automoto.ee foorumid

Täisversioon: jalgratas Simson
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Sai soetatud vanem meeste jalgratas.Sildil seisab selline kiri:Waffenfabriken Suhl,Simson. Raamil number 1367878.Oskab ehk keegi kaasfoorumlastest antud isendi väljalaske aastat koju ajada?
onumeelis Kirjutas:Sai soetatud vanem meeste jalgratas.Sildil seisab selline kiri:Waffenfabriken Suhl,Simson. Raamil number 1367878.Oskab ehk keegi kaasfoorumlastest antud isendi väljalaske aastat koju ajada?

Reparatsiooniratas, st toodetud peale sõda Saksamaal ja partiid saadetud sõjakahjude korvamiseks N.Liitu.

Tegu on ühega varasematest reparatsiooni-Simsonitest ja just nende aegade kohta puuduvad kahjuks täpsed tabelid. Usun, et tõenäoliselt on ratas valmistatud 1948. aastal, äärmisel juhul 1949. aasta alguses.

Kui rattal on originaalrattad (Torpedo-vabajooks) all, siis vaata tagaratta rummu, see kahekohaline arv seal topeltringi all, mille sees on kotkas, on aastaarv (kas siis 48 või 49).

Ja kindlasti tee pilte! Ka minul on oma erakogus kaks reparatsiooni-Simsonit (tegelikult nende jäänust), kuid mõlemal palju osi ja algset välimust kadunud...
http://www.fahrradsammler.de/nummern/simson.pdf
Paraku ka sealt eriti abi ei leiaSad , aga lihtsalt tutvumiseks. Seal ka vahepeal viidatud AWO-le , tsiklid ju tulid Simsoni märgi all hiljem, peale sõda AWO-margi all. Ei mäleta mis aastal ümber nimetati, ei tea kuidas jalgratastega oli. Ka siin foorumis oli Simsoni ratas hiljuti jutuks. Üldse on liiga palju vanaratta juttu!
Nii, lõuna ajal makaronide kõrvale kiikasin raamatut. ilmselt umbes 1896 hakkasid vennad Löb ja Moses Simsonid oma tehases ka jalgrattaid tootma. Kui natsid tulid võimule , siis Simsonitel õnnestus pageda USA-sse, tehas natsionaliseeriti ja nimet. ilmselt BSW (1936-41). Peale sõda ilmselt nimetus Suhler Fahrradfabrik, 1950-st Awtowelo mis 1952-st aastast läks Saksa DV kätte ja nimetus Simson tuli tagasi 1955, samas AWO 250 cm toodeti vist selle nimet. all kuni 1957-nda aastani. Andmed ei pruugi olla päris täpsed ja võetud mootorratta raamatust ja vb ka ajasin midagi juba segi. Eelmises postis toodud tabelis on ka erinevad nimetused välja toodud, vaatan ise ka veel üle mis seal õieti oli.

See eelmine Simsoni jutt lgp. Unicmani rattast
http://forum.automoto.ee/showthread.php?...042&page=5

ja ka lehel 6 veidi.