automoto.ee foorumid

Täisversioon: Millise auto teljevahe on piisav?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere kõigile. Loodan, et panin oma postituse õigesse kohta.

Mure nimelt järgmine. Plaanis on ehitada üks sõiduk, kuid antud sõiduki põhjaks peaks olema mingi kõrgem auto (ilmselt maastur), mille esimese ja tagumise telje vahe oleks ligilähedaselt 2800mm (võib olla ka natuke vähem, kuid mitte oluliselt). Hea oleks kui tegemist oleks ka 4 veolisega. Rataste vahe vähemalt 1610mm (Front wheel track: 1646mm; Rear track: 1646mm)
Rattad peaksid tulema sellised : 210-18 inches

Millise sõiduki veermik võiks sobida?

Või äkki on mõnel foorumlasel kohe midagi sellist ka pakkuda. Kere võib puududa. Tähtis on töötav mootor, tugev veermik, elektrisüsteem võiks ka veel mingil määral eksisteerida (armatuuril, kütusepaagi näidik, spidomeeter, ehk tahhomeeter, temp näidik, tulede süsteem.

Tänud ette ära!

A.
Mis täpsemalt ehitada tahad?
Plaanis on ehitada 2.MS militaarsõiduki koopia.
Tean, et selline koopia on ehitatud Avia 15/30 baasile, kuid sellist riistapuud pole meil kohanud. On kasutatud ka Land Rover 110 veermikku.
Lisaks originaalsõidukil asetses mootor taga, siis on plaanis ka endal teha nii, et mootor oleks taga. Eks see saab keeruline olema, kuid mis teha. Si**a koopiat pole mõtet ka teha.
Võib-olla saab mingi UAZ-i raami kasutada. Sillad võiksid olla lääne päritolu, sest UAZ-i sild pidi nõrgavõitu olema. Teljevahe saadki siis ise paika panna, sest eks seda raami tuleks nagunii lõikuda, kui mootori kohta hakkad muutma. Raami saaks ka ise teha kas siis karbist või nelikandist, mis on ristküliku kujuline. Siis ei pea hakkama vana raami ümber ehitama. Aga sildade valikul oskavad võibolla 4x4.ee mehed aidata.