automoto.ee foorumid

Täisversioon: Zidile aku
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Ma tegin uue teema, kuna ma ei leidnud vanemaid teemasid zidi ja aku kohta.
Igathes nüüd on selline küsimus, kus asub 4t zidil aku?
Kas seda on ka võimalik 2t zidile peale panna.
Mis oleks koht, kuhu see toppida tuleks ja mis tüüpi aku?(geel või tavaline)
Ja nüüd kõige suurem probleem: kas kellelgi on olemas või viitsimist teha elektsiskeemi, mis paneks kõik vidinad tööle aku pealt?
jajaa, te nüüd hakkate küsima, et mis mõtet jne. aga mul on plaan panna peale sigaretisüütaja, mille pealt hakkan suvel telefoni akut laadima. Muidu paneks niisama vahele kuskile aga tahaks, et laeks ka siis kui mootor ei tööta.vb leiutan isegi alarmi kunagi peale.
Muidu oleks teha lihtne, aga just asukoht ja juhtmed tekitavad probleeme.
Arvad, et kui ühes foorumis see mõte sul juba maha laideti, kuna omada akut teise aku laadimiseks on suht jabur idee ja tõnäoliselt jääb sul ka selle elektrisüsteemi ümberehituse teostamiseks oskusi puudu, siis miks arvad, et siin tulevad teistsugused vastused?
Kõige õigem mis Sulle juba korra soovitati on see, et parem telefonile korralik aku osta.
Kasutaja Oldmoped laidab kõik asjad maha ja arvab, et on kõige targem. Mine parem tegele oma mopeedidega edasi nagu väike poiss (mehed tegelevad rohkem ikka mootorratastega). Las teised ehitavad, sa ei pea iga teemat kommenteerima. NB! Mopeedid kuuluvad varsti kohe kindlasti registreerimisele! Ka vanemad mopeedid, välja arvatud abimootoriga jalgrattad.
Kõik on hea ja tore, kuni aku tühjaks saab.

Probleemid:
1) elektrisüsteemile lisandub täiendav koormus, millega algselt pole ilmselt arvestatud.
2) kuidas piirata laadimise pinget ja/või voolu? Lineaarstabilisaatoriga tuleb üleliigne lihtsalt soojuseks muuta ja hajutada, kuid selleks on tarvis vähemalt telefonimõõtu radiaatorit. Impulss-stabilisaator oleks parem, kuid selle ehitamine eeldab eelnevaid teadmisi ja valmis asjad maksavad ligikaudu sama palju, kui aku ise.
3) Kuhu kogu koli mahutada? Aku vajab korralikku karpi, mis kinnitub tugevalt raami külge jne.

Kui asja ainus otstarve on telefoni elus hoidmine, tuleb mitu korda odavam, ohutum ja lihtsam telefonile uus aku osta. Samuti võib kaaluda aku kasutamist ilma mopeedi elektrisüsteemiga ühendamata. Siis tekiks lihtsalt energiatagavara, kuid aku (pliiaku) riknemise vältimiseks tuleks seda muidu aeg-ajalt ja pärast iga kasutamist laadida. Ise kasutan sellist lahendust jalgratta LED-tule toitmiseks, aku laetust jälgin klemmipinge järgi koormuseta olekus - täis akul 12,66 V, kriitilise piirini tühjal 11,7 V. Aku valikul on tarvis teada telefoni laadija voolutarvet, mis ei tohi ületada 1/3 (soovitavalt 1/10) aku nominaalsest mahutavusest, näiteks 10 Ah akut tohib koormata kuni 3 A vooluga.
Aga näiteks selline vändaga mobiili laadija, kui väga tahtmine laadida Wink. Igasugustes "pahnapoodides" vist leitav. Olen isegi mingis kataloogis näinud Big Grin. Kas asi ka toimib vot seda ei tea.
Ja nüüd vutt-vutt-vutt putru sööma...


viskoossus Kirjutas:Kasutaja Oldmoped laidab kõik asjad maha ja arvab, et on kõige targem. Mine parem tegele oma mopeedidega edasi nagu väike poiss (mehed tegelevad rohkem ikka mootorratastega). Las teised ehitavad, sa ei pea iga teemat kommenteerima. NB! Mopeedid kuuluvad varsti kohe kindlasti registreerimisele! Ka vanemad mopeedid, välja arvatud abimootoriga jalgrattad.
indrek1000 Kirjutas:Aga näiteks selline vändaga mobiili laadija, kui väga tahtmine laadida Wink. Igasugustes "pahnapoodides" vist leitav. Olen isegi mingis kataloogis näinud Big Grin. Kas asi ka toimib vot seda ei tea.

Isegi selline asi on leiutatud.
viskoossus Kirjutas:Mine parem tegele oma mopeedidega edasi nagu väike poiss (mehed tegelevad rohkem ikka mootorratastega).
Antud teemas jutuks olev sõiduk on ka (peaaegu) mopeed.
Aga suur laps olen ma küll - lisaks mopeedidele meeldivad mulle ka laste jalgrattad.
Nii piisavalt palju enesekindlust on mul ka, et ei pea ennast sellega tõestama hakkama, et ikka õigete sõidukitega tegeleks ja asju päästaks.

viskoossus Kirjutas:NB! Mopeedid kuuluvad varsti kohe kindlasti registreerimisele! Ka vanemad mopeedid, välja arvatud abimootoriga jalgrattad.
Mis ja kuidas see teemasse puutub?

Aga teemasse ka - selle masina "kõiki vidinaid", nagu kasutaja soovib, ei ole võimalik kuidagi akult töötama panna - süüteosa on cdi süüde, mis on kõigist välistest täiesti sõltumatu süsteem ja masinal kasutatav signaal eeldab tööks vahelduvvoolu. Tulede ahelat toidetakse nagunii läbi stabilisaatori ja alalisvooluga, ja sealt aku laadimisvoou peaks küll kätte saama, kui seda nii imevajalikuks peetakse ja 60w generaatoril peaks piisavalt jaksu selleks ka olema.
zizzalik Kirjutas:selleks läheb sul vaja 12 v akut, seda pole sul kuskile sinna zidile toppida. siis pead geneka ja kõik muu 12 v ehitama.

Kas on vaja rääkida asjadest, millest ei tea - ZID'i elektrisüsteem ja generaator ongi 12-voldise tööpingega.

P.S. Huvitav, miks kasutaja Viskoossus nüüd sõimama ei kukkunud?