automoto.ee foorumid

Täisversioon: Mure Tehnilisepassiga!
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Soovin enda nimele registreerida mootorratast. Olemas on dokumendid ning sõidukorras ratas. Kahjuks puudub igasugune kontakt endise omanikuga, et temaga vormistada ostumüügi leping.
Passist loen välja tema nime ning aadressi, kuid isikukood mis on müügilepingul vajalik jääb puudu (mõtlesin, et lihtsalt jätan isikukoodi lepingusse kirjutamata ning kirjutan selle lepingu käsitsi ümber -> http://www.ark.ee/atp/doc.php?693 <- kuna siis ei viitsita tavaliselt minu "harkjalgu" kokku veerida.)

Muret teeb mulle just see, mis kuupäeva panen ostumüügi lepingusse, kuna sõiduki uus omanik on kohustatud vormistama 10 päeva jooksul muudatused ARK büroos. (Lihtsalt kuna endisest omaikust ei tea midagi, äkki magab ta juba igavest und ning lõpuks pistetakse mind võltsimise eest kinni)

Nõu kuluks hirmsasti ära....

Taga tipuks pean paberi majandusega homseks hakkama saama, kuna Soome sõit.
Pead tingimatta otsima eelmise omaniku ülesse ja tegema kirjaliku ostu-müügi lepingu.Selle puudumisel ei ole võimalik Sul seda tsiklit arvele võtta.
Eelnevalt on nii läbi läinud...
Ark tahab saada ka eelmise omaniku isikukoodi, väheamlt viimane kord kui ma autot käisin arvele võtmas , jätsinkah kirjutamata ja sis ta tahtis seda ,aga mull piisas kõnest ainult õnneks.
Oh sind! Mis sa arvad et teatud instantsid ei loe seda foorumit vä? Tundub et su Soome sõit jääb küll ära.....ruudulist päikest!
Olen püüdnud endist omaiku leida, kuid peale nime ei tea midagi ning www.1188.ee andis mulle numbri, kuid see on 3 päeva juba levist väljas olnud!

Kas ARK poolt mingit sätet sellisteks juhtudeks pole olemas?
Mõned aastakesed tagasi oli ühel sõbral sama lugu.Sai ostetud kaua seisnud vana Pannonia millel olid dokumendid olemas.aga omanikust ei mingit mingi aimu,et kas elab,või ammu mullatoidul.Sai siis vastavaid kanaleid appi võttes vanakese telefoni numbri ja siis helistati talle.Tuli välja,et mees oli oma ratta juba üle kümne aasta tagasi maha müünud....alguses ei mäletanudki enam,et mis rattast jutt.Vana "känd" oli aga kõnest nii ehmunud,et ei tahtnud mingist ostu-müügi lepingust kuuldagi.....ütles ,et tema kardab(ei tea mida?) ja kust te üldse minu numbri saite jne.Lõpuks lubas ,et teeb lepingu ära ja saadab postiga.Muidugi ei saatnud ta midagi.........tehti siis ise "väriseva" käega ostu-müügileping valmis ja läbi ta läks.Ratas on tänaseks ennistatud ja vurab uhkelt ringi.Samas oleks ju jama kah ,kui ilus vana ratas lihtsalt dokumentide-vana omaniku pärast vormistamata jääks.Mõned kasutavad ka variante a`la prügimäelt leidsin ja tegin korda....läheb mõned kuud aega aga kõik on võimalik.
Kõik sõltub ARK töötajast, kas ta viitsib minna arhiivi(hunnik pabereid kusagil keldris papist kastides ...tonnides) tuhlama minna ja vaadata kas see omanik seal on see, see on tema ratas, tema isikukood jne. Üldiselt on see jah selline tülikas ettevõtmine.
Teisest küljest dokumentide võltsimine või tõestamata vara omandamine, noo ka sellel on oma karistus olemas. Siin võibolla targem üldse minna ARK jutule, et pabereid pole. ARK siin kohal nõu ei anna, neil on lihtsam öelda kao minema, meil tööd vähem. Kunas ori ikka tööst rõõmu on tundnud.
Kas omaniku nime tead, elukohta?
Saatsin ARK-i asjakohase maili, vastuseks tuli:
------
Tere

Sõiduki registreerimisel tuleb tõendada selle päritolu ja seaduslikku omandamist. Kui sõiduk on juba Eestis
registreeritud ja ARK-l on registris olemas sõiduki omaniku andmed, ei ole võimalik sõidukit ümber vormistada
(vahetada omanikku) ilma eelmise omaniku kohaloleku või vajaliku dokumendita (müügitehingu puhul näiteks
müügileping). Sel juhul soovitame Teil siiski sõiduki eelmise omanikuga ühendust võtta.
Lisainfoks - sõiduki omanikul on kohustus vormistada registris andmete muudatus (omaniku vahetus) 5 päeva jooksul
pärast sõiduki omandamist.



Lugupidamisega

Martti Kangur
ARK registreerimis-
osakond

-------

Küllaltki üldine jutt - kõik peavad tegema ju oma tööd!!!

Nime tean, leidsin ka telefoni numbri, aga see juba nädalat levist väljas, proovisin ka internetist tema kohta midagi leida, aga kahjuks sihitult. Loodan sellise koha peale -> http://web.ark.ee/paring.html Kahjuks aga hetkel Eestist kaugemal ning dokumendid kodus. Loodan, et sealt saan vähemalt isikukoodi Wink

Mõned kasutavad ka variante a`la prügimäelt leidsin ja tegin korda....läheb mõned kuud aega aga kõik on võimalik - kuidas on selline asi võimalik? Jõgeva ARK-ist uurisin ja öeldi mulle, et kui pole vanu dokumente siis võid seda oma garaazis silmitsema jäädagi!
Tere, endal ka plaanis endale üks uus mootorratas lähiajal soetada, niiet oleks abi vaja, et milline see ostu-müügi leping välja näeb?
Võtab ühe a4 valge lehe ja endine omanik kukub kirjutama, et vot sellel kuupäeval ta müüs mootorratta vot sellele inimesele ja pole muud vaja lisada sinna?
Pane googlisse "müügileping ark.ee" ning sealt esimene vastus siis, selle järgi tee.