automoto.ee foorumid

Täisversioon: Vana jawa...
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Asi nüüd selline, et leidsin vanaisa kuurist ühe täitsa kena punase jawa mille võib juba suhteliselt uunikumiks lugeda kuna ta oma paarkümmend aastat vana kuigi pole eriti asjatundja sest olen ise 14 aastane ja tekkis alles huvi , niipalju tean öelda et 50cc mootor, 2 taktine,jne aga tahaksin teada lähemalt mis mudeliga tegu olla võib et kas keegi teab mõnda lehekülge kus oleks pilte ja varuosi, kuna tahaks ikka masinat korda teha nii et ei oleks sõites tunne et kohe kohe kukub laiali,nüüd järgmine kord kui hiiumaale saab mindud teen kindlasti pilte kah aga, tahaks teada rohkem kust saab osasi jne ja mis hinnaga, ma ise olen ostnud hetkel ainult uue bensiinikraani, leotanud tervet karbussi ja paari muud osa bensiini sees,ujur on suht uus,uued kummid,aga spidomeeter ei tööta(juhe/kaabel puudub)ja ka summuti on lahti ja logisev nii et oleks väga tänuväärt informatsioon nt. mõne lehekülje kohta või mõne asjatundja kes juhuslikult hiiumaal elab.
Ega sul suurt valida nende Jawa mopeedide osas ei ole, Eestis oli levinud kaks varianti: http://vvm.unicweb.ee/?p=120 ehk Jawa 50 tüüp 555, kolm käiku jne. Teine variant: http://vvm.unicweb.ee/?p=63 See on nüüd konkreetselt Jawetta Sport mudel, aga google.ee-st otsides leiad neid pilte tuahndeid! Edu!
ei ole kahjuks kumbki neist Big Grin pean otsima vist tõesti googlest
just mida olen tähele pannud et kõigil piltidel on need jawad erinevad kuna minu oma meenutab rohkem motikat ja tal bensupaak on kohe ees mitte ei ole tühimik nagu nendel piltidel, ma suhteliselt segaduses x)
Pane siis pildid üles, lihtsam tuvastada. tegemist võib olla ka Jawa Stadion mopeediga!
jah ma tahangi panna pilte, niipea kui hiiumaale saab mindud teen pildid ka Big Grin


ps. ei ole stadion, see ikka suurem mul ja raskem Smile
http://www.sweb.cz/sejky/modely/J1954aa.jpg sarnanaeb sellele aga bensiinipaak on pikem ja peenem ning esituli ja mootor on tsipa väiksemad, mootori küle peal seisab sisse graveeritud jäme JAWA ka peal ka porilaual on imelik beeþ märgike kuigi see ei pruugi midagi seletada Big Grin


(kuju on sarnane,porilauad ei ole nii suured ja rattad veidi peenemad aga kuju on enam vähem sama v.a sadula taga olev asjandus seal pildil,mis meenutab nagu akut kuid, ma ei ole asjatundja Big Grin
kullokas Kirjutas:Ehk hoopis Jawa Mustang: http://motoride.sk/pictures/historia/887.1.jpg ?

põhimõtteliselt jah, kõik on sama aga paak on teistsugune ja istme all pole seda oranþi asjakest
Istmealune on tööriistakarp. Ehk on paak vahetatud millegi muu vastu?
Vanaisa kuurist mustangit eriti reaalne leida ei ole - neid liitu ei müüdud.
Äkki oli vanaisa nõuka ajal meremees.
Mustangi raam on põhimõtteliselt sama, nagu ka teistel vanematel 3käigulistel 50cc (naiste)jawadel. Mootor ka sama, ainult uuema tootmisaasta tõttu on malmi asemel alumiinimusilinder ja käiguhovastik teistmoodi. Põhiline iseloomulik detail oligi paak!