automoto.ee foorumid

Täisversioon: mürdaa
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
leitsin masina mida mäletan nöugogude ajast.meil hüüti seda masinat mürdaaks aga mis ta mark on,ei tea.raam ja kabiin on silli oma ,tagarattad on samad mis silokombainil.kasutati pöhiliselt väetise külviks.mootor oli belarus80 oma.kui varjupaigal huvi vöin asja uurida kas saab selle sealt kätte vöi ei.asukoht saaremaa
Tegu on siis Külaseppade AS-i poolt toodetud masinaga?
Paar pilti aitaks saladuseloori kergitada...
Põhimõtteliselt on ZiLi baasil väetiselaotur Varjupaigas juba olemas; mootoriks küll konkreetsel isendil kombaini "Jenissei" oma.

http://varjupaik.jjts.ee/?action=ekspona...t&S_ID=249

Teema algatajale sellegipoolest tänud meid meeles pidamast!
Enamasti ehitati Zilile 100 hj CK-5 Niva mootorid. MTZ-80 mootorid pandi Gazi baasil põllumasinatele. Tagumisteks ratasteks kasutati Zili kaarkumme, need laiemad kui silokombainil. Ees kasutati silokombaini kumme, kuid Zili esimesed piduritrumlid on natuke suuremad kui silomombaini velje sisemõõt, ning rattad ei istunud üks ühele alla. Küll aga sobisid saksa virtsapütti veljed ja neile jälle silokombaini kummid. J-Jaanis ongi taga kaarkummid ja ees saksa virtsapütti HTS 100.27. kummid.
Väetisekülviku kolu КСА-3 oli mõeldud paigaldamiseks tegelikult auto Zil-MMZ-555 raamile. Aga eks neid ehitati paljudes majandites vastavalt võimalustele ja ratsionaliseerijate taibukusele.
Pildil ka üks Saaremaalt pärit väetisekülvik, millel vist mingi järelveetava väetisekülviku kolu.