automoto.ee foorumid

Täisversioon: Käivitub, aga....
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere,

Mure järgmine, läksin 2 nädalaks ära kodust, ajasin auto siis garaasi, võtsin akul "miinus" klemmi igaksjuhuks maha(enne ka alati nii teinud, kui pikalt ära).Tulin siis koju, tahtsin sõitma minna, klemm peale, käivitub, kõik töötab- raadio, tuled jms vidinad. Kuid mis on väga imelik- nimelt läheb mul signalisatsioon aku pealt, lisaks ka kesklukk koos sellega. Aku klemmi peale pannes tavaliselt kukub kohe üürgama, niiet löö pea vastu kapoti äärt ehmatusest.
Kuid nüüd- klemm peale- ohutuled vilguvad, kusagilt hästi vaikselt kostub autosiganlisatsioon- väga imelik, tavaliselt üürgab täies mahus. Mõtlesin siis et mööduv nähtus, panen kapoti ja uksed kinni, panen puldist signa, sigan piuks läheb ime vaikselt peale(tavaliselt teeb selle "piuks-piuks" jõle kõvasti). Lisaks ta veel pani vist korra ka iseenesest signa peale, sel ajal kui mina peadpidi kapoti all olin- ei puutunud sel ajal justkui miskit. Mõtlesin siis et asi on ikka väga imelik, kuna varem pole sellist nalja olnud, millest see nüüd siis olla võib, et siganalisatsioon pullib akuklemmi pealepanemise hetkest???? Lisan veel selle, et kolm nädalat tagasi sai uus korralik Excelli aku peale soetatud ja töötanud väga hästi!

Noojah, norimise mõttes mainin siis margi ka- Opel AstraBig Grin
Mul oli umbes sama jama. Paar korda juhtus, et peale aku klemmi pealepanekut ja puldist signa mahavõtmist sai sõita paar kilomeetrit, kui äkki mootor seiskus ja signa lõugama kukkus. Juhuslikult avastasin, et signa saab maha juhtmeklemmiga vastu akuklemmi särtsutades ja pulti polegi vaja, toimis alati. Ajuga autole see vist hea ei ole. Mul õnneks ajuvaba Opel Rekord, signat nagunii kunagi ei kasutanud ja maha ka ei viitsinud võtta.
Mingi elektriühenduse jama vast lõi vast sellisel hästi valitud ajahetkel välja. Nii et mis muud kui ühendusi kontrollima...
Kontrolli selle signa pasunasse minevad juhtmed üle.
Proovi, (kui on) signa võtmega välja keerata.