automoto.ee foorumid

Täisversioon: Vasega jootmine. toruotsad
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Paluks foorumirahva abi.

Nimelt probleem selline, et vaja torul (läbimõõduga ca15mm) vahetada ära otsad. Tegu on hüdrotorudega, kuid kaubandusest pole saada õigete otstega torusid. Originaalotsad on joodetud külge vase abil. Kuid nüüd mureks on kuidas saaks uutele torudele ka vanad otsad külge meisterdada.
Toru seina paksus ise on kuskil 1mm kanti. ja otste seinapaksus on ca 0,8mm. Otsi külge keevitada ei anna. - liiga palju ruumi vajab keevitus. ja mutter peab üle keevituse jooksma. Seega ongi küsimus, ehk oskab keegi aidata, ehk teab keegi kust saaks abi toruotste jootmise osas. Ehk isegi leidub selline koht Tartus.
Kui annab kaugemalt maha lõigata siis saab panna ühenduskohale lihtsalt õhukeseseinalise hülsi peale ja kinni joota. Aga miks mitte vana korras ots lahti sulatada ja uuesti uue toru külge joota?
Tartus ei tea, kui Põlva kaugel pole, saaks ära teha.
Vana küljest loodakski saada õige otsa. ja uue toru küljest saab kergelt lahti otsa võtta. Probleem ongi kuidas saada vana toru ots uue toru külge kinni.
Põlva poleks tõesti kaugel;D "kiviga visata vaid" Lihtsalt otsin kohta kus seda saaks teha, päris Tallinna või Narva ei tahaks kohale sõita sellise pisikese asja pärast.
Soovitan suhelda meestega , kes remondivad külmikuid. Seal igapäevane asi vasktorude jootmine vasega. Tartus firma Tavatronic asukohaga Tähe tänaval .
Kaevan vana teema välja, kuna vajaks targemate abi. Kuna olen alati tahtnud ka ise proovida ära erinevad tööd siis kooliraha tuleb ikka maksta, see on selge. Nüüd aga prooviks millegi muu kui tinaga jootmist. Seega uus lehekülg minu elus. 
 Soov siis ära vahetada vask toru jupikesed kütusesüsteemi tagasivoolus kuna on aastatega deformeerunud nii et kütus ei pruugi enam sealt läbi käia. Samas sooviks aga jääda originaali lähedale, nagu tehasest tuli (Täpsustavad pildid all). 
 Küsimus: Millist joodist kasutada? Olen otsinud mida saada, kuid pakutakse erinevaid (Erinev koostis). Nüüd aga lähtukski targemate abist, millist täpselt kasutada. Kuumutamiseks on olemas gaasipõleti (see tavaline mis istub balooni otsas) ja lähiajal tulemas ka "gaasipits" propaani ja hapnikuga.
 Pildilt küll ei paista, et vahetorud oleksid vasest, kuid tegelikkuses tundub küll vask olema ja ka joodis sama. Seega Vabandan juba ette kui olen valesse nurka kirjutanud (Seljuhul loodan moderaatoritele, et nad tõstaksid õigesse kohta). Lõpetuseks mainin, et tegu on jumz 1975a. D65 mootori jupiga.
[Pilt: 238353490efd3c_l.jpg][Pilt: 23835355a43719_l.jpg][Pilt: 238353619e3f88_l.jpg]

Aitäh