automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kevin68: Moskvich 2140.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5
Veteran Kirjutas:Kas kastika- mossed ekspordiks olid veidi pikema kastiga, Soomes juhtusin sellist nägema, siin pole kohanud.

Veteran.

Kastikamossed oli tõepoolest eksportartikkel Soome. Eksporditavad vanemat tüüpi lühikese kastiga variandid erinesid siinsetest kohalikest kroomkandle poolest ja olid alati kandiliselaternalised, ka stange ja puhvrid kroomitud. Üks näide
[attachment=28941][attachment=28942]

Pikakastilisi esines ainult uuenenud esiosaga keredega, kuid ka need olid vastupidiselt levinud ümaralaternalistele hoopis kandiliste tuledega. Sellest ka üks näide
[attachment=28943]
Tolleaegsetel ümmargustel esilaternatel polnud vist E-tähiseid peal?
Pole auto enese kohta suurt midagi endiselt toimunud.. põhiliselt seisab asi selle taga, et ma olin nädal või rohkem tõbine ning nüüd lund nii palju et ei saa enam midagi teha. Täna oli plaanis ausaltõeldes masin pakkudele seisma panna ning present peale tõmmata, aga kuna teepeal nägime Reymoga bussiõnnetust, siis läks enamus aeg selle filmimise ning pildistamise peale. Big Grin Ära käisime seal ikkagi, oli juba päris pime. Algul ei saanudki aru, kas auto ikka on seal oli ainult mingi suur lume mütakas. Aga nojah, ma ei pääsenud isegi autosse mitte kuna ukse oli lukus ja mul võti kodus. Big Grin Mingi päev lähen paari paku ja presentiga sinna ning teen selle tõõ ära. Muidu tahaks küsida, kas see peatakas roostetamist ning kaitseks selle niikaua kuniks ma keretõõd saan lõpuks tehtud kui teha traatharjaga niipalju, et roostet enam poleks ning lasta see mingi hammerite värviga ajutiselt üle? Lisan ühe pildi ka, pilt on halb kuna digikas oli märg ning suhteliselt pime oli ka. Auto katusel oli umbes poole meetrine lume kiht. Big Grin

[Pilt: 040503705967f3.jpg]

Sai nüüd üks pikk ja mõtteta jutt, aga noh jah, elame näeme. Wink
Kuna Moskvichi ehitamine, taastamine natukene unarusse jäänud, siis otsustasin selle küljekarbi ära tuua, mis mulle paar nädalat tagasi pakuti. Kahjuks oli küljekarpe ainult üks, aga asi seegi. Smile Küljekarp on täiesti uus, aga lishalt seisnud natukene aega. Roostet minimaalselt. Transpordiks oli minu vana jalgratas, mis pidas ülihästi vastu! Big Grin Natukene jama oli tulla küll täiesti pimedas ning mõõda kruusateed esialgu, aga õnneks autosi mõõda ei sõitnud ning kõik on elu ja tervise juures. Big Grin Lisan paar pilti ka.

Panin küljekarbi korra pakiraamile tagasi, et näha kuidas ma sellega ära tulin. Pakiraamile pannes oli veel küljekarp pesemata ning puhastamata.

[Pilt: 040792511f9548.jpg]

Ning siin siis pildid, kus ta juba puhastatud.

[Pilt: 0407925015077c.jpg]
[Pilt: 0407925054e04c.jpg]

Veel nägin seal ühte juhipoolset esiust, mis samuti täiesti uus ning ka starterit, niiet need asjad plaanin ka varsti ära tuua. Smile
Eile andis Erki mulle kaks puulauda, mille ma auto alla panin. Tänud siis talle. Big Grin Veel sain lõpuks autole kile peale, kuid terve auto kile alla ei mahtunud, pagasniku luuk jäi pooleledi välja. Ning Reymo jõudis ühe klõpsu ka võtta, enne kui aku täitsa tühjaks sai. Big Grin

[Pilt: 040848759f7d77.jpg]
Selle pildi põhjal ütleks, et päris sileSmile
Aga üks soovitus: Eesti ilmastikus ei tasu autot katta kilega. Niiskus jääb alla jne. Parem hoida lihtsalt ilma mingi katteta.
Esiotsal lishalt värv korralik peal ning ei kooru. Big Grin Seda kile asja juba mainiti msn'is, eks selle peaks siis pealt ära võtma.
motoblokk Kirjutas:Selle pildi põhjal ütleks, et päris sileSmile
Aga üks soovitus: Eesti ilmastikus ei tasu autot katta kilega. Niiskus jääb alla jne. Parem hoida lihtsalt ilma mingi katteta.

Ilma katteta läheb ikka ruttu käest ära. Sademed kogunevad ustesse luukide vahele, tihendite vahele, detailide liidetesse, peagi tekib "samblakiht" kerele, värvivigastused lähevad kobrutama, päike hävitab värvi, jne.
Kile pole ehk tõesti hea, parem on mingi koormakate, mis laseb mingil määral niiskust läbi, juhib laussademed aga ära..
Katus ja natuke seina vast oleks kõige öigem, et otse pähe ei sajaks ja öhk liigub läbi.
Koormakile sel masinal muidu peal ongi, uksed on poolenisti väljas, katus, aknad ning kapott on kaetud. Wink
Täna sai siis endale väike jõulukink tehtud, need tagatuled enne keretõid ning värvi peale ei lähe. Seisavad kodus riiulil. Big Grin Vanad olid lishalt väsinud olemisega, pragunesid ka juba päris hoogsalt ning pleekinud olid ka. Panen paar pilti ka.

[Pilt: 0409032192583c.jpg]
[Pilt: 040903221b8a2c.jpg]

Kevin.Smile
Nonii.. reedel sai toodud uus juhipoolne uks. Tõin ta sealt samast, kus küljekarbigi. Nagu ka küljekarbigagi, on ka uks uus, aga seisnud sellepärast ka mõnigad roostetäpid. Veel sain endale tasuta aku, niiet nüüd tuleb osta uued mahlad ja siis proovin käima ka panna. Big Grin

Paar pilti uksest.

[Pilt: 04126310101142.jpg]
[Pilt: 041263103bb25a.jpg]

Kevin.
Pole päris pikka aega siia midagi kirjutanud, täna käisin mosse juures, ning vaatasin tagantpoolt põhja alla, vastu vaatas selline asi..

[Pilt: 042285681e5a11.jpg]

Õnneks on läbi roostetanud ainult väike ala ning sinna saab vist uue tüki asemele keevitada.

Ja lõpetuseks üks kena perepilt. Big Grin

[Pilt: 0422856771369c.jpg]

Kevin.
Vedas sul. Mu mossel vaatab vastu selline asi:[Pilt: IMG_0142.jpg]
Big Grin
Aga väga ilus mosse on see.
Nonii.. täna käisin ostsin bensiini, võtsin keldrist ratta, panin aku pakikale ning kanku näppu ja läksin mosse juurde. Käima ma teda siiski ei saanud, ega ka ei lootnud ka. Big Grin Vedas ilusasti ringi küll, vahepeal isegi turtsatas korra, aga see oli ka kõik. Väljas oli sel hetkel -7 kraadi.

Üks pildike täistuledest.

[Pilt: 042356185d497f.jpg]

Kevin.
Bensiini kallasid paaki vöi tegid "otse"? Soovitav oleks siis seda otse varainti aksutada, kuna paagis ilmselt lahtunud vöi sodi täis bensiin...

Otse siis nii, et kanister kapoti alla kus natuke bensu sees, ja voolikuga otse bensapumpa. Ja öhupuhasti pealt maha korra, sealt korgitäis bensu ka karpasse ja keera vötit Smile
Minu kombi läks täna matsust käima kui bensu olin üles pumbanud.Wink
Paaki ma bensiini ei kallanud jah, jäin selle otse variandi juurde. Big Grin Nüüd varsti peaks kasutaja Tiidu käest tooma uue starteri ka ära, vana ei lase enam võtmest ültse käima panna, ainult ühenda mass ja kaks teist juhet veel kokku ja hakkab vedama, aga see oli ajutine.
Vb ei lähe ka selle pärast käima ,et pole sädet.Vaata süütepool ja jagaja üle.

J.
Vot see on TÕELINE tegija. Verbaalselt. Ostis Moskvichi pukseeris teda ca 2km ja siis müüs maha, aga foorumis on 6 lk. Muide mahamüümisest veel juttu polegi, niiet oodata on veel 3 lk.
Lehti: 1 2 3 4 5