automoto.ee foorumid

Täisversioon: Irisemine lihtsate küsimuste kallal.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Teemast mööda aga viimasel ajal on mind hakanud häirima siinses foorumis see, et kui keegi küsib abi millegi suht lihtsa või lapsiku asja kohta, siis hakatakse esmalt kohe mõnitama või naerma inimese üle. Antud postis on ca pooled vastusted täiesti mõttetud, põhjustatud halvustava alatooniga esimesest vastusest, mida minu arvates küll vaja ei oleks olnud. Asi meenutab juba SR foorumit, kus iga küsimuse peale on enamik mõttetu tatipritsimine, vingumine ja irisemine. Kas seda on ikkagi vaja? Inimesele, kes mosset tunneb, on jah naljakas küsimus, kust kohast käib kabotti lahti. Inimese jaoks - kes on arvatavasti suht noor, kokkupuude masinaga esmakordne, ta on sikutanud läbi kõik nupud ja kangid mis leidis aga kabott ikka ei avane - on see küsimus aga täiesti asjakohane. Kui sellise küsimuse peale hakkavad aga kaasfoorumlased kohe mõnitama, siis arvake ise mis mulje jääb antud foorumist. Rohkem tolerantsust. Kõik ei ole sündinud mutrivõti käes. Lihtsalt mõnitades minuarust näidatakse rohkem oma IQ puudujääke. Mõnitada oskame me kõik, hoopis raskem on anda ka sellise küsimuse puhul asjalik vastus, nagu tegi seda oldmoped.
Keegi ei ole hinnanud inimese tehnika tundmise taset.Pigem austust oma emakeele vastu.
kodanik rollfix võiks siiski personaalse insuldi üritamise asemel olla abivalmim...
Noorele tehnikahuvilisele eesti keele koduõpetajaks hakata ehk?Kujutame nüüd ette,et nt.O.Lutsu ,,Kevade,, on trükitud samas laadis,ilma suure algustäheta(siinses foorumis pisiviga),vigases keeles(mingi Upulaiu murdes),kuigi hoolikalt lugedes lõpuks mõistetavalt.Lugeda ju lausa nauding?
Haridus on see,mis jääb alles,kui kõik õpitu on ununenud.
B.F.Skinner

Personaalset insulti ootama jäädes,lugupidamisega.
rollfix Kirjutas:Keegi ei ole hinnanud inimese tehnika tundmise taset.Pigem austust oma emakeele vastu.
Vale koht hinnangu andmiseks, las selleks kohaks jääda siiski kool ja keeleamet. Tahtlik keeleline läbustamine kaob foorumist kiiresti (modede tubli töö), oskamatusest tingitud kirjavigade kallal irisemine on rumal. Üldiselt kaldun Kooma seisukohta jagama.
Kust kurat need noored veel abiotsivad kui mitte arvutist ! Kui neile kohe vastu haukuda ja mõnitada ka siis ei tasu küll loota ,et huvi tehnika vastu süveneb.
Palju vigu võib tekkida noorel foorumlasel ka tema emakeele tõttu.
Kõik ei ole sündind mutrivõtmega ja kõik ei ole samas arvutispetsid. Iga eksimuse peale ei tasu ikka kohe ülbitseda!Kui ei sobi aidata ,siis parem võiks vait olla.
Tegelikult on rollfixil selles osas õigus, et viisakas oleks keelekasutust kirjutades jälgida, mu esimest posti ajendas tegema aga hoopis viis kuidas ta seda tegi. Vastates vigasele postitusele mõnitusega laskud ju tegelikult samale tasemele.
[quote=jurka]

Kõik ei ole sündind mutrivõtmega ja kõik ei ole samas arvutispetsid.

[quote]

Siinkohal ka tuleb välja see"arvutispetsi"koht...Ega minagi ei ole eriline klavratuuri valdaja kuid kontrollin oma postituse hiljem üle.
Ja seda juba ainuüksi austusest selle foorumi ja selle kasutajate vastu.
Et viga veaks,ei ole kohe mõtet iriseda,kuid soovituslik oleks enne postitamist oma postitus läbi lugeda.
Moto-onu, kas sa ise tead, et sinu joonealune link keeldub avanemast, aga sokutab arvutisse viiruse JS/Psyme.MZ ?
Kas teist siis keegi ei ole tundnud ennast vahest lollina ja käinud ümber endale veel tundmatu masina ja otsinud mingi asja asukohta taga? Oskate te kohe öelda, kus asuvad näiteks Nysa 522 pidurivedeliku paak ,116 kerega MB kütusepaagi luuk, Gaz 53 ukselukk ja Saab 99 süütelukk? Ei ole ju nii raske aidata inimest! Mis puutub asja see, kas antud situatsioonis algas lause suure või väikese tähega ja kas seal oli kirjvigu või mitte.
Selle 5 minutit ma küll leidsin, et minna garaazi, tuua sealt auto manuaal, skännida sealt vajalik leht sisse, seal photoshopis see vajalik koht igaksjuhuks veel punasega ära märkida ja oma serverisse pilt üles tõsta.
Mõnitava posti kirjutamine oleks võibolla tõesti paar minutit vähem aega võtnud.
Ja kui minu emakeel on vene keel, kas ma pean siis vait olema? Ei õigusta teema põhjustajat ega teisi väär-kirjutajaid, aga rollfix-i postitusest loen just seda välja.
oldmoped Kirjutas:Nysa 522 pidurivedeliku paak ,116 kerega MB kütusepaagi luuk, Gaz 53 ukselukk ja Saab 99 süütelukk?

Gaz-l vihjad vist kõrvaluksele (uuemal, kandilise kabiiniga on mõlemal uksel), saabil on kahe istme vahel, mersu peaks olema nagu mersu ikka s.t. eurooplane ja seega kõrvalistuja poolsel küljel kusagil. Aga Nysa pidurivedeliku paagi asukoht huvitaks ennastki? Kus ta's on?
OT. aga ei jätaks kasutamata võimalus suurendada oma pealiskaudseid teadmisi.
Vabandus, tegin näpuka - tahtsin küsida 115 kere kohta - 115 MB'l on paagiluuk tagapõlles, numbri ja tagatule vahel.
Nysa 552'e pidurivedeliku paak on juhi istme all.
Smile
Kummaline ja võõristav kuulata ja lugeda kuidas õigustatakse valesti,uisapäisa ja hoolimatut kirjateksti.Kui te oma järeltulev põlv veel nii ei kirjuta,siis ülejärgmime kindlasti.Teeb see Teile rõõmu?Sellist pudrukeelt rääkimaks ei ole ju vaja eriti lapsi kooli saata.
rollfix Kirjutas:Kummaline ja võõristav kuulata ja lugeda kuidas õigustatakse valesti,uisapäisa ja hoolimatut kirjateksti.Kui te oma järeltulev põlv veel nii ei kirjuta,siis ülejärgmime kindlasti.Teeb see Teile rõõmu?Sellist pudrukeelt rääkimaks ei ole ju vaja eriti lapsi kooli saata.

Kui norima hakata, siis peale kirjavahemärke peaks tühik olema.
rollfix, keegi ei õigusta valesti kirjutamist, tuleb aga saada aru asjaoludest. Kui esimese postiga uus noor foorumi liige eemale peletada, siis kaotab tegelikult ju foorum oma järeltuleva põlve arvelt. Sellega rikud sa ka ise üldmuljet, sest vigasele kirjatehnikale järgneb võibolla kirjatehniliselt õige kuid vigase mõttega post. Vaadates netis ringi, siis on jah kurb, et kõikjal lokkab noorteseas hoolimatus oma emakeele vastu. Samas aga see sama uus ja noor kasutaja, kes mujal on harjunud kirjutama nii nagu kirjutab, kirjutab loogiliselt ka siin niimoodi. Hakates sellepeale mõnitama, esiteks peletad sa ta eemale ja teiseks tekitad veel rohkem trotsi. Kirjutades aga korrektselt:,, Palun edaspidi jälgi oma postides õigekirja, sellega austad teisi foorumikasutajaid ja tagad ka selle, et sinusse suhtutakse hästi''
Usu mind, see mõjub palju paremini.
rollfix Kirjutas:Kummaline ja võõristav kuulata ja lugeda kuidas õigustatakse valesti,uisapäisa ja hoolimatut kirjateksti.Kui te oma järeltulev põlv veel nii ei kirjuta,siis ülejärgmime kindlasti.Teeb see Teile rõõmu?Sellist pudrukeelt rääkimaks ei ole ju vaja eriti lapsi kooli saata.
Vaatamata geniaalsetele pedagoogidele, kes nii eelmisel kui sellel sajandil on lapsi harinud ja õpetanud, on tulemus ikkagi sama: NOORUS ON HUKAS!
Ärge saatkegi lapsi kooli vaid kohe kui jalad kannavad ja käsi hoiab.....auto kallale nokitsema.Et ta teaks kus asuvad Nysa 522 pidurivedeliku paak, 116 kerega MB kütusepaagi luuk, GAZ 53 ukselukk ja SAAB 99 süütelukk.Ja täiendkoolitusel saab ta teada kus asub VW Põrnika esikapoti avamishoob ning mismoodi selle isendi esimestel mudelitel klaasipesu käis. Tähti ja numbreid ei peagi ju nii hästi teadma kui tehnikat. Haridusreformi uus tase. Eesti Nokia.Kellele neid ärijuhte ikka nii palju vaja on? Peaasi kui põnn oskab kuni pensionini polti keerata arusaamatu keele saatel.
Jah,minu esimene postitus oli ehk tõepoolest mõnitava alltooniga, kuid kõigepealt lasete te foorumit mõnitada. Kahepalgelisusega siin tegemist? Ei maksa siis oma präänikuga näägutada kui õpetaja Teile märkuse teeb et ta ikka veel, puberteedieas eksib rängasti kirjakeeles kirjutades.
Hr Style, kui Teie emakeel on vene keel, siis nii kirjutagegi-,,paraku on mjinu jemakjeel vjene kjeel ja ma kjusiks oma kjusimuse vene kjeeles,,. No problemos.Kindlasti saadakse aru ja vastatakse.
Kuidas vaatate asjale selle nurga alt: kui veebist saab kähku kõik vastused oma küsimustele, olgu nad kuitahes puudulikult esitatud, kes siis raamatuid loeb, kirjasõna puurib, vaeva näeb? Veelgi enam - kirjasõna väärtustab?
See raamatute tolmuda laskmine on ülemaailmne, mulle nii paistab. Subjektiivselt.Ka ise loen, häbi tunnistada, vähem.Sellel IZ Kombi ostjasoovijal ehk sobivat raamatut ei leidunud, paraku.Sellisel juhul sattus ta õige foorumi peale kuid vähe tormakalt.
Lehti: 1 2