automoto.ee foorumid

Täisversioon: T40starter
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mure selline:40-nel on nn."otsa harjadega" starter ja puruneb selle tagumine ots,nörguke alumiin raamistik, puks keskel.Juhtus kord talvel, okey,uus jupp ja edasi.Tuli kevad,soe ja nii edasi,starteril jälle pe... lõhki! Ostsin uue samatüübilise starteri ja "tehnikahuvi" jätkub. Paar korda on jälle laiali läinud, pole ta eriti midagi elugi näinud, hobipõllumehe masin ju.Ei piina omaarust ei ennast ei masinat. Praegu teenib T25 starter selle"ikalduse" asemel.Suvel sai hädapärast peale pantud ja nii jäigi.Nüüd, selle tormi ja külma ajal andis veidi tunda, et vist on 25e starter ikka veidi jõuetum. Nn"otsa harjadega" starter on küll korras aga seisab laua all.Mõistus otsas.Kas pendiksit välja lükkava õlaku reguleeringus ei või viga olla? Et virutab pendiksi vastu hooratast, nii et annab järgi see taguots? Või on õigus selle mehe ütlus: "põhimõtteline ikaldus, pane põlema ja siis uputa ära!" Kes teab?!?
...kunagi oli minulgi nii, et kui mõtlesin oma T-40 traktori peale ...meenus kohe starter ja see, kas sellel on head või pahad päevad käivitamiseks...panin uue reduktoriga starteri peale...ja kui nüüd mõtlen oma T-40-ne peale, siis vana starter ei meenu enam kunagi...sinu küsimus tuletas jälle mulle meelde, et selline vana starter mul üldse kunagi olemas oli.

Eks me kõik tahame kokku hoida ja odavamalt läbi ajada ning pidevalt midagi kruttida ...kuid kui mõni nüri asi ikka pidevalt närve, aega ja ikkagi ka raha veel sööb ning tööd enam korralikult ei taha teha...on mõtekas ja lõppkokkuvõttes ka odavamgi vahetada vana nõme jurakas, uuema ja saledama ja ilusama vastu...