automoto.ee foorumid

Täisversioon: Zigulli märgi lakkimine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere,
Sain täna varuks ühe märgi ja tekkis tahtmine see korralikult korda teha. Võtsin siis selle juppideks, et uuesti punasega taust korralikult üle lakkida. Nüüd aga kui olin lahti harutanud siis avanes mulle selline vaatepilt :

[Pilt: sigullimark2.jpg]

[Pilt: sigullimarkss7.jpg]

Esimese hooga otsisin kohe kohta, kust see pealmine klaasitükike hargnema hakkas. Seda kohta ma muidugi ei leidnud, kuna nagu mina aru saan siis vist polegi seda vaja maha saada. Pärast kui hakkasin seda paneeli tagust lakibensiiniga õlist ja muust vanast lögast puhastama tegin avastuse, et koos õliga tuleb maha ka see valge taust ning sellega seoses muutub heledamaks ka see punane osa.
Nüüd aga tekkis küsimus, et kas on keegi varem sellist märki lakkinud ja oskab öelda kas sinna valge tasuta peale tasub punast lakki määrima hakata ? Või kas hoopis oleks mõtekam see valge taust maha hõõruda ja siis lakkida ? Ise ei tahtnud veel väga seda viimast varianti katsetada, kuna ehk see selline spets asi, mis toob selle punase laki esile.
Seega kellel kogemusi on võiks rääkida, kuulaks huviga. Smile
Nii, ise küsin ise vastan. Proovisin siis selle valge tausta peale värvida, kuid tulemus on suur ümmargune null. Nimelt ei hakka see lakk sellest läbi kumama ja seega mingit kasu sellest pole. Samas proovisin ka lakkida kohta, kust see valge maha tulnud - õrnalt jääb punane, kuid kaugeltki mitte see, mis ta võiks jääda. Seega lasen praegu lakil ära kuivada ja siis prooviks õrnalt hoopis punase värviga ühte nurka värvida, kus on see valge maha koorunud, kuna niipalju kui ma seda uurisin siis selle valge kihi sees pool on selline hõbedane "reflektor", mis seda punast seal sees intensiivsemaks teeb. Wink