automoto.ee foorumid

Täisversioon: Jawa iste
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Küsimus jawa 559 ja 360 istme kohta. Olen näinud kahte erinevalt õmmeldud sadulat, ühel jookseb külje õmblus nurga all ette (uuem) ja teisel õmblus otse alla (vanem). Mis aastal see muudatus aset leidis ja kas siis muutus veel midagi?
Teine asi on käivitus vänt. Ühel on polt eespool võlli ava teisel taga. Mis aastast selline muudatus?
Käivitusvänt muudeti 1969 (uuemal vändal polt tagapool võlli), kui Jawal viidi läbi suuremaid muudatusi.
Istet on minu arust muudetud 2x, 1969 küljeõmblused, u. 1973-74 kadus istme peal rihma alune kühm ära. Vähemalt nii enda tsiklite pealt vaadates tundub ...
Tervist!

Ei hakka uut teemat tegema (JAWA 360) istme kohta ning seega küsin,et milline näeb välja istme kinnitus/lukustus kronstein ? Oleks hädasti vaja teada ,mis süsteemiga toimib see lukusüsteem.

Tänud kõigile kes jagavad oma teadmisi!

Marx
See peaks üldiselt järeldatav ka olema kui üks kahest (ratas ise või sadul) olemas on.
Siin üks kataloogipildike netiavarustest
http://www.jawaold.su/main.php?sec=__boo...=zap#sedlo

detail 6 on siis sadulaküljes käiv kronstein sadula lukustamiseks raami külge. Tagaotsas on sadulal põhja all kaks küünt mis lähevad sadula aluse vaheraami (keegi võiks sellele detailile ühese nime ka välja pakkuda - mina nimetaks sadularaamiks seda..) vastavatese avadesse.
Suured tänud informatsiooni eest!Väga asjalik link on küll see.Aga kõige parem oleks kui reaalis kellegil oleks võimalik pilti teha sellest kronsteinist ja istme alumisest osast,oleks väga tänulik.
Mulle endale tundub, et iste mis hetkel mul on ,ei ole originaal ja kinnitused on teistsugused,tagumise osa kinnitused on küll kõrvade baasil, et nagad lähevad aukudesse.
eespool on istmel aga 2 polti. Teen pildi ka istmest et oleks parem ülevaade.
Link : http://live.hot.ee/gallery/show_image?id=1075788
Eesmine kronstein on puudu jah ning poldid on tõesti omalooming. Lähipäevil võin teha pildi originaalkinnitusest.
Kas on kusagilt saada sama mustriga kunstnahka nagu jawa originaal istmel. Oma tuttavate nahakataloogid olen läbi lapanud aga sarnast ei ole leidnud.[/u]