automoto.ee foorumid

Täisversioon: P: Hooratta hammasvöö vahetus
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere,

peale konsulteerimist sõbraga, tõdesin, et mootor, mida vaikselt remondin vajab hoorattale uut hammasvööd.
Vana vöö pidi maha saama, lihtsalt vöö läbi puurides, kuidas aga uus peale saada?
Volga poes olen neid vöid müügil näinud, nii et varsti seaks sammud sinna poole. Tuleb välja, et uut hammasvööd peab kuumutama ahjus (metallitöötlus ahjus), kus ta siis paisub ja kuumalt hoorattale peale pannakse. Kuna ise pole sellise tööga veel kunagi tegelenud tahaks lasta seda meistril teha, kas kellelgi on soovitada töökoda?
Pane hammasvöö tavalisse praeahju 250-300° ja hooratas sügavkülma. Saad kodus valmis, pole mingit töökoda vaja
Olen pannud hammasvöö puupliidirauale ja pärast puuklotsiga paar kopsu ning asi paigas.Sapakal, belarussil ja 67 mootril nii vahetatud ja asi kestnud küll.
Olen ka gaasikeevitusega soojendanud ja läks päris kerge vaevaga peale.Tegemist oli MB autolahvkaga ja see sõidab siiani, pole veel probleeme olnud.
Tänan kõiki vastajaid.

Tundub, et tegemist on siiski tubase tööga, täpsemalt köögitoimetusega - jama lugu seda kööki mul praegu just pole Smile

Püstitasin sama teema ka volga foorumis, panen siia ka sealse vastuse.

Sm. Mirski on oma vastuse juba saanud, kuid teistele ka teadmiseks, et hooratta hammasvööd saab väga edukalt vahetada koduste vahenditega. Nagu soovitas sõber Ain, tuleb vana hooratas koos vana hammasvööga pista umbes 20 minutiks 200-250 kraadi juurde praeahju. Selle kuumuse juures toimub hammasvööl suurem soojuspaisumine kui hoorattal endal ja vöö laseb meelsasti hoorattast lahti.

Hiljem uus hammasvöö pista üksi ilma hoorattata ahju. Taas umbes 200-250 kraadini kuumutades toimub vööl piisav soojuspaisumine ja ta läheb mugavalt hoorattale ümber. Jahtudes pidi kuulma, kuidas ta praksub ja imeb end tihedalt hoorattale ümber.

NB: paljaste kätega mitte üritada!!!

Kuidas see meil õnnestus? Seda kuuleb kunagi hiljem.