millel kommukas koos juhtmetega peal. Lase need maha võtta, sul vaja juhtmetest kommuka otsa ja jagajasse minevat kolmest otsa. Need saab suht lihtsalt kogu täiega kätte.
Kõige keerulisem on minumeelest aretada see halli andur ja "tuulik" väntvõlli otsa. Need tuleks vast lada 08 omad osta kuna jagajad on tavaliselt maha krutitud.
Btw ise ma seda teinud pole aga nii ma seda ette kujutan. Samas mingi uuema Izi süüdet ei anna paigaldada?