automoto.ee foorumid

Täisversioon: vanametalli hind
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Suvel sai maakodu väheke puhastatud igast ülearusest metallist ja sai viidud Kuusakoski.

Kuna mul see vanametalli bisnes on vahele jäänud siis päris hämming kui juulis maksis malmi tonn nt ~3600 siis nüüd ~1300 jne.

Kas maailma turu hinnad ka niimoodi kõiguvad või meie kohalikud reguleerivad siin niimoodi turgu? Selline suvel hind kõrge talvel mitu korda madalam käib vist juba aastast aastasse.

Igaljuhul mul võib see kokkukoristatud metall ka järgmist suve oodata... paras väike pension Smile

http://www.kalev.ee/est/laane/?news=956620&category=9&Vanametalli-langenud-hind-jatab-laanlaste-autoromud-vedelema
Kuuldavasti olevat olnud mingis sadamas ülisuur Hiina vanaraua laev, mis oli vaja ruttu täis tassida, sellest tingituna oli ka hind kõrgem. Nüüd on laev läinud ja hinnad maas. Kuusakoski mehed rääkisid sellist juttu
sass Kirjutas:Kuuldavasti olevat olnud mingis sadamas ülisuur Hiina vanaraua laev, mis oli vaja ruttu täis tassida, sellest tingituna oli ka hind kõrgem. Nüüd on laev läinud ja hinnad maas. Kuusakoski mehed rääkisid sellist juttu

Seda juttu on iga aasta räägitud ... pigem on see, et majanduse seis on si** ja nüüd on võimalus väikseid vaeseid jobusid lüpsta...põdrad on meid alati lüpsnud juuSad

Dad.
Tartu kuusakoski tegelane teadis rääkida et vanametalli hind on pöördvõrdelisuses nafta maailmaturu hindadega.kui nafta hind langeb,siis metalli hind töuseb ja vastupidi.
Netis suht keeruline vähese aja jooksul leida häid hinna graafikuid, aga mulle küll tundub antud näidete puhul, et hinnad kerkiva ja langevad käsikäes.

Nafta hind:

[Pilt: OilChart.gif]

Terase hind:

[Pilt: 0000950103-08-000956_SLIDE023.JPG]
värskeid ja ülevaatlikke 2008/IIpa vanametallihinna graafikuid tõepoolest raske leida, aga vähemalt kuni juunikuuni ronisid scrapmetali hinnad mühinal lakke:
[Pilt: a28a98e89e51.jpg]

leidsin kiirel otsimisel vaid ühe artikli 25.augusti Indian Timesis, kus vanametalli hinnalangust eksportturgudel mainitakse 720->580$/tonn. kirjeldatakse ka sellist huvitavat nähtust, et olümpia ajaks suletud Hiina metallitehased alustavad mängude lõppedes jälle tööd, ja viivad metallihinnad alla.

Ka Kuusakoski kõrged hinnad kehtisid vähemalt juuli lõpuni. Oli üsnagi meeldiv hoovikoristamise eest kopsakaid arveid saada Smile
Veel augusti alguses kirjutas ka Times, kuidas Inglismaal on vähenenud mahajäetud autode arv kolmekordselt, võrreldes tavalise keskmisega.

Igatahes, kahe- kuni kolmekordset hinnalangust ei paista küll kusagilt.
Tervit
näen, et kaasfoorumlased on siin vägevasti suurtest, ikka väga mitme nulliga rahadest rääkinud ja mida kõike sellega maksab või ei maksa teha.

Mul on selles valguses - vagas lootuses, et neid musti nummereid sellesse tillukesse nimekirja kaemiseks juurde tuleb ja Tagadi laat uut hoogu saaks - ettepanek vahelduseks hoopis sentidest rääkida.

Tõsi, vähe popslik-maavillane see järgnev jutt on, a vähemasti väga üheselt hoomatav :-)

k

www.epl.ee
Siit ta tuleb: Vanaraua kokkuostuhind langes mõne kuuga 20 korda (4)
22. september 2008 kl 06:47

Juunikuu algul maksis Kuusakoski Saaremaa ostukeskus õhemat sorti vanaraua ehk pleki eest kolm krooni kilo, eelmisel nädalal aga 15 senti kilo.

Nii suurt hinnalangust põhjendavad kokkuostjad börsi langusega maailmaturul, kirjutas Meie Maa.

Metalliärikatel on seetõttu nüüd tööd märgatavalt vähem, kui kevadel. Kokkuostu tuuakse enamasti veel vaske, pronksi ja alumiiniumi, nende hinnad kukkusid mitte kordades, vaid protsentides. Väiksemad vanametalli kokkuostjad lähtuvad Eesti turuliidri, Kuusakoski hinnapoliitikast ja kujundavad oma hinda selle järgi. Sikassaares maksti reedel pleki eest 30 senti kilo ehk poole rohkem, kui Kuusakoski kohalik punkt.

Sikassaare vanametalli kokkuostupunkti juhataja Herki Sai ütles, et tema praeguse madala hinnaga ei kiirusta vanarauda edasi müüma, vaid ootab hinnatõusu. Kõrgemat hinda ootavad ka elanikud, kes seni aktiivselt vanarauda kokkuostu viinud ja ladustavad nüüd kodus.
Ei sa päris täpselt asu postituse mõttest, küll aga on iiveldama ajav ajakirjaniku lahmimine ja jura kokku kirjutamine. Suvist hinda ei tea, kuid täna on siiski 25 senti kilo aga sellega ei tule ju nii ilusat pealkirja välja. Ühtlasi on Tallinna plats 3.6 pealt langenud 1 eeku peale aga see pole ju miski uudis enam...

Dad.
See on ju väga hea, et hinnad nii madalale langesid, siis ei pea igat rauatükki mitme luku taha peitma ja enamik mälestusmärke ja strateegilisi objekte jääb rüüstamata. Kuuldavasti hakkasid juba kanalistasioonikaevude luugid tänavatelt kaduma. Metalli kokkuost peaks analoogselt Soomega riigi kontrolli all olema, mitte äritsemiseks.

Ja kes räägivad hoovinurgas vedelevast metallist kui tuluallikast või investeeringust, no tulge mõistusele, korjake parem pudeleid.
Kunaig V.Levada ütles: "Mul on hea äri, kaupa on raske varastada ja sellel puudub realiseerimistähtaeg".

Iga üks vaatab kuidas elada oskab, samas mul ei ole midagi selle vastu kui mõni vanapapi oma vanaraua 1 kord aastas(või kord kolem aasta tagant) ära viib ja sellega natuke rohkem teenib.

Dollari kursiga spekuleeritakse pidevalt ja see on normaalne.

Dad.