automoto.ee foorumid

Täisversioon: Piduritorustik
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Seoses auto täies mahus ''uuesti ehitamisele'' oleks tarvis välja vahetada kogu piduritorustik sapakal. Kunagi oli kuskil jutuks et kuskil firmades möötude järgi vastavaid torusi tehakse, ning ka ots pannakse otsa kohe. Oskab keegi öelda Tartus mõnda sellelaadsed asutust?
Ettetänades, Joosep!
Vaatan ja loen internetis Su postitusi erinevate autode kohta ( kus korduvad fraasid "Seoses auto täies mahus ''uuesti ehitamisele''" jne ) ja ei saa endiselt aru, et kui juba kord sellise rohkearvulise taastamisürituse ette oled võtnud, miks Sa neid torusid ise ei tee...?

Kõige odavam komplekt toruotste tegemiseks maksab mingi 300.- eeku; uusi otsi ja torusid saab tänapäeval osta igast putkast ja ikkagi Sa vaevad end sellega, et joosta edasi-tagasi mingi mehe juurde, kel see lihtne tööriist olemas....?????

Mina ostsin enda komplekti Tööriistamarketist ning siiani olen rahul. ta ei olnud küll kõige odavam, aga massteenust sellega just ei osuta...
Ühe piduritoru tegemiseks kuluv aeg = foorumisse ühe postituse tegemise ajaga...
No tegelikult piduritoru otsapress on mul olemas, kuid miks uurisin, et kust teha saab?
Kuna antud isend ei ole minu oma, kere on toodud minujuurde töösse lihtsalt(mis sest et sõbrapoolt) ja piduritorud pole üldse minu deela. Aga eks näis, sapaka torustik parajalt pikk ka.
Ehk näeb, mis aeg toob. Vblla teengi iseSmile
Terve torustiku teeb nii lihtsale autole nagu sapakas vasest tunniga kindlasti ära. Materjali mine osta Ülo ärist, kui Tartus asud. Seal vasktoru suht odav.
Ülo äris pole ükski asi odav. Meie kutsume seda juba '' Juveeli äriks'' insteed of Ülo Äri. Aga tänud mainimast.
No vasktoru oli võrreldes ühe Jõgeval asuva poega 2x odavam.
Ülo äris ainult lääne torud alles, vene omad otsas. Keegi teab kust orginaal materjali saada?
Loen seda teemat aga ei saa aru miks on vaja sapikal kogu torustik välja vahetada, see ju vaskne- ei idane ega mädane. Või on põhjuseks hoopis toru saastunud stutsermutrite oskamatul lahtikeeramisel toru enese kaasakeeramine "sõlme" või koguni katki.
Vaz tüüpi sõidukeil kasutatakse tõesti terastorusid, mis tõepoolest võivad vanemal, rohkeid talvi üleelanud autol läbi roostetada.
taruvaras Kirjutas:Loen seda teemat aga ei saa aru miks on vaja sapikal kogu torustik välja vahetada, see ju vaskne- ei idane ega mädane.

Vähemalt 1971.a. ZAZ-966-l on küll vähemalt esiratastesse minevad torud originaalis terasest, mis aegamööda läbi roostetavad.

Poleks ise seda asja üliligidalt näinud, siis ei teaks/väidaks Smile
Vana torustik jäi liivapritsi minnes külge, sai seal siis kõvasti kahjustatud. Sestap ongi juba vaja uusi. Btw 75a 968A- ei ole kasutatud teras torusi...
Jossu Kirjutas:Btw 75a 968A- ei ole kasutatud teras torusi...
Ei lükka seda väidet ümber ega anna jah sõna kah.

Ainuke vastulause on see, et enda 75 a 968 omas terastorusid, mis sai peaaegu kõik välja vahetatud aastal 85. Garaazinaaber omas 75 või oli 76 a 968A, mille piduritorustik oli samuti terasest.
Kuna pidasin vasest valtsitud toruotsa nigelaks siis jätsin korralikud terasest tehaseotsad ja vahele jootsin sama läbimõõduga vasktoru ja jootekohale hülss peale.
Kui seal on 5mm toru,siis seda kasutavad töökojad tänaseni ja saadavusega probleeme pole.Kas konkreetselt tartus müüb,ei tea , aga käi ringi ja küsi. Ise olen kohalikust töökojast ühe rulli ostnud,telliti kuskilt ja maksis mingi 30 - meeter.
6mm on sapakalSmile
Ikka pole piduritorusi leidnud kuskilt...Sad
Jossu Kirjutas:Ikka pole piduritorusi leidnud kuskilt...Sad

mul peaks olema 968M metall torusid veel järgi olema (uusi) millist sul vaja on?
968A terve uus torustik vajaWink
Kui toru läbimõõt on 6 mm,siis sobib ka Gaz 51/52/53 vasest piduritoru.
Seda võib leida Tähe tänava lõpust,Ringtee poolne ots.Kauplus ise jäi
vaskut kätt,Gaz ja Uaz kirjad olid vist aknapeal.
Teine,odavam variant on mõne seisva(utiilse) veoauto pealt maha
keerata.Mälu järgi seisid mõned Gaz veoautod Turu ja Ropka ristis
ühe asutuse õues.Kui ilusti küsida,vaevalt nad keelavad.