automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kurtna.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mida keegi siis omale kurtna laadalt ka sai?(teeks ise ikka otsa lahti aga ei saand tulla kahjuks kurtnasse.)
ühe nõukogude päritolu kroomitud parempoolse küljepeegli, 3 püstolit, käsikuulipildija, 2 mõõka, purgi soolaseeni, haakristiga käesideme ja breznevi kõnede plaadi.
Oli tore vanatehnikaüritus nagu tavaliselt.
nagu juba aastaid - mittemidagi (kuigi kohustusilikus korras olen vähemalt mõne ajakirja ostnud, aga sedakorda ei sedagi)
PS mõõgad, miinid ja kuulipildujad on ju igal üle 30-sel saarlasel (isegi linnas elaval) niikuinii kodumetsast lapsepõlvest kõrvale pandud (koos seentega)
Komplektse ja üliväga vähe sõidetud (sõlmede seisukorra järgi otsustades - peaaaegu tuttuue) 1950ndate keskpaiga jalgratta Progress, ZISi autotehase toode. Pluss igasuguste liikurite igasuguseid jubinaid-pudinaid, nagu ikka...
Emmilistele, vanale Volgale ja Jawale oli juppe ikka lademetes. Mina isiklikult olen täheldanud, et kõige paremaid asju saab ikka nende müüjate käest, kes laadal juba aastast aastasse müümas käivad.

Aga igati tore üritus, nagu minu jaoks ta alati on olnud. Hinnad olid samuti normaalsed. Lätlsed ja vene keelt kõnelevad kodanikud küsisid kohati müstilisi hindu, kuid "omadega" sai alati kaubale.

Ausalt öeldes ega midagi negatiivset öelda ei olegi. Sai tuttavaid kohatud ja uusi mõttekaaslasi leitud.

Mina sain kõik, mis vaja.
Kitsejuustu ,seanahkaBig Grin´1 kr eest vanatüübi tagatuleklaasi ja 10 euriga spidomeetritossi ja natuke muud (põhipaagi punni jne.)Gaz ile.Kõik tehingud kiluvarastega.
Lahe päev.
Mina sain sõbralt "aitähh" eest ilge sületäie vinüülplaate (Apelsinist ja Alla Pugatúovast kuni Vivaldi ja Modern Talkinguni, Eino Baskin- "GUNSTIZAALIS" sealhulgas) juba nädal tagasi. Nostalgialaks juba käes, jätsin sellesügisese laada vahele. Ülearust raha ega ka akuutset tarvet nagunii polnud.
Mina nautisin üldist melu alates taskulambivalguses toimunud aardejahist kuni ennelõunase koduperenaiste invasioonini. Lisaks trotsisin jahedat sügishommikut, kuid seda kuniks jõudsin letini, kus pakuti kuumale teele pealekauba sooja salli, ning seda kokku 15 raha eest.

Õnneks lahkusin laadalt (tehnika poole pealt) tühjade kätega.

Positiivne oli politsei aktiivne tegevus relvakaupmeeste ohjeldamisel. Silmasin võimuesindajate näpus valikut (arvatavasti konfiskeeritud) külmrelvadest.
Planeta ja Planeta Spordi kolvikomplektid, paar hammasratast, mõned sidurikettad, ühe venekeelse mototeemalise raamatu(ostsin kuna sellel Planeta Spordi pilt peal) ning mõne hea nõuande.
Hiljem laadalt ära koju minnes põikasin veel tuttava poole sisse ja viisin talt ühe Jupiter 3k jalust minema...aitähhi eest.
Taaskord oli meeldiv tõdeda, et mõned asjad ei muutu kunagi - pilet maksis endiselt kümneka. Kõigi globaalsete hinnatõusude taustal suur saavutus!
Esmakordselt võtsin kohalviibimiseks aega rohkem kui 2h. Ja tõepoolest, teisel või kolmandal ringil "tekkisid" justkui eikusagilt täiesti uued müüjad ja kaubad Smile
Sain :
1. ühe lambanahka 500 eek eest.
2. spetsiaalselt minu jaoks Riiast toodud M21 salongisoojenduse plekist õhukarbi 100 eek.
3. naisele hunnik vasest vidinaid, 300 eek
4. kaks rootsi armee päritolu metallkasti, 2X75 eek=150 eek
5. kaks portsu praeliha koos hapukapsaga 2X75 eek = 150 eek

Kokku siis 1200 eek.
Mina sain palju nalja ja seda täiesti tasuta.
Esimene nali oli üks käruga abielupaar, kes surusid eelmisest õhtust ennast platsile müüma. Mingil tingimusel ja sobiva summa eest see siis ka õnnestus laadapäeva lõunaks ja selleks hetkeks oldi vastastikku piisavalt pritsitud. Kui seltsimehed platsile said ja käru avasid vaatas sealt vastu piisav kogus relvi, mille politseinikud mõne hetke pärast ära viisid. Kas siis ikka tasus see Tagadile tulemise üritus ära??? Vähemalt teistele õpetuseks.
Teine nali oli meditsiiniline probleem. Üritusel viibis üle kümne invaliidi, kes parkisid võimalikult värava ligidale. Ürituse käigus ei tekitanud see esialgu probleeme, sest paar invaliidi olid seda ka päriselt ja need tundsid ka konkreetselt huvi parema liiklemise korralduse üle ja neile sai ka koht leitud. Kuid tagantjärele mõeldes ja protsenti arvutades oli üle kümne invaliidimärgiga auto ikka vist pisut palju. Kahjuks ei osanud kohapeal autode numbreid kontrollida, aga võib-olla see ongi selline üritus???
Igastahes päris liikumispuudega inimesed võiks eelnevalt kokkuleppida ja neile leiame parema lahenduse ja siis oleks selgem eraldada ka võltsinvaliide.
Invaliide, ratastoolis ja karkudega ma ikka nägin, nii et vahest pooled invamärgiga autodest parkisid sissepääsu ligidusse ikka asja pärast.

Mulle jättis hea mulje Lätimaalase Anatolijse väljapanek: ikka väga hea valik mitmesugust GAZ sõidukite kraami, mis peaks aitama mõnel projektil ilusasti lõppjaama purjetada. Hea oli ka teise lätlase väljapanek käigukangi nupud, raadionupud ja "tagaptitshka" alused kummilapakad on ikka ka huvitavad vajalikud artiklid, lisaks kummipuhvrid-puksid Gaz 12/20/21 esisillale, mida muidu naljalt ei leia.
Vahva oli ka see, kuidas lätlased olid meie valuutas orienteerumiseks endale vahvaid tabeleid koostanud. Lätimaalasel Anatoljisel oli turu lõppedes juba tabel peas ja orienteerus hindades vabalt.
Olin ka üsna varakult kohal. Ei osanud arvata, et oktoobris hiljem valgeks läheb, kui mai kuus ja nii tuli tükk aega külma ja pimedat ilma nautida. Esimeseks ostuks oli juustukamakas. Hiljem leidsin Jawale mõned piibud koos plekist katetega ja karbi PAL küünlaid. Tehase pakendis vana Jawa aku ostsin ka, mida kevadel ei raatsind ja siiamaani hinges kraapis. Midagi oleks ehk veel olnud aga rahakott ei olnud seekord kuigi sõbralik.
Olin kohal hommikul just parajal ajal - 8.15 ja rahvast siis nii palju polnud. Sain oma heameeleks seekord kätte "vana" jawa nn.joodikujala, milline mul kevadel ninaeest ära osteti. Sain veel natuke pisipudinaid ning mõned asjad sõbrale. Päris hea üritus oli ja minema sai enne lõunat, kui juba rahvast väga palju oli ning liikuda suht raske platsil.
http://www.tallinnapostimees.ee/?id=38715 - seekordne üritus oli esimene, kus mina politseinikke aktiivselt seal ringi liikumas nägin. Ja relvi oli VÄGA palju vähem, kui varasematel kordadel ja kui Üksküla laatadel.
Aga mina sain korraliku angiini Sad
Lootsin leida gaz 21 tagatule pesa plaati.Ühel lätlasel muidugi oli aga müüs koos tulega ning mingi 1200 krooni üks tükk.Tuli kange tahtmine volga metallikokkuostu viia.Eks tuleb ise see tükk siis valmis meisterdada...
Muude asjade vaatamine läks peale seda hoopis meelest ära.See roheline invakäru oli kah lahe.Keegi teab palju to maksis?Muidu oli nagu igal aastal ikka.
Varblane Kirjutas:See roheline invakäru oli kah lahe.Keegi teab palju to maksis?
Kuulsin, et 30K oli maksnud, ise ei helistanud numbrile.

Ise sain oma invakärule kõik vajaliku, mis meeles püsis. Muud midagi vajalikku silma ei hakanud.