automoto.ee foorumid

Täisversioon: MTZ lindid,ketid
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Kuskilt foorumist juhtusin lugema et pidi olema mtz - i linte. Kust neid otsida ja palju maksavad, kui peaks kellelgi olema.
Mõeldud poolroomikuid?
Sellisel juhul: Tõsi ta on. "Elusast peast" ei ole mina poolroomikutega MTZ-i näinud. Küll aga olen näinud fotot MTZ- 50/ 52-e tehaseraamatus. Viimane mulle teadaolev komplekt poolroomikuid (kaks linti, eesmised tugirattad jm. pudi-padi) saadeti 2001-l aastal utiili.
Seetõttu on nende leidmine (minu arvates) ka suhteliselt juhuse asi ning hind tekib sellisel juhul kokkuleppele jõudmisest. Tavaliselt küsitakse siis kahjuks miljon või natukene vähemSad

Aga ma lihtsalt huvi pärast küsin, et mis sa nendega siis tegema hakkad kui need alla saad? Või tähendab, kuhu sa nendega lähed?
Täpsemalt siis MTZ-5(LS) seeriale mõeldud..? Neid jah suhteliselt võimatu leida, kuigi tillukene võimalus on. Tegemist eelmise sajandi tehnikaga, mida tänapäeval on lihtsalt mõttetu kasutada (targem juba nelikveoline traktor või linttraktor).
Timm Kirjutas:Täpsemalt siis MTZ-5(LS) seeriale mõeldud..?
Millest Sa, Timm seda järeldad?!?!. Minu teada olid PÕHIMÕTTELISELT poolroomikud olemas ka MTZ-50/52 ja MTZ-80/82 seeria masinatele, ja mina küll ei leidnud eespool olevast tekstist vihjet sellele, et otsitaks just konkreetselt MTZ-5-le mõelduid... (Ka ei tea ma kõigi eelnimetatute erinevusi.)
mait666 Kirjutas:endalgi olemas 2x kogu see lintide krempel. Hetkel on see nn abiratas ka küljes
http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=7672&page=17
Siin teemas kasutaja mait666 väidab endal olevat selle komplekti.
Otsingi mtz 82 - le. Oleks ehk hea metsast puid tirida. Mets suht soine ja tänapäeva talved suht vesised ja soojad. Karta on et neid suht raske leida aga kuskil sara taga võib veel vanarauda leiduda. Lugesin et kuskil vedelevad aga ei suuda meenutada kellel oli
Suvel vedeles Tartu Kuusakoskis terve komplekt, kusjuures lindid olid üsna korralikud.
Sillu Kirjutas:Millest Sa, Timm seda järeldad?!?!. Minu teada olid PÕHIMÕTTELISELT poolroomikud olemas ka MTZ-50/52 ja MTZ-80/82 seeria masinatele, ja mina küll ei leidnud eespool olevast tekstist vihjet sellele, et otsitaks just konkreetselt MTZ-5-le mõelduid... (Ka ei tea ma kõigi eelnimetatute erinevusi.)


Järeldan sellest, et olen poolroomikuid ainult MTZ-5 seeria all näinud.
See on õige suhtumine küll- mida pole näinud, seda pole olemas. Smile http://techstory.ru/foto2/11/mtz50crawler_vyst.jpg
Aga minujaoks ju polnudki. Kusjuures, seda ise teadmata. Nägin Juutuubis üht videot Belarus'est, millel poolroomikud all. Alles nüüd taipan, et too MTZ-50 oli.
Ostaks ka mtz 50-le need lindid ja abirattad, kui keegi pakuks või annaks infot kust neid saada võib. Mul kodukülas kaks mtz50 ümara ninaga, üks seisab ja roostetab, kuid ma arvan, et saaks asja sellest masinast. Teine, naabrimehe oma, sõidab, kuid vajab remonti, naabrimehega sai räägitud, et kui müüb, siis ütleb mulle, sel sahk ees, saab talvel lund tõugata. Mõtlesin et muretseksin lindid, eks siis hiljem saab vast traktori ka...Smile.Muideks, siin video Mtz 50 lintidega http://www.youtube.com/watch?v=ZwLjI2pgys4&feature=related
Pole veel keegi pakkunud.
See teema on üle aasta vana ning keegi pole veel pakkunud... pole raske arvata, et see ostusoov jääbki hüüdeks kõrbes.....

Arusaadav, et suhteliselt defitsiitne kaup ning kes juba sõrmed taha saab see niisama neid ära ei anna...

Teemasse ka- endale kuluks kah üks komplekt äraToungue
Te rääkige, palju te olete nõus nende eest maksma?
Hinna võiks müüja ise ütelda.
Olen kindel et teadmatud inimesed kes ei ole kursis kuhu neid kasutada müüvad 3,50 kilogramm aga see selleks.
Kui nüüd edasi teoretiseerida, siis palju kilogramme kokku tuleb neil kolakatel? umbeski


Mitu nõ lüli kummalgi ketil peaks olema?
Ning kas need polditakse kokku või peaks lint tervik olema?

Kas järgnevad tükid on väärt üldse midagi?
http://usinmasin.pri.ee/muu_jama/failid/Pilt005.jpg
http://usinmasin.pri.ee/muu_jama/failid/Pilt004.jpg


Abirattaid on vist raskem leida.


Edit: Ai pagan ei jõudnud nende lintide järele... kadusid kõige vanaraua teedSad
Päästa need lindid, saad ühe poolegi kokku teha, vahest tuleb jälle. Muidugi vaata et ratas laiuse poolest sisse mahub (tehti nii Mtz 50 13" ja hiljem ka Mtz 80 15" rehvi jaoks ). Kui tugirattavärki ei õnnestu leida on palju abi ka tühja tagaratta ümber tehtud lindiringist (pärast muidugi kumm täis pumbata). Lindi ühendamiseks auke on kõige parem tulise oraga kõrvetada.
Piltidel on Mtz-80-82 lindi jäänused. Mtz-50 lindilülid on kitsamad ja tunduvad vaadates kumeramad. Lindi kummiosa on ühes tükis ja otsad ühendati lihtsalt üksteise peale, ülekattega pikemate kilbi poltidega.
Nii, minu kaadervärk:

[Pilt: p4070009.th.jpg]

[Pilt: p4070010.th.jpg]

[Pilt: p4070008.th.jpg]

[Pilt: p4070005.th.jpg]

[Pilt: p4070007h.th.jpg]
Nii, üks huviline on huvi tundund nende lintide vastu. Kes pakub rohkem kui 2000.- nende eest on nende omanik. Komplekt sisaldab 2x lindid(üks vajab kerget remonti) ja 2x nn tugiratta süsteem(üks vajab lahti võtmist ja sõlmede määrimist). Kel rohkem huvi saab ka rohkem pilte.
NB! Asjad vajavad remonti, kuna pea 10a pole neid kasutatud. Seega vead tulenevad seismisest!
NB 2! MTZ, mille küljes see värk hetkel on läheb ka kohe emexisse, seega kel huvi juppide järgi, tehke omad soovid kohe.
Lehti: 1 2