automoto.ee foorumid

Täisversioon: huvitav lisaseade
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere, ostsin hiljuti mosse 2141 ja tundub, et eelmine omanik on sellele paigaldanud mingisuguse süüte tööd juhtiva lisaseadme. Koosneb see karbist salongis, millel on küljes pistik ja peal tumbler sisse-väljalülitamiseks. Lisaks on sellega ühendatud veel potensiomeeter väiksemas karbikeses (2 juhet). Juhtmed lähevad süütepooli peale ja üks juhe tuleb ilmselt jagajast kontakti pealt. Karbil on peale kirjutatud kirillitsas RUS-07. Proovisin ka antud seadme tööd, tundub, et see muudab süütehekte ajastust. Igatahes poteka parempoolses asendis hakkas mootor puterdama.
Üks tuttav kommenteeris, et neid plokke installiti selleks, et kehvema bensiiniga saaks sõita.
Ise küsisid ja ise vastasid ka, süüte hilisemaks-varajasemaks muutmiseks see ongi.
Oskab keegi seletada selle seadme tööpõhimõtet, kuidas see süüdet muudab?
Pakuks, et tegemist on nn elektronsüütega, see süütehetke muutmise võimalus on asjal lihtsalt lisafeature.
pppp Kirjutas:Pakuks, et tegemist on nn elektronsüütega, see süütehetke muutmise võimalus on asjal lihtsalt lisafeature.
Minu kasutuses olnud seadega säilisid nii kontaktid,kui süütepool,ehk asi tekitas ainult viivist.
Jah, kontaktid juhtisid power stage (mis iganes seal sees siis kah oli, ilmselt mingi transi(de)ga skeem), mis siis poolile voolu peale lasi/ära katkestas. Kuna kontaktidest enam nii suured voolud läbi ei käinud, siis ei põlenud need nii kiirelt enam ära. Säde oli kah "tugevam". Ja väga lihtsalt sai süütesüsteemi jälle "tavaliseks" kontaktidega süsteemiks tagasi muuta.