automoto.ee foorumid

Täisversioon: Mikuni 32mm õhufilter
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere
Otsin asendust IZ planeta Sport "mikuni" karpa õhufiltrile.
Sain hiljuti ühe Mikuni omanikuks kuid õhufilter(vana spordika originaal õhk+õli korpus on suht auklik ja kinnitused erinevad hilisema 82 a. "vene" spordikaga)
Väsinud filtri sain koos karpaga. "Venelasel"on K62m karpa ja paberelemendiga. Sissevõtukas hulga kitsam.
Mikuni õhuvõtu ava välismõõt 58mm.
Kas on sinna sobiv mingi koonusfilter, metall, porolon? Loeb ka õhutakistus karpa töötamises peale segu rikkusega seotud?
Ja veel küsiks "sädeme" kohta. Kadus teine peale katkestikontaktide vahetamist koos plaadiga. Ei teki küünlas sädet. Kui hetkeks kruvikaga nö. kondekas lühistad, siis tekib 1-2 kontaktide lahutuseks küünlas säde ja peale seda jälle ilma?! Paigutades kontrolllambi katkestise, et kontaktide avanemist süütemomendiks täpselt paika saada, siis hetkel kipub suletud kontaktidega see ikkagi põlema, kuigi peaks vene kirjanduse põhjal olema kustunud suletud katkesti seisus. Ehk oskab mõni planeetaomanik natuke täpsustada, kuidas see vool süütemängus ikkagi jooksma peaks - millal on ja millal pole:?!Smile)
Sädeme leidmiseks lae kõigepealt aku ära. Kord on - kord ei ole viitab tühjale ja/või vanale akule. Kui ei aita, siis kontrolli lambiga. Lamp peab olema ühendatud üht juhetpidi massi, teine juhe kontaktist pooli (ja kondekasse) minevale juhtmele. Kui kontaktid avanevad, siis peab lamp süttima.
Kui sul on lamp nii ühendatud ning lamp põleb ka suletud kontaktide puhul - kui aku laetud, puhasta kontaktid, kui ei, siis lae akut.
Ziguli õlifiltrist saab suhtkoht okei paberfiltri, kinnitad otse karbussile. Mingit koonusfiltrit ma küll PS peal ei kasutaks, need masinad on selleks liiga head.
Mikuni karpa puhul kasutati kuiva õhufiltri elementi. Kui Sul on vana olemas, võta see kaasa ja mine mõnda filtrid müüvasse poodi ja võrdle filtreid, kindlasti sobib midagi. Mingis Frami kataloogis olen näinud filtreid ka mõõtude järgi. Edu otsinguil.