automoto.ee foorumid

Täisversioon: Mis masin?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Millele kuuluvad sellised leegitorud?

http://album.ee/node/18033733/50139585

Pärit on need muidu selle masina pealt

http://album.ee/node/18033741/50139585

Samas ei tea ka mis masinaga tegemist. Peal on ühesilindriline Iþ´i mootor, Paakil on kirjas MZ, paagi punnil Rallye Trophy 1964 (mis iganes see tähendab), esiratas on jupiteri alt laenatud.
Tagaporitiib ja paak on 6-days MZ omad, neid mitmepäevatsikleid tuli eestisse 60-ndate lõpul sellise spordiorganisatsiooni, nagu ALMAVÜ kaudu. Kindlasti mõni kaasfoorumlane täpsustab.

Veteran.
Tundub, et see on vale mootoriga MZ 250 ETS. Mudelinime lõppu hetkel täpselt pakkuda ei oska..aga midagi sellist:

http://www.igfkml.de/motorrad/mrd-mzg5.html

A.
Endal plaane pole hakata masinat originaalseisu ajama. Ei näe mõtet. Seda enam, et samahästi kui sõidab. Õigemini selle koha peal kus ta seisab, sinna ta sõitsin, 6 aastat tagasi. Oli juba meelest läinud, et mul selline ratas on Smile Nüüd mõned nädalad tagasi proovisin käivitada, korra lõi tagasi (lonkasin 2 päeva), aga käima läks. Silinder praegu puurimisel. läheb peale uus kolb.

Põhimõtteliselt ei tee ma selle rattaga suurt midagi. Vast korra-paar aastas sõidan metsavahel. Ära ei plaani müüa, kuna ei jää jalgu.
Detaile sellelt masinat jagan/müün/vahetan ainult nendele kodanikele, kes taastavad sellist/sarnast masinat.
Tagumine ratas on krossi CZ-tilt. Mootor ja tuletorud 60-nendate või 70-nendate alguse krossi IZ-ilt. Oman ka ise mõnda sellist projekti. Tuletorud on neil üldjuhul alati väga kehvad. Seetõttu oman ka huvi nende ja mootori vastu. Urmas Teearu,mootorrattamuuseum. tel.5087150
Kas keegi teab MZ veel mõnda lehekülge?