automoto.ee foorumid

Täisversioon: planeta ei lae
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tegu peaks siis olema planeta 3-ga. Proovisin ise juba iga ugu asju aga ei midagi. Käima pannes jäävad aku voldid peaaegu samaks(vahe peal korraks tõuseb 6.5 aga see on ka ainult hetkeline). Minu teada reele-regulaator peaks tühja aku korral voldid hoidma umbes 7.3 voldi kanti. Kuidas saab kõige lihtsamalt generatori korrasolekut kontrollida?
Käi algatuseks testriga ahelad üle ja veendu, et mähised on terved/ei ole lühises ja harjad annavad korraliku kontakti. Kui sealpool kõik on korras, siis hakata näpuga järge ajama juhtmetes ja relee-regulaatoris. Pahatihti on pahanduse tekitaja just relee-regulaator, seega võimaluse korral tasuks asendada see mõne kontrollitud releega. Edu!
Ma vaatasin genekal oli kõik korras harjased andsid ilusti kontakti ja mähised ei olnud raamis ja juhtmed olid ka kõik korras mis relee-regulaatorisse lähevad. Aga kuidas saab kindlaks teha kas relee-regulaator töötab korralikult?
Mälu järgi oli A.Palu motopiiblis iðði releest juttu.

Kirjuta www.google.com otsingumootorisse Palu Motopiibel ja esimesest lingist peaksid juba vastuse ka saama.
Mul on isegi kaks Palu raamatud kodus mida ma olen läbi ja lõhki uurinud. Ma olen vahepeal niikaugele jõudnud et kontroll lamp (ühendatud + harjale ja süütepooli otsa peale) kustub ära ja tagasi voolurelee kontaktid tõmbuvad kokku, aga seda ka alles kui oled mootoril natukene pöördeid tõstnud, mitte palju. Aga volte mõõtes on need ainult natuke üle 6 voldi, mis on vähe. Aga harjad on ka hiljuti vahetatud ja need tahavad ka äkki veel sisse töötamist. Miks on laadimine nii väike kas harjade pärast või on põhjusu teisigi?
Leidsin just Palu raamatust põhjuse miks tagasi voolurelee kontaktid kokku tõmbuvad aga ei lae korralikult ma lähen nüüd ja proovin.
Mul sõbral ka IZ-PP1 releega jama, äkki räägid mulle ka, mida ette võtad?
Mul endal peaks relee korras olema aga äks näis ma lasen harjastel veel natuke kuluda siis vaatan edasi.
Aga räägi mis probleem selle releega su sõbral on äkki oskan siis teid aidata.