automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kuullaagrid
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere!

Oman mõnda vanaaegset jalgratast "lahtiste" keskjooksudega ja tahan teada, kas keskjooksu võib panna ka kuule, ilma kuulide ümber olevate rõngasteta? Kui palju sellisel juhul kuule peaks panema?
Pean silmas siis tavalisi kuullaagreid, mis nt. Desnal keskjooksus on.
Kas võib kuule lihtsalt laduda, ilma rõngata vms(see mis kuule kinni hoiab, mille sees kuulid on).

Ette tänades!
Seda, mis kuule kinni hoiab, kutsutakse separaatoriks.
Kuid miks soovid selle välja jätta? Kui just väga vana asjaga tegu ei ole, siis saavad jalgrattapoed sind äkki aidata. Levinud vene päritolu ratastele on varuosad vabalt saadaval.
Jah, homme lähen vaatan poodi, mida pakutakse, vana ja kulunud separaatori
võtan kaasa, äkki saab selle järgi vaadata.
Võib panna kuule separaatorita ja pannakse ka. Panna tuleb parasjaguBig Grin, st kuule läheb kõvasti rohkem kui separaatoriga. Müüakse ka komplektseid võlle koos laagritega, nagu adapter vms, pistad kogu mängu pessa kui mahub, pole ise käes hoidnud seda asja. Kui tahad orig. võlli ja vänti jätta siis ilmselt see variant ei sobi. Vanasti pandi vahel tavalised kuullaagrid, 20X või midagi, eeldaks mingit katet peale, et jääks "ilus".

Võiksid oma ratastest kirjutada ka midagi, oleks mul peale väntamise ka lugeda!Big Grin
kass Kirjutas:Võib panna kuule separaatorita ja pannakse ka. Panna tuleb parasjaguBig Grin, st kuule läheb kõvasti rohkem kui separaatoriga.

Panna tuleb igal juhul "täis", st nii, et enam ilma "poomiseta" ühtki kuuli vahele ei lähe. Kui jätad 1-2 puudu, hakkab hirmsasti laagriliudasid kulutama. Separaatoriga variandi asemel läheb kuule ca 2 korda enam.

Muide - paljudes kohtades ongi jalgratastel kuulid ilma separaatorita. Üks selline paik on nn "tirriga" vabajooks (minul on selle üks haruldane varajane variant 1921. aastast), teine paik oli tagumise vabajooksu nn "väike" laager (alles Torpedo-jooksu nõukaaegsetel koopiatel asendusid sealsed 10-11 lahtist kuuli separaatorisse ängitsetud 7 kuuliga).
Aitäh vastuste eest! Teema võib lukku panna, sest sain laagrid Enduro Bearings firmast Kanadast.