automoto.ee foorumid

Täisversioon: Abi puulõhkujaga
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Kas selline hüdrojagaja on sobilik lõhkuja jaoks? 50 l/min peaks vist piisav olema?
Noo, eks see oleneb ikka sellest, millist pumpa ja mootorit sa kasutad. Näiteks venelaste NS32 pumba jaoks peaks sellest küll ja veel olema.
läheb vist juba liiga teemaväliseks, aga kuna ma oma saest ja lõhkujast siinsamas teemas rääkinud olen, siis postitan ka paar sõna ja mõned pildid väiksest täiendusest.
nimelt käis mulle koledasti närvidele, et saag viskas puru nii umbes 10-15 meetri kaugusele ja selle viisakalt kokku korjamine oli vaevaline.
mõtsi kasutada puruimurit, a see teema on alles õhus rippumas. vahepeal tuli plaan tsüklon muretseda. kuna ostmise jaoks raha õite pole, siis sai ise ette võetud.
hetkel asi ajutises asukohas. a sel suvel teen saele statsionaarse "maja" valmis ja siis saab vurr ka mõistliku paigutuse.
pinnalaotuse fail sai ka tekitatud. seejärel leht 1.2mm külmvaltsi. pisut saagimist ja keevitamist ja ongi olemas.
sae enda puhumise jõust piisab mööndustega. täie läbimöödu jaoks vunki ei jätku, a kui voolik poolenisti täis, siis edasi toimib ilusaste.
peab ütlema, et on väga abiks asi. soovitan soojalt.
[Pilt: 23294319917c9d_t.jpg] [Pilt: 232943172097a8_t.jpg] [Pilt: 2329431384a2a9_t.jpg]
Aru ma ei mõista, kuidas see imur ilma mootorita toimida saab? Tsüklonid töötavad ka ju elektri jõul, sund imemisega. Kas tegemist on mingi koonusesse aetud anumaga, mis tekitab õhule kiirendamise, ning mille tulemusel tekib vaakumi efekt tahapoole?
Raskusjõud, gravitatsioon!
Saeketas koos kosuga moodustab ise (vaakum)pumba,, samas ta ju puhub ka. Selle üle, et muruniiduk jäätmeid välja viskab ei imesta ju keegi? Siit saamegi edasi minna, muidugi kaugelasuvasse tünni ilma lisatolmuimejata saatmine on kõrgem pilotaaz.
siinsamas teemas kuskil üsna ees on viide sinutoru videole kõnealusest saest. säält näete, et ketas on üsna kopsiku sees kinni. ahmab teine õuest hammastega õhku ja virutab päraaugust selle välja. ehk põhjusmõtteliselt toimib saag ventilaatorina.
tsükloniga on erinevus lahtise väljaviskega olemas küll. nimelt on nüüd mõningane vastusurve ja seetõttu pudistab ülevalt, ehk ketta kohalt saagides ää liikuva katte vahelt veidi välja. pakuks lambist, et tünnitäie puru kohta vedeleb sae ümmer maas ehk nii 2-3 liitrit puru.
kui asjal imur sabas oleks, siis muidugi toimiks puhtamalt.
samas ketas oma 2800 pöördega saab ikka õhu väga liikuma.
Seega peavad õhuvoolud ja toru takistused ikka väga paigas olema, vastasel juhul kitib toru lihtsalt kinni.
140mm silinder annab 180 bariga umbes 27 tonni (kui mu hommikune matemaatika väga ei peta). Ma kardan, et see tagasilla kinnituskronsteinid sellele valule vastu ei pea. Samas pole lõhkumiseks seda jõudu just liiga palju. Kui mingi natuke keerulisem puu sellisesse resti kinni peaks jääma, siis saab ilmselt päris huvitav olema.
Resti teradega tasuks kindlasti teha nii, et nad asuksid veidi erinevatel kaugustel (u 2cm). Sedasi toimub lõhkumine etapiliselt. Kui sellisel restil oleks terad näiteks kolmes etapis, siis läheb lõhkumiseks juba oluliselt vähem jõudu vaja. Raam ja tera kestaksid ka kindlasti paremini. Selline on minu kogemus.

Adra terast olen ise ka proovinud lõhkujale tera teha, aga 20T mõjus sellele küll väga fataalselt. Big Grin
Põhi point sellel "friikartul" lõhkujal on see, et puu peab olema maru oksa vaba ja ilusa kasvuga.

Teine häda on see, kui pakud on erineva diameetriga. (mis nad ka reaalsuses on) Keskkoht (südamik pakul) liigub pidevalt üles alla.

Puulõhkuja mida siis kõiksugu küttepuude ettevõtted kasutavad suudavad ka ju lõhkuda ainult mingi kindla diameetri vahemikuga pakke. Universaalne ongi natike aeglasem.

Kui palju neid puid vaja lõhkuda on, et ühe teraga universaal-nahaal lõhkuja ei sobi või tundub aeglane? Ühe teraga lõhkujaga lõhub 65cm pikkuseid halge ühe tunniga 1 rm. Seda siis riita ladudes ja kahekesi masina ümber nokitsedes ja palke pakkudeks saagides ka veel.
Muidugi kui eriti "vintsked" pakud on siis kulub aega kindlasti rohkem.
Paluks tuua selle jõuarvutamise valem välja.
(26-04-2014, 19:40 PM)phyl Kirjutas: [ -> ]Teine häda on see, kui pakud on erineva diameetriga. (mis nad ka reaalsuses on) Keskkoht (südamik pakul) liigub pidevalt üles alla.

http://youtu.be/GsCLubs2EjY

http://youtu.be/3_6PK5LI4fs
(27-04-2014, 08:44 AM)Rapsijuurikas Kirjutas: [ -> ]Paluks tuua selle jõuarvutamise valem välja.

140mm kolvi pindala on 153,86 cm2 , 1 Bar on 1.019716213 kg/cm2 järelikult 180 Bari on 183,546 kg/cm2, see korrutada pindalaga ja täpne jõud oleks 28240 kg. Arvutiga tehes andsid komakohad natuke juurde. Big Grin
Vene tõstuki pe-0,8 mastisilindrite kolvimõõtu teab keegi peast?
Kõik ehitavad puu lõhkumis masinaid aga kas keegi ka müüb mõistliku hinnaga lõhutuid puid ???
Ise asun Harjumaal ja aastas toppin ahju umbes 30 ruumi (kõik on väga hõre) seega pakkumised on oodatud.
Kui vale teema siis palun tõstke õigesse teemasse Big Grin
Palju on mõistlik hind?

Kuulutusteleht ju täis pakkumisi.Rolleyes

(18-06-2014, 21:37 PM)meli666 Kirjutas: [ -> ]...
Või miskine tänapäevasem lahendus: http://www.pmkaubamaja.ee/index.php?page...20&lang=et
...

Igal juhul lääne jagur. Isegi hiinakas on usaldusväärsem, kui praeguse aja venelane.Sad
Mõistlik hind on ostjale vastuvõetav, muidu iga mees ei hakkaks ise ehitama vastavat tehnikat.
Kuulutustes on tavaliselt üle pakkutud hind nagu enamus Eeestis müüdavatel asjadel !!!
Tüüpiline on see kui Eestis keegi äri hakkab ajama siis peab ta vähemalt aasta pärast rikkas olema, muidu ei tasu ju ära Big Grin
Samas olen mina ajanud üjte ja seda sama äri juba 23 aastat aga rikkaks pole saanud Sad
Kuna ehitan ka ise praegu lõhkujat ja olen ennast selles vallas pisut harinud, siis julgeks piuksatada oma arvamuse. Nimelt et pumpa tasub selle jaoks veel poest uuena osta, aga kui jagaja ka sealt seltsi tahab tulla, siis odavam oleks äkki valmis hiina puulõhkuja osta? Oled sa kokku löönud kõik materjalid, mis lõhkuja ehitamiseks vaja? Kui enamus asju omal juba olemas, siis ehk ei ole väga hull. Ise ehitades saad ka täpselt sellise asja nagu tahad. Aga nullist alustades nagu mina, kisub rahaline külg karmiks. Ise sain sõbralt peale julgustuse veel silindri, kaks vene 3-sektsioonilist jagajat ja NŠ10 pumba. Ise ostsin I-tala, voolikud-tutsid ja 10L õljumit. Mingi elektrimootori-kökats oli endal, kuigi jääb ilmselt lahjaks. Pump ja üks kahest jagajast osutus utiiliks, teine jagaja töötab. Niisiis tuli osta pump ja elektri-pudinad. Näiteks pritsmekindla kahe nupuga ON-OFF lüliti eest küsiti 16 euruublit! Tulin poest tagurpidi tagasi välja. Jebaist tellides oli lüliti hinnaks koos postikuluga 2.80 ja lisaks nuppudele on ka signaallamp pundis.
Pole veel summasid kokku löönud, aga kisub juba sinna pisema hiina lõhkuja kanti... Ainus eelis, et selle juraka külge saab tulevikus suurte pakkude jaoks tõstuki ehitada. Pealegi on mul vahel tegemist okslike jalakapakkudega, mille peale hiinakas arvatavasti katki läheks.
(18-06-2014, 23:32 PM)Qunts Kirjutas: [ -> ]...
Kuulutustes on tavaliselt üle pakkutud hind nagu enamus Eeestis müüdavatel asjadel !!!
...

Tüüpiline ving...Toungue 30 euro kanti ruumist (jah, ruumist, sest tihuga küttepuud ei müüda!) kipub olema omahind saastpuust tehes. Peenpalgst tuleb sedapalju müügipuud, et kannataks ka odavamalt müüa, kuid see on põhjusmõtteliselt materjali raiskamine. Mida meie praegune turumajandus vägagi soosib.Sad

Kõik küttepuu hinna üle vingujad võivad ju võtta ühendust mõne metsaomanikuga ja ise puud teha. Reeglina jutt muutub peale paari päeva metsas.Big Grin

Hiina lõhkuja on hiinakas - varuosa ei saa, töökäik on lühike (ja pole seatav) ja ega see survejõud ka midagi erilist ole. Ainsaks plussiks on kompaktsus.

Ise tehes saab sellise, nagu vaja.Cool Või tulema juhtub, kui asju enda vajaduste järgi mitte läbi mõelda.
Mul kodus üle üks uus kordagi monteerimatta/kasutamatta pmkaubamaja laadne jagaja 40l/min 1kangiga. Kui kellegil tarvis andke teada, ma 75 eurikuga soetasin selle. Minu lõhkujale jääb lahjaks, kuna tellides tekkis väike viga sisse siis pean omals suurema läbilaskega jagaja tellima
Tootjaks italia firma Bcucher
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34