automoto.ee foorumid

Täisversioon: K-750 kolvisõrme puksid
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Jama järgmine- võtsin silindrid maha, et rõngaid vahetada ja selgus, et kolvisõrme puks ka läbi! Käisin poode mööda puksi otsimas - leidsin ka (60 kr.tk). Aga pakutakse mingit vaskjurakat, mida peab lihvima, puurima,lõikama hakkama. OK! Õlikanalid osakan ise puurida, kepsu sisse ajan ehk ka, aga mismoodi see sõrme sobitamiseks mõõtulihvimine käib?? Ilmselt vaja mingeid erlisi seadmeid? On kellelgi kogemusi või oskab öelda, kus seda tehakse? Hakkan juba kahtlema, kas see põlve otsas nikerdamine ikka õige on. Aidake!

Tnuh

Selleks pead ikka ilmselt spetsialisti poole pöörduma,kuna asi nõuab ülimat täpsust ja spets riistasid.Lasin oma Dneprile teha mingil vanal.:smug
Puhh, ära suvalisel naabrimehel, kes KUNAGI ON MIDAGI SARNAST TEINUD, lase seda teha. selleks peab ikka hulga kogemusi olema. aga ega valmis pukse ju liigugi, nii et see 60 krooni tuleb ikka välja käia.

stg44

Sai ka kunagi vahetatud . Selle lihvimine on ikka ilge jeblamine . Lihvimise ajal kipuvad puksi küljed rohkem kuluma kui keskmine osa. Endal õnnestus ka alles teine puks normaalselt lihvida ja siiani töötab laitmatult . Lihvimisel kasutasin pulka mille ümber oli liivapaber ja keerasin seda ringiratast . Kui vähegi võimalik siis ikka pöördu spetsalisti poole.
jah, ise pole eriti mõtet jamada selle lihvimise ja puurimisega. Mine mõne vanakooli automehhaaniku juurde teeb kohe ära, tal spets mõõteriistad ja hõõritsad olemas. Ise lasin kah ühel sägal teha. 15 minti nokitses ja raha ei tahtnudki.

Muidugi võib ju sõrm kah kulunud olla. Tegelt võiks siis juba sõrme kah ära vahetada. Mul oli ükskord nii et puksis oli loks sees ja võtsin asja lahti. Viisin jälle ühe automehhaaniku juurde kes asjad korralikult üle mõõtis. Selgus et hoopis sõrm oli kulunud ja ostnud 25kr eest uue sõrme, tuli puks veelgi suuremaks teha, et uus sõrm üldse sisse läheks.
Seega saad natuke raha kokku hoida kui sõrme vahetad(kui see ikka kulunud on)

Ja kepsu sisse pole kah eriti mõtet seda ise ajama hakata. Mõnes töökojas saad kindlasti kasutada mingit pressi millega asja valutult tehtud saad.