automoto.ee foorumid

Täisversioon: Autoehitus stiilis made by Russian.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
See on vist kõigile teada, tuntud avalik saladus, et valdav osa suure Venemaa liikurmasinatest on sündinud stiilis copy-paste. Gaz AA esivanem oli Meerikamaa Ford, Gaz 51-st ja Pobist võib leida Dodge sugemeid, Mosse 400 ei ole midagi muud kui Opel. Ei ole tsiklitega üldse kursis aga ilmselt on ka seal valdkonnas sama seis. Lugedes viimaseid uudiseid Tehnikamaailmast ja Auti Bildist paistab et ka Hiinamaa autotöösturid on seda teed läinud. BMW, Mersu,Honda ja veel mõnele tuntud automargile on külge poogitud tsainiisipärane nimi ja tootmine käib lõbusalt edasi. Paluks siis kaasfoorumlaste poolt seda nimekirja pikendada, et kes-mis, kellest-millest alguse on saanud.
Paar aastat tagasi kuulsin ühel sünnipäeval sihukest lugu. On sellel nüüd tõepõhi ka all, või kuulub sarja ,,naised saunas rääkisid,,:
Käis siis BAM-i ehitus. Tähtajad rõhusid peale,aga vene buldooser kurinahk lõpetas töölepingu mingite siduri hädade tõttu. Varuosede tarnimine sinna Kapa-Kohilasse võttis teadupärast jubeda aja. Hakati otsima lahendust kohapealt. Olla siis seisnud seal mingite muude hädade tõttu töövõimetuks muutunud Meerikamaa traktor. Ja ära sa ütle, puuduvad jupid keerati tolle traktori küljest ning need sobisid suurepäraselt. Töö jätkus ja raudtee saigi valmis.
Siin on mõtlemisainet foorumlastele ,,Sillu,, ja ,,mrali,, kes põllumajandustehnika osas suuremaid teadmisi omavad. Et kas ka traktorite osas copy-paste tehnikat kasutati.
Terv.Jaanus
Olen lugenud neid uudiseid copy-paste teemast, kuid linki ei mäleta siia enam panna. Hiina UUE auto kvaliteeti, mis peaks ütlema kõik, näeb siit .
Mootorratastest siis ehk mõni sõna. Peale WW II kasutasid võitjaõigust paljud (ja ka kaotajad). Näiteks DKW RT 125/1 mis oli sünnihetkel väga eesrindlik asi , kopeeriti mitmete maade tootjate poolt. Muidugi NLiit ületas kõiki, vedades DKW tehase kola omale koju. RT 125/1-st tuli kuulsusrikas vene/valgevene 125-ste põlvkond, alates Moskva/Minski M1A-st ja Kovrovi K-125-st kuni teate ise kuhu.
Samas kasutasid RT 125-te oma mudelite loomiseks ka Inglise BSA, jaapanlased, ameerika Harley-Davidson jne.....
Saksa DKW NZ 350/1 sama lugu, sealt kogu Udmurtia mootorrataehitus pärineb, algselt koopia IŽ 350 ja selle seljas kuni Liidu lagunemiseni välja.
98 cm3 Kievljanin K1B Wandereri tehase seadmetega ja nende mudeli baasil.
Krasnõi Oktjaber/ IŽ6,7,8 jällegi DKW 300 Luxus (võimistaloligi?) baasil.
Muidugi ei maksa ka kõike otseseks kopeerimiseks lugeda, eks võeti lahendusi siit/sealt ikka üle. Olen ka Toglijatis praktikal olles korra eksperimentaaljaoskonda sattunud, seal seisid lääne autod reas, oli jusr Oka e. VAZ 1111 väljatulemise aeg, seisis seal miske Fiat, panda vms. ja miskid liistud katusel vms. oli kohe täpselt sama mis neil eksperimentaal Okadel mis siis juba Toglijatis vurasid.
kass Kirjutas:Muidugi ei maksa ka kõike otseseks kopeerimiseks lugeda, eks võeti lahendusi siit/sealt ikka üle. Olen ka Toglijatis praktikal olles korra eksperimentaaljaoskonda sattunud, seal seisid lääne autod reas, oli jusr Oka e. VAZ 1111 väljatulemise aeg, seisis seal miske Fiat, panda vms. ja miskid liistud katusel vms. oli kohe täpselt sama mis neil eksperimentaal Okadel mis siis juba Toglijatis vurasid.

Mis seal Toglijatis veel ringi söitsid, mida meie silmad veel näinud pole?
Ja muudest huvitavatest asjadest  sinu seal oleku ajal tolles tehases toimus vöi juhtus.
natuke teemasse ka... peaaegu.
Ei ole üldse oluline, kes ja kust midagi kopeeritud on, lõppkasutaja teeb nagunii asjast oma versiooni. Smile

http://englishrussia.com/?p=1496#more-1496
oldmoped Kirjutas:natuke teemasse ka... peaaegu.
Ei ole üldse oluline, kes ja kust midagi kopeeritud on, lõppkasutaja teeb nagunii asjast oma versiooni. Smile

http://englishrussia.com/?p=1496#more-1496
Einoh... Ma pean tunnistama, et MÕNI neist on isegi täiesti ilus ning võiks kuskil tulevaste põlvede tarvis säilida...
Ärgu nüüd ainult siin mõni öelgu, et "paneme rahad kokku ja Varjupaika!" Big Grin