automoto.ee foorumid

Täisversioon: Jawa mootor.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mure siis selline et jawa mootor ei käi ringi kui peaks vabakäik sees olema panen 1,2 vms käigu sisse käib ilma vigatetta ringi aga vabakäiguga käib väntväll alla poole tiiru ja edasi ei lähe ja tagasi samamoodi alla poole tiiru ja kõikk.Milles viga võib olla?
theimmortal Kirjutas:Mure siis selline et jawa mootor ei käi ringi kui peaks vabakäik sees olema panen 1,2 vms käigu sisse käib ilma vigatetta ringi aga vabakäiguga käib väntväll alla poole tiiru ja edasi ei lähe ja tagasi samamoodi alla poole tiiru ja kõikk.Milles viga võib olla?

Lõhnab maru huvitava veana. Loogiliselt mõtlesin ise, et kuidas selline asi üldse võimalik saab olla. Sest vabakäik on 1 osa käigukastist ja samas ülejäänud on korras. Pole üldse loogiline.
Üldiselt ise kakuks siduripoole mootoril lahti tundub, et oled suutnud ÄKKI jagu saada jawa käigukasti mõnest hammakast, ehk sikutab ta 2 käiku korraga sisse. Kunagi ammu oli mul selline viga et rõngassplindid olid "jalutama läinud" ja sikutas 2 käiku korraga sisse mistõttu ei käinud mootor enam edasi. Reaalselt mujalt ei saa viga otsida;S Ühesõnaga ürita piiluda käigukasti siduripoolt, ehk näed mis on viga.
Mootori võtsin lahti hammakad on terved.
mõtlema hakates 2 viga võib veel olla. NImelt nagu ma aru saan siis just probleem vabakäiguga. Ehk on siduri alune hammakas kulunud ja poolkuu ka. Ehk teistesõnadega käimalöömismehanist peetis. Siis võib ka mingi asi kinni kiiluda mootorit. Hetkel kuigi ei tule ideid mis su masinal võiks olla viga. Tee hunnik pilte ehk keegi leiab vea detailidelt.
Kas see ka mõju kui mingi hammaks valepidi siise olen pannud kogematta?
Kas keegi teab kidas on hammasratad õigest sees on on?Joonis vms...
Ilmselt oled siis kasti kokku pannes midagi valesti pannud.
Veteran.
Olen 5-6 korda kokku pannud aga aru ei saa mis valest läheb seal.Pilte või asju pole kuskilt saada ise olen otsinud aga ei leia.Mõnes Arsen Palu vms raamatus pole keegi teab?
Mul on jawa raamatus käigukasti osa ilusti olemas. Kui mujalt ei saa, siis äkki skännin sisse?
Erik Kirjutas:Mul on jawa raamatus käigukasti osa ilusti olemas. Kui mujalt ei saa, siis äkki skännin sisse?

Oleks tänulik kui saaks tahaks juba liikuma saada masina ga hetkel eemal masinast nati arga kahjuks.
Ma ei saa aru, kõik on jõle mihklid kohe nõu andma, samas teadmata üldse, mis Jawaga tegu on. Neid on muide aja jooksul üsna erinevaid toodetud.
Jawa 175cc 1959 aasta.
stretch Kirjutas:Ma ei saa aru, kõik on jõle mihklid kohe nõu andma, samas teadmata üldse, mis Jawaga tegu on. Neid on muide aja jooksul üsna erinevaid toodetud.

Stretch kas sa mängid lolli või oled?
Tee veidi taustainfot ja siis saad palju targemaks. Tunnen tõesti kaasa selle foorumi "lollil" kollektiivile, kes ei oska uue kasutaja kohta infi otsinguga välja võtta. Ainukesest jawast, mis tema juttu on teinud ongi 175ne.
Vähem lolli möla ja rohkem tegusid.
unimüts Kirjutas:Stretch kas sa mängid lolli või oled?
Tee veidi taustainfot ja siis saad palju targemaks. Tunnen tõesti kaasa selle foorumi "lollil" kollektiivile, kes ei oska uue kasutaja kohta infi otsinguga välja võtta. Ainukesest jawast, mis tema juttu on teinud ongi 175ne.
Vähem lolli möla ja rohkem tegusid.
Muidugi olen, erinevalt Sinust nagu näha. Mina ju peangi teadma ja ise välja uurima, mis Jawa kellelgi on, sest minul on ju käigukastiga probleem. Meenutab kuidagi ühte teemat, milles on hetkel 2723 postitust. Proovi näiteks sealt infot otsida.
Ja Jawa 175 käigukasti oled Sa ju kindlasti ise käes hoidnud, et tead siin väga asjalikke soovitusi jagada.
stretch Kirjutas:Ja Jawa 175 käigukasti oled Sa ju kindlasti ise käes hoidnud, et tead siin väga asjalikke soovitusi jagada.

Soovid sa osta jawa 175se käimarit või tervet mootorit? Mul peaks olema 1 komplektne veel olemas. KAhjuks jah enam ei sõida jawadega, nad rohkem toakaunistuseks.
unimüts Kirjutas:Soovid sa osta jawa 175se käimarit või tervet mootorit? Mul peaks olema 1 komplektne veel olemas. KAhjuks jah enam ei sõida jawadega, nad rohkem toakaunistuseks.
Miks peaksin mina seda soovima osta? Aga muidu väga hea ju, et Sul see olemas on: tee aga surematule käigukastist paar pilti, siis ta näeb ka, kuidas seal asjad käivad.
See, kas Sa sõidad Jawadega või mitte, huvitab kindlasti kõiki.
Tänud abi eest.Sain lõpuks kokku.