automoto.ee foorumid

Täisversioon: 150k kompressor
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lähi aegadel tuli mõtte ehitada kompressorSmile.Kompressori pumbaks sain endale T150k oma ,kooos rihma seibiga.Elektrimootor on küll tatuke väike,aga asja ajab ära,mootor teeb 1400pööret/minutis.Surve paak pärineb kunagiselt vagunilt (nii mulle isa rääkis) midagi kindlat ei oska ütelda.Nüd on jäänud teha karter kuhu tuleb õli ja peale panna radikas mis hakkab kompressorit jahutamaSmile.Kepsu saaltele tuleb veel sisse panna torukesed mis hakkavad karteris õli võttma.Pile kahSmile


http://fotoalbum.ee/photos/raunolend/25595789
Üks parandu ,ka zilidel on sellised kompressorid pealSmile
mul kunagi tekkis omale samasugune.jube niru tootlikusega ja kuumeneb kergelt üle.jahutus ja õlitus on ka ehitatud kellegi poolt aga ega ta suurem asi pole.rehvi pumbata saab .kuidagist suure surmaga saab kruntida ka püstoliga kuid igasugune värvimise mõtte võib kohe maha matta.ei toida ära.
Palju oleneb ka sellest kui suur on paagi maht,ja kui suure surve suudab pump pumbata.
Ise samasugusega kokku puutunud. Karter oli lihtsalt mingi tasemeni õli täis, mingi toruga potsik oli ka veel põhja alt toodud, mis omakorda õli täis oli ja mille ülemisest otsast veel toru kompressorisse tagasi suundus. Jahutuseks mingit radikat ei olnud kasutatud, üleval oli lihtsalt mingi suur paak, millel torud küljes. Kaks ballooni olid all, üks balloon russi omast kolm korda suurem. Manomeeter, kraan, voolik ja rohkem nagu ei olnudki. Rattad olid all. Värvitud oli sellega sõiduautosid, GAZ-53 ja muud pisemat pudi. Ja kestnud on see juba oma kümme aastat vähemalt.
Ega ma ei oskagi ütelda kui suur see paak on mahupoolet L.Aga julgen arvama et kuskil 70-85l vaheleSmile
Lihtne arvutustee: Mõõda läbimõõt ja pikkus, siis arvuta silindri ruumala = põhja pindala (pii korda raadius ruudus) korda kõrgus. Päris täpset ruumala ei saa, sest otsad kumerad. Kui mõõdad cm siis peaks olema 1000 cm3 =1 liiter
indrek1000 hea et te mulle valemeid seletate,aga ma tean ise ka neid sest ma ju lõppetan 9.klassiSmile.
Mind pole vaja teietada, pole veel selles eas Wink
Aga kui valem ei sobi siis võib ka ämbriga sisse kanda. (ämbritäis nii umbes 10l)
Ei tasu selle kompressori suhtes nii halvasti arvata. Selline teenib minu garaazi juba aastaid.

Värvimise tarbeks jätkub tootlikkust küllaga. Kui sellele kompressorile lisada vähegi suurem paak, rõhuregulaator, vee-eemaldi, siis värvimiseks on seda küll ja küll.

Ise olen kasutanud seda ka - uskuge või mitte - liivapritsi jaoks, nimelt täpselt sellise väikese pritsi jaoks:

https://lux-produkte.emil-lux.de/werkzeu...yout=10725

Kogemus on, et väikeste asjade jaoks käib küll. Pritsi paak on niivõrd väike, et vahepeal seda täitmas käies saab ka kompressor puhata.

Elektrimootor on mul 5kW ning õlitus on gravitatsiooniline, ehk kõrgemal asuvast paagist valgub õli ise Maa külgetõmbejõu abil karterisse ning sealt edasi kogumisnõusse, kust seda aeg-ajalt ülemisse ümber valada tuleb.
Ei masin peaks ikka suutma midagi teha ka,ma plaanin ka liivapritsi püstoli endale ostaSmile.Hea siis masinaid teha ja kui vaja ka teenust.
Paagi maht on ~55l ja kompressor peaks suutma lüüa ~12bar,T150k raamutus oli vähemalt nii kirjasSmile