automoto.ee foorumid

Täisversioon: Mootori välipuhastus
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

sokk

Aidake võhikut!
Kuidas oleks kõige mõistlikum mootorit puhtaks teha? Vanuril on lähes 50 a. turjal ja eks ta seda sodi ja nõge on nende aastate jooksul saanud kogudaSmile. Kas survepesust jätkub? Mida teeks liivaprits? (Pole seda imemasinat ja tööd oma silmaga näinud.) Kas on veel mingisuguseid võimalusi? Ette tänud nõuannete ja jagatud kogemuste eest.
Küllap mõni spetsiaalne mootirpuhastus vahend annab kõige parema tulemuse. Liivaprits võiks jääda viimaseks variandiks.

Ise olen saanud pisemate detailide leotamisel häid tulemusi ka tavalises pesupulbrivees hoidmisega ning piduripuhastusaerosooliga. Jawa karburaatori tegi see kenasti puhtaks ja läikivaks.

Asp
Sobivad sellised värgid nagu nuga-suurema pasa eemaldamiseks, nafta, bensiin,diisel, jaigatsugu mootoripesu vahendid ja pidurite pesu vahend peseb ka päris hästi ja eks ole ka muid mooduseid kodu keemiast.
mootoripesuvahendit, enamus mootoripesuvahend on pihustiga purgis, pritsid peal ja lased seista pritsid veel siis juba kui pritsid näed kuidas pask eemaldub, väiksemaid kohtasid on hea nühkida hambahariaga (nt: K750 mootoril on all kahelpool väiksed sooned kuhu eriti vahele ei pääse)


Osadel mootoripesuvahenditel on juhendis öeldud, et pärast pesta leige veega jne jne.


NB: Vaata et sa mootorisse vett kuskilt sisse ei lase :mad: kata nt kaltsuga kinni
Ise puhastasin hambaharja ja atsetooniga,kuid läikima see meetod küll ei aja.:rull

Raibe

Puhastusvahendid on rikkurite teema, ise ei harrasta. Noaga sodi vähemaks, benaga lapi ja harjaga, kasvõi hambaharjaga kui vaja. Diislil on ses suhtes üks viga, ta jätab õliseks ja kui tolmusel teel korra ära käid oled uuesti sama mure taga. Kui mootor või miski ajab kuskilt ködinat välja siis oleks hea see aegajalt ää pühkida sest tolmu ja poriga segunedes saad sa mootorile mõnna pa...kihi, mida on taaskord raske eemaldada. Värvitavat pinda, mida on vaja värvida puhasta siiski lakibensiiniga, ka tavaline bensiin sisaldab rasvu, mille peale värv eriti ei haaku.
on olemas 1 ääretult hea aerosool. stp oma. peale on küll kirjutatud et karburaatori puhastaja aga mina tegin mootori väljast sellega puhtaks. tõmmad lapiga üle ja ei pea veega leotama ega midagi. mis veel antud asj ajuures hea on see et see kraam tuleb sealt seest välja survega ja sellega saab kõik nurgatagused puhtaks ilma mingi terava asjaga urgitsemata