automoto.ee foorumid

Täisversioon: V-50 karteri poolte lahtivõtmine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kuna teen mootorile remonti oleks vaja karterid lahti saada.Kõik poldid ja puksid on karterite vahelt ära võetud[/align].Mootori tagaosa on juba lahti aga väntvõlli juurest midagi hoiab,et äkki oskate pakkuda mis hoiab ja kuidas lahti saada.Lisaks ka selle et seda mootorit pole kunagi varem lahti tehtud.
Ütleks siis vähemalt, mis masin on... Väntvõll ise võib ka kinni hoida muidu, ta on seal laagritega üsna tihkelt kinni. Taguma ära hakka, kasuta tõmmitsaid.
Deltaga on tegemist.
Ja tegemist on Deltaga,unustasin mainidaBig GrinMidagi sealt väntvõlli juurest hoiab kinni jah,ja mingit kruvikeerajat vms ma sinna vahele nüüd küll kindlalt panema ei hakkaToungueEt on mingeid ideid kuidas või mida proovida?
Proovi tõmmitsaga karteripooled lahti tõmmata. Kui tõmmits puudub, peaks selle saama lihtsatest algmaterjalidest ise koostada (aka veidi paksem raudlatt, paar polti ja kruustangid, kus natukene rauda painde alla panna)...
Ja kuidas see töötaks?Ma pean nad ju lahti suruma
tõmmits tõmbab karteri väntvõlli otsast ära/surub väntvõlli karteripoolmest välja.
No sellest sain ma aru,aga kui ta seda surub siis peab ta ju ise karteri küljes olema,aga kuidas karteri külge kinnitada?
Võta siduripoolsest karteripoolest kinni ning tõsta mootor õhku. Samal ajal lase sõbral pisut väntvõlli koputada. Loomulikult mitte otse haamriga vända pihta, vaid kas puuklots või korralikust terasest otsast terav pulk vahele, mis ilusti vända otsas olevas augus püsib.
Loodetavasti saad ikka miski vahe karterile vahele, kui ei siis ilmselt on mõni polt veel kinni.
theblackdog Kirjutas:No sellest sain ma aru,aga kui ta seda surub siis peab ta ju ise karteri küljes olema,aga kuidas karteri külge kinnitada?

Annan pildi.

must osa ääres on karter. keskel on väntvõll. punasel jupil on konksud, mis karteri alt kinni hoiavad. Roheline on polt, mis väntvõlli karterist välja surub. poldi ja vända otsa vahel on midagi pehmenduseks, et vänta mitte ära rikkuda.
aga ma peaks need konksud vms kahe karteri vahele kinnitama?Kui jah siis see rikub ikkagi karterid ära ju.
ma arvan te mingid poldid ikka panema seal ju poldi augud need konksud rikuksid asja ära
süüteküünal Kirjutas:ma arvan te mingid poldid ikka panema seal ju poldi augud need konksud rikuksid asja ära

just just. poldid panema..... Big Grin

Ilmselt peeti silmas, et nende "konksude" asemele sobib keerata poldid ka näiteks kohtadesse, kuhu käivad sidurikaant hoidvad poldid. Iseenesest hea mõte, kuid ega ALUMIINIUM karteris 6mm poldid väga kõvasti ei püsi. Olen aastaid v50 mootoritega tegelenud, ning ei mäleta ühtegi korda, kui oleks karteripoolte lahtivõtmiseks kasutatud tõmmitsat.
Kasutage äraproovitud meetodeid ning enne kontrollige hoolikalt, ega mõni kruvi pole kinni jäänud.
Planeta remondist on meeles, et ka seal olid kruvid end pasa alla kavalalt ära peitnud ja ei näinudki neid ennem, kui manuali vaatasin ja teada sain, et kruvisid veel. Seega vaata kõik veel kord hoolikalt üle.
Einoh Kõik poldid on kindlasti välja võetud.Olen mopi mootoreid lahti võtnud nii et jube aga kunagi pole olnud probleemi karterite lahti saamisega.Sad
Nii sain karterid lahti,viga miks nad lahti ei tulnud oli et väntvõlli laager oli oma pesas väga tugevalt kinni ja maha võttes tuli ta oopis väntvõlli pealt maha