automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kevin68: Moskvich 2140.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5
Täna käisime jälle seal, vastutasuks Kaurilt, et ma eile poole ööni ta Morrist küürisin seest, hakkas tema täna minu mossu puhastama. Big Grin Igastahes nüüd on vähe auto nägu ka. Aga pagasniku luugi pealt koorub värv päris jubedalt.. suvel läheb niikuinii värvi kui keretõõd tehtud! Wink Veel sai see mosse orginaal keskkonsool pagasnikust välja võetud ja tagasi pandud. Matid panime ka põrandale, enne pesime ilusasti puhtaks ka.
http://nagi.ee/photos/canyondrift/836675...et/135743/

Kas selline süütelukk istub minu Moskvichile?
Kas kellegil on mingit pilti, kuidas need juhtmed täpselt käivad süüteluku järgi?
Igale mossemehele on kohustulikuks kirjanduseks number üks Mosseliiga kodukas, kust leiab ka Mosse elektriskeemi. Sealt edasi on kõik ainult näpuosavus Smile
Uurisin seda skeemi juba eile, ning täna ka veel.. aga mina seda skeemi ei mõista, kuidas ma need juhtmed panen.. otsad on ju ringi kujuliselt, seal on kujutatud lamedalt.. ma suhteliselt võhik sellel alal, äkki õpetaksite vähe? Big Grin
Kevin68 Kirjutas:Uurisin seda skeemi juba eile, ning täna ka veel.. aga mina seda skeemi ei mõista, kuidas ma need juhtmed panen.. otsad on ju ringi kujuliselt, seal on kujutatud lamedalt.. ma suhteliselt võhik sellel alal, äkki õpetaksite vähe? Big Grin

Lingil viidatud elektriskeemil on süüteluku tagune ilusti näha,sammuti klemmide märgistused (INT , 30/1 jt.,vaata kontrolliks ka oma auto süüteluku taha). Reeglina saad juhtmed värvuse järgi paika panna tingimusel,et Su mossel süütelukku minevad juhtmed on originaalid,st. et juhtmete värvused klapivad skeemil olevatega.
Tee proovi aga soovitan eelnevalt uurida,kuhu miski juhe viib. Kes teab,aja jooksul on nii mõnelgi autol omanikud isearetusi teinud.
Kevin68 Kirjutas:http://nagi.ee/photos/canyondrift/836675...et/135743/

Kas selline süütelukk istub minu Moskvichile?

Jah. Ainult süüteluku klemmliistu tagant pead kontrollima. Kui see on erinev autol küljes olevaga,vaheta välja. Neid saab lihtsalt vahetada,stpperseib eest ära ja tuleb välja.
[/quote]

Lingil viidatud elektriskeemil on süüteluku tagune ilusti näha,sammuti klemmide märgistused (INT , 30/1 jt.,vaata kontrolliks ka oma auto süüteluku taha). Reeglina saad juhtmed värvuse järgi paika panna tingimusel,et Su mossel süütelukku minevad juhtmed on originaalid,st. et juhtmete värvused klapivad skeemil olevatega.
Tee proovi aga soovitan eelnevalt uurida,kuhu miski juhe viib. Kes teab,aja jooksul on nii mõnelgi autol omanikud isearetusi teinud.
[/quote]


Mul on olemas uus süütelukk, täna ostsin 185 krooni eest Talupoest, mis on täpipealt samasugune nagu pildil. Aga mina küll ei näe, kus oleks näidatud süüteluku alumine pool koos juhtme kohtadega? Äkki ütleksid mis numbri juures see on.
no süütelukk on pildil number 55
minuarust on seal väga kenasti näidatud mis ja kuhu!
ja süüteluku põhjal on samad tähised!
Nonii, täna sai asi kätte võetud ning sinna mindud, enne kruttisin ema Peugeoti pealt aku maha ning võtsin bensu tilga kaasa. Tõstsin aku peale, kallasin bensu sisse ja natukene karpasse ka, ühendasin uue süüteluku ära ning keerasin võtit ja minu imestuseks hakkas kohe käima ka.. Big Grin Kõik tuled tõõtavad va. salongis kõrvalistuja tuli armatuuril. Üks jama siiski on, nimelt jääb starter peale millest enne ka Krister rääkis. Võtsin kõik juhtmed ära süüteluku tagant ära ning ikka vedas ringi, siis kui alles akult juhtme pealt ära tõmbasin rahunes maha, kas keegi oskab õelda milles probleem?
Pane pendiksi ja võlli vahele nuutide peale õli.
Tõmberelee südamik võib ka teoreetiliselt kinni jääda kui keegi sinna mingit paksu määret vahele ajanud.
Või on hoopis vedru tõmbereleest välja unustatud.
Põhiline töötaja ja tulevane autojuht Big Grin
[Pilt: 397988578e793.jpg]
[Pilt: 39798861d3da0.jpg]
[Pilt: 39798863ab6a4.jpg]
Just, just, talle täitsa meeldib mu Moskvich. Big Grin Täna sai siis õli välja lastud, filtri sain ka kätte.. kusjuures see uus filter täpselt samasugune, ma algul kartsin et teist mõõtu. Veel sai tosool sisse pandud ning tihendid mingi plõksiga kokku tehtud. Wink
Üks erinevus orginaalist siiski tuleb, nimelt muusika. Eile saigi sinna mindud ning kõlarid ja makk kohale viidud. Veel sai armatuur, istmed ning polstrid puhastatud, tulemus oli hämmstav. Veel sai pagasnik ning partaðok mõtetust kolast tühjaks tehtud ning puhastatud. Täna käisime Reymoga masinast pilte tegemas, siin siis ka mõned pildid.

Salong peale puhastust.

[Pilt: 039936479f26ea.jpg]
[Pilt: 03993646522cd3.jpg]

Kõlarid ning maki paneel, mis sai lishalt maki augu kohta korra lükatud pildi tegemiseks.

[Pilt: 039936555f9ec7.jpg]http://static1.fotoalbum.ee/fotoalbum/15...571eaf.jpg[/img]

Pagasnik peale puhastust. Õigemini peale mittevajalike asjade väljaviskamist. ( matt tahab veel puhastust )

[Pilt: 0399364852f343.jpg]

Uus õlifilter.

[Pilt: 0399365393052a.jpg]

Ning pildid väljast.

[Pilt: 0399365334a2c3.jpg]
[Pilt: 039936519ad91a.jpg]
[Pilt: 03993650748373.jpg]

Nagu näha siis taguotsal värv koorub päris kenasti, see tuli peale pesemist. Peale keevitust saab see auto niikuinii uue värvkatte. Loodame, et talveks saan ta varju alla.. praegu näeb üsna nukker välja seal.
EDU. Kuskilt tuleb ju alustada. Ideaalne toorik õppetööks ja ajaviiteks korraga.
Edu tarvis, tänan! Smile Projekt seisab hetkel, kuna olin veidi tõbine ja ei saanud voodiski püsti. Veidi OT aga postitan siia paar pilti, mida minu tädi hoovis veel leidub. Üldiselt viisaka kerega 01, pagasniku põhi määrdega koos, mootor on aga juba oma aja ära elanud. Vajaks ülevärvimist ning natukene veermiku osa juppe. Kui keegi on huvitatud sellest isendist siis ps, annaks väikse raha eest ära kuna ise ei jõua korraga kahte projekti pidada siis äkki keegi on nõus selle enda hoole alla võtma, tõõd on muidugi palju . Üldiselt on roostet vähe ja põhi korralik ning karbid aukudeta, muidugi roostet leiab ja võibolla mõni auk ka.

Pilt ka siis.

[Pilt: 03979911141a84.jpg]

Veel pilt export combist, mis on põhimõtteliselt prügimägi ainult. Eksporti järeldan sellepärast, kuna armatuuril on inglisekeelsed kirjad. ( armatuur 01'e tagaistmel. ) Suurt midagi alles enam pole, aga kastis olevad uksed on veel päris viisakad, auke pole jms. Plekid peaksid olemas olema, kong on ka põõsas kuskil eraldi, mis on läbi roostetanud.

Pilt.

[Pilt: 03979910745465.jpg]
Kevin68 Kirjutas:Eksporti järeldan sellepärast, kuna armatuuril on inglisekeelsed kirjad.

Näidikuteplokk on nii lihtsalt vahetatav detail, et selle põhjal ma nii kaugeleulatuvaid järeldusi tegema ei hakkaks. Kasti-mossesid muidu kuigipalju ekspordiks läks (Soome nt.), kombisid minu teada mitte.
Kas kastika- mossed ekspordiks olid veidi pikema kastiga, Soomes juhtusin sellist nägema, siin pole kohanud.

Veteran.
http://forum.automoto.ee/showthread.php?...#pid187461
Selle seaduse järgi pidi ka näiteks vana VW Caddy kasti oma 10 cm pikendama.
Veidi uuendust siis, see ülevalpool olev 01 jääb ikkagi minu valdusesse. Veel jõudsin teha selle Moskvichi armatuurist paar klõpsu.

[Pilt: 040272675fa387.jpg]
[Pilt: 040272669601f3.jpg]
Lehti: 1 2 3 4 5